• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kraj njene modne piste bio je početak glumačke karijere: Priča Deniz Ričards

Vreme čitanja: oko 3 min.

Razvod joj je bio pomoć u momentima klimave karijere

  • 0
Deniz Ričards, Denise Richards Foto: Shutterstock

Deniz Ričards je upamćena po svojim jakim crtama lica, plavim očima, ali i kao jedna od privlačnijih plavuša hoivudskog glumačkog spektra.

U životu je zašla u različite sfere profesije, od pisajna, modelinga, pa do glume, a kroz sve njih plovila je uspesima.

Lepotici škole smešila se karijera

Rođena je 17. februara 1972. u predgrađu Čikaga - Davners Gruv. Tamo je provela svoj rani život završavajući  osnovnu školu, pre nego što se preselila u San Dijego, Kalifornija, gde su njeni roditelji Irving i Džoni Richards, vodili lanac kafića pod nazivom "Džiters".

Majka joj je bila telefonski inžejner, dok je otac uspešno obavljao posao vlasnika kafića. Odrastala je i uz mlađu sestru Mišel, sa kojom je veoma bliska.

Kao mala, bila je jedina devojčica u bejzbol timu. Nakon njene 15. godine i nakon velikog preseljenja u San Dijego, počinje život srednjoškolke. Bila je izuzetno popularna, što je usledilo i da je zbog lepog izgleda proglase "najlepšom devojkom" u toj školi.

Tek kada je ova plavooka lepotica maturirala 1989. godine, počinje svoju karijeru modela, obilazeći gradove poput Pariza, Tokija i Njujorka. Reklamirala je kupaće kostime i bila taženo lice za šminkajne.

Lice modela, ali druga profesija

Tokom '90-ih godina počinje sa pojavljivanjima u tinejdžerskim časopisima, a ubrzo nakon njih počele su da se javljaju ponude za filmove i  muzičke spotove.

Iako je njena budućnost na terenu naizgled bila obećavajuća, Deniz je umesto toga odlučila da napravi preokret u svom životu i tako je premesetila pogled na glumu, nakon što je sletela u Los Anđeles. Na sreću, prvi korak nije bilo teško napraviti jer je brzo zaradila jednokratno pojavljivanje u epizodi  "Život ide dalje" 1990. godine, nakon čega je usledilo nekoliko drugih pojavljivanja 1991. godine. Svojim ulogama u filmovima i serijama nije preskočila nijednu godinu.

Neprestano glumeći u filmovima i serijama , status markantne brinete, pa kasnije i plavuše, naglo je porastao 1997. godine, kada je njen naučnofantastični film "Starship Trooper" iznenađujuće osvojio više od 54 miliona američkih dolara na blagajnama i kasnije joj samo još više proširio popularnost.

Zapažena zbog svoje odlučnosti da izvede neke smele scene u zločinačkom filmu, Deniz je nepogrešivo izazvala ogroman publicitet koji ju je katapultirao u svet slavnih širom zemlje, posebno nakon što je podelila nominaciju za najbolji poljubac sa kolegama na dodeli MTV filmskih nagrada održanoj 1999. godine.

Već je blistala pod svetlom reflektora nakon ovog uspeha, ali je njen profil je ponovo dobio ogromnu pažnju kada je izabrana da bude "Bond devojka", što ju je izdiglo do fimske zvezde.

Nema sumnje da se nakon toga suočila sa mnogo većom šansom da napreduje dalje u filmskoj industriji. Gumica je samouvereno koračala svojim putem, glumeći u nizu usputnih filmova.

Spasila je karijeru razvodom braka

Ulaskom u 2005. godinu, Denizina popularnost je omekšala. Međutim, taj momenat nije dugo potrajao jer se saznalo za šokantnu objavu razvoda nje i Čarlija Šina, s kojim je bila u braku od 15. juna 2002.

Deniz je 2004. i 2005. godine postala majka Sema i Lole, te ju je to navelo da pomisli na pomirenje sa Čarlijem. Međutim, smatrala je da tako prisiljava sebe i vidno je naginjala ka razilaženju već 2006. godine.

Zbog prečestih pretnji smrću, zatražila je da se Čarliju odredi zabrana prilaska neko vreme.

Dok je ovo neočekivano razdvajanje bilo u procesu, Deniz je ponovo postala lepotica naslovne strane tabloida krajem 2006. godine, kada je primećena u romansi sa sadašnjim suprugom svoje najbolje prijateljice Heder Loklir, gitaristom grupe "Bon Džovi" - Ričijem Samborom, koji je u to vreme upravo objavio svoj raskid.

Glumica je pre toga okončala razvod sa Čarlijem 30. novembra iste godine. Nažalost, Deniz očigledno ima peh u slučaju ljubavnog života jer se njena romansa sa Samborom završila 2007. godine, ali su prijatelji i dan-danas.

Već 2013. godine usvaja treću ćerku, a u decembru 2017. Deniz je počela da se zabavlja sa Aronom Fajpersom.

Njih dvoje su se 8. septembra 2018. godine venčali u Malibuu u Kaliforniji. U maju 2019, objavila je da Aron usvaja njihovu najmlađu ćerku Eloiz.

Napisala je knjigu "Devojka do vrata pored", koja je bila izuzetno popularna na tržištu. Ove godine je glumila u dva filma i punog srca nastavlja život poznate plavuše i ponosne mame, navodi "Wikipedia.org".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Spoj sajber kriminala i manekenstva - predstavljamo vam Anastasiju Despotović

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona