• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Glumica aristokratskog izgleda proslavlja 56. rođendan: 4 stvari koje niste znali o Nikol Kidman

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

  • 0
Nikol Kidman Foto: Tanjug/AP

Australijanka koja je svojom lepotom i glumačkim talentom osvojila svet danas proslavlja 56. rođendan. Život Nikol Kidman je sadržajan za roman i bar jedan film poput onih velikih kakve je snimala i kojima je stekla svetsku slavu.

Jedna od najbogatijih glumica 21. veka ima dvojno državljanstvo, australijsko i američko. Rođena je na Havajima, u porodici Australijanca. Humanitarno izuzetno aktivna, 2007. godine je dobila najviše civilno priznanje od australijanske vlade za doprinos scenskim umetnostima i humanitarnom radu za zdravlje žena.

U 15. godini je prvi put stupila na scenu, da  bi kasnije dostigla slavu u svetskim blokbasteri,a poput filmova "Australija" (2008), "Hladna planina" (2003), "Mulen ruž" (2001) i "Sati" (2002), za koji je dobila Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu. Zaštitno je lice „Nintendo-a",[2] te je bila zaštitno lice parfema Šanel broj 5, a 2003. godine dobila je svoju zvezdu na Bulevaru slavnih.[3]

Privatni život joj je najviše bio obeležen brakom sa glumcem Tomom Kruzom, sa kojim je uška u vezu na snimanju filma "Dani groma", 1990. godine. Venčali su se na Badnje veče 1990. Usvojili su dvoje dece, kćerku Izabelu Džejn i sina Konora Entonija (rođenog 1995). Razdvod nakon decenije braka, afere oko Tomove zavisnoti od Sajentološke crkve pratili su ovaj par.

Nikol je potom sreću našla u braku sa Kitom Urbanom. Važe za jedan od skladnijih brakova u svetu poznatih.

Ovo su četiri stvari koje možda niste znali o zanosnoj glumici.

Nicole Kidman Nikol Kidman Foto: FS//AdMedia / Sipa Press / Profimedia

1. Odbila je glavnu ulogu u "Gospodinu i gospođi Smit"

Bred Pit je već napustio projekat kada se Kidman povukla zbog sukoba oko rasporeda, da bi se ponovo prijavio kada je otkrio da će se umešati Anđelina Džoli.

Nakon njenog veoma javnog rastanka od Toma Kruza, Kidman je navela Brangelinu kao jedini drugi par u svet koji je mogao da shvati kroz šta su prolazili:

- Postoji nešto u toj vrsti postojanja što je, ako se zaista fokusirate jedno na drugo i nalazite se u tom balonu, veoma opojno, jer ste samo vas dvoje - Kidman je rekla za "Vaniti Fair".

- I postoji samo još jedna osoba koja prolazi kroz to. Dakle, to vas veoma zbližava i duboko je romantično. Siguran sam da Bred i Anđelina to imaju - jer niko drugi to ne razume osim one osobe koja spava pored tebe.

Nikol Kidman Foto: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

2. Za potrebe filma nosila korset kako bi smanjila struk

Za "Portret dame iz 1996." Kidman je nosila korset kako bi smanjila svoj struk na 48,26 centimetara. Ali to ne bi bio poslednji put da je Kidman išla na krajnje dužine zarad mode tokom snimanja: čak je polomila rebro pokušavajući da stane u korset tokom produkcije filma "Mulen Ruž" iz 2001. dosine, i to  dva puta, prenosi "Vogue.com".

- Povredila sam se plešući u štiklama u tri ujutru i pala sam dole -  rekla je Kidman i dodala: - Potom sam ponovo slomila rebro uvlačeći se u korset. Imala sam nešto čime sam želela da spustim struk na 18 inča (45,72 cm), što je imala Vivijen Li u "Prohujalo sa vihorom", i bila sam samo u stlu: 'Teže, čvršće!'“

Možda se isplatilo. Kidman je dobila nagradu Zlatni globus i nominaciju za Oskara za najbolju žensku ulogu za njen nezaboravan preokret u ulozi pariske kurtizane.

Nikol Kidman, Nicole Kidman, Hugh Jackman, Hju Džekmen Foto: 20thCentFox Collection / Everett / Profimedia

3. Jednom je spasla život Hjuu Džekmanu

Dok je bila na snimanju "Australije", drame Baza Lurmana iz 2008, Kidman je imala scenu u kojoj se pridružuje Džekmanu u vreći za spavanje pod zvezdama. Tad je primetila otrovnog škorpiona kako puzi uz nogu njenog brata. Navodno je rekla Džekmanu da ne mrda ni mišić, zgrabila je životinju u svoj šešir i pustila je nazad u divljinu.

- Svi su aplaudirali, ali smo je pitali zašto ga jednostavno nije zgazila - rekao je jedan posmatrač, na šta je Kidman odgovorila: - Nikada ne bih ubila životinju. Svako stvorenje ovde ima svoju svrhu. Ovaj jednostavno nije pripadao Hjuovoj torbi!

Nikol Kidman Foto: Profimedia/Shooting Star / ddp USA

4. Kitu Urbanu je trebalo četiri meseca da pozove Kidman da izađe

Već su 17 godina muž i žena, a sreli su se na jednom događaju 2005. godine.

- Kunem vam se, klizila je preko sobe, kao da lebdi. Ne znam kako je to uradila - rekao je Urban kasnije Opri i dodao: - Bilo je van ovog sveta.

Kada su se venčali 2006. godine, Kidman i Urban su započeli dvonedeljno pravilo razdvajanja, pre nego što su ga smanjili na nedelju dana, i na kraju se rešili na razmaku od najviše tri dana.

- To je za mene ljubav na delu - rekla je Kidman. Nazovimo tu stvar broj pet i po: Ona je dama zbog koje vredi putovati.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Defile svetskih zvezda na crvenom tepihu "Oskara": Nikol Kidman, Kristen Stjuart, Bili Ajliš,...

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona