• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Iz bede i gladovanja vinula se u glumačke visine i osvojila srce plemića: Težak put Džesike Čestejn

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ona je Pepeljuga stvarnog života

  • 0
Jessica Chastain Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džesika Čestejn je Oksarom nagrađena glumica. Svet je poznaje kao predivnu, prirodnu riđokosu lepoticu u mnogim velikim filmovima, ali put do tog mesta nije bio lak.

Teško detinjstvo

Džesika Mišel Čestejn je rođena 24. marta 1977. godine u Sakramentu u Kalifoniji.

Njeni roditelji, majka Džeri Rene Hasti, i rok muzičar Majkl Monasterio, bili su tinejdžeri kada se Džesika rodila. Međutim, otac se odrekao porodice rano pri njenom rođenju i niko nije potpisan u ime oca na sertifikatu iz knjige rođenih. Odrastala je uz dve sestre i dva brata sa majkom i njenim dečkom u Kaliforniji.

Kako Džesika navodi, radije ne bi da se priseća hladnog, mračnog i teškog detinjstva. Jedan od majčinih momaka joj je upadao u sobu i bacao stvari, nakon toga ju je terao da to skuplja i šamarao ju je. Jednom mu je uzvratila šutiranjem i pobegla. Tada je shvatila da mora da nauči da zaštiti sama sebe i da se bori za sebe.

- Nasilnici su obično slabići i boje se snažnih osoba - navela je jednom prilikom.

Majka je radila neprestano kako bi imala dovoljno novca da samo prehrani decu, ali se Džesika seća svih čestih gladnih noći i kako to nije bilo dovoljno. Kako nije bilo novca za hranu, nisu imali dovoljno ni da se zadrže na jednom stanu, tako da su se često selili. Jednom prilikom se Džesika vraćala kući iz škole i videla je kako njihov stanodavac menja bravu na vratima njihovog tadanjeg stana. Bilo mu je krivo, pa ju je pustio da uđe i pokupi stvari, ali kako govori Džesika, to nije uvek bio slučaj.

Majka je uvek bila brižna prema njima i pružala im je potrebnu ljubav, a bitan karakter u Džesikinom životu bila je i njena baka, koja ih je često čuvala.

Džesika Čestejn Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini/Invision

Uloga o kojoj je maštala u ćošku hladne sobe platila joj je školovanje

Vreme srednje škole je bilo izuzetna prepreka. Jedina je koja je upisala srednje obrazovanje, od šire porodice. Popularne devojke su bile preplanule i mršave plavuše, kojima riđokosa, pegava Džesika sa oblinama nije pripadala. Rugali su joj se svakodnevno, što je Džesiku odvlačilo od školovanja. Već tada je počela da vreme provodi čitajući Šeksipirova dela i maštajući o reflektorima pozorišta.

Uspela je da završi srednju školu i čak upiše koledž. Zahvaljujući organizacji koja se bavi svesnim i planiranim roditeljstvima i koja je tinejdžerkama u Kaliforniji delila sredstva za kontracepciju, Džesika je rekla da je jedina u njenoj široj porodici, koja nije ostala trudna sa 17 godina, kako prenosi "Nypost.com"

Baka je prepoznala potencijal mlade Džesike i počinje da je odvodi u pozorišta i na lekcije plesa. Džesika uspeva da upiše dramsku akademiju, ali ju je isplaćivala tako što je radila na njoj. Tada joj se ukazala prilika koju je čekala. Dobila je ulogu u drami "Romeo i Julija" u kojoj je igrala Juliju, glavnu junakinju. Taj performans joj je obezbedio školarinu.

Džesika Čestejn Foto: Tanjug/AP/Gregorio Borgia

Godine 2003. je diplomirala, ali je bila odbijena na mnogim audicijama jer "nisu znali šta će sa njom".

- Govorili su mi da nisam lepa za televizijske uloge - navela je ona.

Kada je shvatila da prestiž nije bitan, smešio joj se Oskar

Naišao je veoma mračan period za mladu glumicu. Njena starija sestra Džulijet je sebi oduzela život, nakon duge borbe sa zavisnošću. Tada je Džesika shvatila da joj gluma, velika karijera, pa ni Oskar ne znače ništa u životu.  Nakon par sitnih uloga, 2006. godine je uspela da dobije ulogu kraj velikog glumca Al Paćina. Tada su joj se otvorila velika vrata Holivuda. Uloge su počele da pristižu, a na jednoj reviji u Milanu upoznala je čoveka koji joj je osvojio srce. Plemić jedne poznate italijanske, grofovske porodice bio je očaran riđokosom lepoticom.

Za Đan Luku se uadaje 2017. godine na imanju njegove porodice, u raskoši o kojoj je maštala. Već sledeće godine je postala majka i dočekala ćerku Džulijet, a kasnije i još jedno dete.

Velike uloge ukrasile su joj život, a igrajući i u filmu "Oči Tami Fej" 2021. godine osvojila je Oskara i još dve velike nagrade, kao i nominacije za mnoge druge.

Njeno pojavljivanje u brojnim filmovima nastavilo se i dan-danas. Uživa u svakom trenu svog zanimanja, znajući da je uspela da svojoj porodici pruži sve što su želeli, pa i mngo više, a sve to radeći ono što voli i gde pripada, navodi "Wikipedia.org"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona