• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Sofija Vergara je težila tradicionalnim vrednostima, ali harizma i lepota su je dovele do planetarne slave

Vreme čitanja: oko 5 min.

Njen prvi stalni posao bio je posao voditeljke TV emisije pod nazivom "Fuera de Serie" (Izvan običnog), emisija je bila kolumbijskog porekla, ali se emitovala širom Latinske Amerike i Sjedinjenih Država. Njena neverovatno harizmatična ličnost i izgled privukli su producente u Americi, zbog čega se Sofija Vergara preselila u Majami

  • 0
Sofija Vergara Foto: Shutterstock

Definicija "američkog sna" je da bi svako ko bi se usudio da sanja dovoljno veliko mogao da postigne šta god želi. "Američki san" je postao američki etos u kome sloboda postaje jedini vodeći put za prilike, prosperitet i uspeh.

Kao rezultat ove ideje koja se jako reklamira, ogromna količina ljudi emigrirala je u Ameriku, da bi mogli da žive "uspešnim životom". Nekoliko gradova se smatra značajnim kada je u pitanju postizanje veličine.

Baš kao što Frenk Sinatra peva, "ako možeš da uspeš ovde, možeš da uspeš bilo gde", a njegove meke baritonske reči se ne odnose samo na Njujork, već se odnose uglavnom na Holivud i Sjedinjene Države generalno. Jer ako postanete američka superzvezda, vi ste svetska slavna ličnost.

Dakle, kako je Kolumbijka postala oličenje modernog američkog sna?

Sofija Vergara je kao devojčica imala drugačiji san od onog za koji je bila predodređena.

Sofija Vergara je glumica, televizijska voditeljka, model, poslovna žena, majka i supruga. Ko god da je rekao da ne možete sve to da postignete, potpuno je pogrešio. Ona je bila najplaćenija glumica, prema Forbsu. Za to može da zahvali svom jedanaestogodišnjem posvećenom tumačenju lika Gloriju Delgado-Pričet u hit sitkomu "Moderna porodica".

Put ka Holivudu

Sofija Vergara je rođena u Barankilji u Kolumbiji, malom gradu na obali. Odgajana kao katolkinja, Sofija je ukorenila tradicionalne vrednosti kolumbijske porodice, okrenuvši svoje glavne interese ka braku i stvaranju porodice. Sofija je imala ambicije i u početku je želela da postane lekar, ali se zbog želje da stvori sopstvenu porodicu odlučila za stomatologiju.

Na porodičnom odmoru, Sofija Vergara je nosila atraktivni bikini, kada ju je primetio fotograf jedne producentske kuće. Fotograf ju je zamolio da mu pozira, jer su tražili "bikini devojku" za novu reklamu za poznatu kompaniju gaziranih pića. Ona je dobila posao, pojavila se u reklami, a zbog toga i njenog očiglednog dobrog izgleda postala je donekle poznata u Kolumbiji i Latinskoj Americi.

Sofija Vergara je bila neodlučna u želji za javnim životom. Udala se sa 18 godina i dobila sina. Dok se borila da odluči želi li zapravo sve ono što joj lepota može doneti, nastavila je da sledi svoj san da bude stomatolog i pohađala je stomatološku školu i bila je na samo dva semestra do diplomiranja. Međutim, u jednom trenutku je prelomila i izabrala TV svet umesto stomatologije.

Njen prvi stalni posao bio je posao voditeljke TV emisije pod nazivom "Fuera de Serie" (Izvan običnog), emisija je bila kolumbijskog porekla, ali se emitovala širom Latinske Amerike i Sjedinjenih Država. Njena neverovatno harizmatična ličnost i izgled privukli su producente u Americi, zbog čega se Sofija Vergara preselila u Majami. Tamo je radila za mrežu koja je emitovala program na špankom jeziku, a vrlo brzo joj je ponuđen drugi posao kao hostesi za TV emisiju pod nazivom "A Que No Te Atreves" (Ne bi se usudio). Emisija joj je dala još veću izloženost, a Sofiji su odjednom bile ponuđene manje uloge u poznatim TV emisijama tog vremena, kao što su "Entourage" i "Hot Prosperities".

Od televizijskih manjih uloga, prešla je u filmsku produkciju sa manjim ulogama i često tumačila likove sa istom pričom, a onda je 2009. godine naporan rad Sofije Vergare konačno došao do rezultata.

Lik Glorije je bio kao pisan za nju

Godine 2009. kreatori Kristofer Lojd i Stiven Levitan zamolili su Sofiju Vergaru da bude deo nove emisije na kojoj su radili, pod nazivom "Moderna porodica". Ona je pristala. Lik je zasnovan na pozadini Sofije Vergare, a kreatori su često voleli da čuju njene povratne informacije. Karijera Sofije Vergare je naglo porasla nakon prve sezone serije. "Moderna porodica" postala je jedna od ABC-jevih najuspešnijih emisija u istoriji mreže. Sofija Vergara je igrala Gloriju Delgado-Pričet, mnogo mlađu suprugu Džeja Pričeta.

Sofija Vergara Foto: Shutterstock

Sofijin komičarski tajming je besprekoran, a nominovana je za pet nagrada Zlatni globus, četiri Emi nagrade i sedam nagrada Udruženja filmskih glumaca za ulogu Glorije. Serija je pet godina uzastopno osvojila nagradu Emi za izvanrednu humorističku seriju. Sitkom je bio toliko uspešan da je na kraju dobio 22 Emi nagrade i 75 nominacija. Emitujući se jedanaest godina, "Moderna porodica" je postala ABC-jeva najduža humoristička serija, piše "hollywoodinsider.com".

Sa "Modernom porodicom", Sofija Vergara je bukvalno pogodila džekpot. "Moderna porodica" je oblikovala njenu karijeru i omogućila joj je da od tada može da radi šta god je želela. Zbog svoje dvojezične prirode i obožavanja od strane američke i latinoameričke javnosti, Sofija Vergara je sedam godina, do 2019. godine, bila najplaćenija glumica.

Stereotipi i latino akcenat

Nije uvek bilo sve sjajno i lako u životu Sofije Vergare. Imala je svoje uspone i padove, lično i profesionalno. Kao i svako od nas, ona je prošla kroz dosta toga.

Jedna od glavnih kritika sa kojima se često suočava je upadanje u latinske stereotipe. Mnogi veruju da kada ona prihvati uloge koje obično učestvuju u stvaranju slike o "latino ženi", indirektno utiče na borbu protiv ovih stereotipa. Ali njen odgovor na ove kritike je uvek bio graciozan i često se služila humorom.

U intervjuu za "Holla", Sofija je rekla: "Šta je loše u tome da ste stereotip? Pre osam godina niko nije imao ovakav naglasak na TV-u", braneći svoj lik Glorije.

Otkako je postala slavna, njen naglasak je bio glavna rema. Ali njena sposobnost da bude tako spontana, daje joj prednost u društvu u kome je rasuđivanje tako teško ignorisati. Često prepričava priče o tome kako nije dobila neke uloge zbog svog naglaska, što je smatrala za veliku prepreku u svojoj karijeri. Sofija Vergara je pokušala da "smanji" akcenat i kasnije je shvatila da to zapravo nije potrebno i da je to neće sprečiti da ostvari uspešnu karijeru.

Nekad su se dešavale i potpuno suprotne situacije.

Sofija Vergara je imala problema sa dobijanjem uloga, čak i sa svojim upadljivo dobrim izgledom, jer nije izgledala dovoljno "latino". Morala je da bude više preplanula, manje plavuša i da ima jači naglasak.

Otkako se završila "Moderna porodica", Sofija Vergara je postala jedan od četvoro sudija za "America’s Got Talent" i razvila je prijateljski odnos sa Hajdi Klum. Sofijina ličnost uvek pridodaje prijatnoj situaciji na snimanju.

Karijera Sofije Vergare je značajan dokaz da putevi do uspeha nisu uklesani u kamenu. Do američkog sna se može doći sa akcentom ili bez akcenta, napornim radom i malo sreće. Sofija Vergara je ostavila svoj trag u svetu glume i nastaviće da utire put sve dok je tu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona