• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa 103 godine oborila je Ginisov rekord u padobranstvu: Skok za istoriju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uspela je da ostvari san i u poznim godinama osvane u "Ginisovoj knjizi rekorda"

  • 1

Rut Linea Ingegard Larson dolazi iz Švedske i na ličnom primeru dokazuje da granice za ostvarivanje ciljeva postoje samo u našem umu.

Ova hrabra žena imala je san preplavljen adrenalinom - da postane najstarija padobranka na svetu. Sa 103 godine i 259 dana, krenula je u neverovatan "slobodan pad" i postala najstarija žena na planeti kojoj je pošlo za rukom da ostvari neverovatan padobranski skok u tandemu.

Skok je izvršila zajedno sa stručnjakom za padobranstvo Joakimom Johansonom u Motali, u Švedskoj, 29. maja 2022. godine.

Članovi porodice pružili su joj veliku podršku, čekajući da se njihova majka, baka i prabaka bezbedno spusti na zemlju i upiše u istoriju.

Taj 29. maj bio je sunčan i lep, meteorološki savršen da Rut uradi ono o čemu je maštala. Pored porodice, sačekali su je i novinari lokalnih medija. Tokom skoka, Rut je želeo da sluša pesmu Lasea Dalkista "Isprobaj svoja krila", u duhu sa poduhvatom.

- Lepo je što je napolju postaje toplije - rekla je Rut svojoj unuci Per pre pokušaja, hvaleći sunčan prolećni dan i nebo bez oblaka. Savršeno vreme za uživanje u skoku padobranom.

- Dobijate novu snagu kada dođe leto. Biće uzbudljivo, naravno, i ne žalim! Moja ćerka Ula mi je kupila par lepih patika da ih nosim tokom skoka - navela je Rut.

Ova neustrašiva žena otkrila je padobranstvo, tačnije skajdajving u poznim godinama. Za svoj 90. rođendan odlučila je da se prvi put okuša u skajdajvingu. Od tada je švedska rekorderka isprobala sve vrste avantura na nebu: letenje balonom, paraglajding, padobranstvo i mnoge druge.

Dok je uživala u adrenalinskoj "šetnji" među oblacima, zadala je sebi cilj da bude i najstarija žena na svetu koja će u tandemu skočiti padobranom. I uspela je.

Žena koja je pre Rut držala rekord, Ketrin "Kiti" Hadžes iz Amerike, mlađa je 129 dana od novouspostavljene rekorderke, prenosi "guinnessworldrecords.com"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Padobran mu se umrsio, sa 1.200 metara je tresnuo o zemlju, sada je invalid i svetski rekorder

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • BASA

    15. jun 2023. | 05:46

    Dokazala je da su godine samo broj ! Čestitamo ! Bravo !

    Podelite komentar