• 0

Vreme čitanja: oko 6 min.

Nina Seničar je ostvarila svoje velike snove: Od modela, preko voditeljke, do glumice i producentkinje

Vreme čitanja: oko 6 min.

Iza prelepog širokog osmeha krije se ambicija koju se sada trudi da kroz pisanje prenese na svu decu sveta i poručuje im da sanjaju veliko

  • 0
Nina Seničar Foto: Tanjug/AP

Nina Seničar je srpska glumica, producentkinja, voditeljka i manekenka koja se iz televizijske industrije probila u filmsku.

Uprkos rastućem uspehu u glumačkim vodama, Seničar je verovatno najpoznatija po svojim manekenskim poduhvatima. Ima široku publiku na društvenim mrežama sa više od dve stotine hiljada pratilaca na "Instagramu", gde često objavljuje slike i snimke iz privatnog života, kao i informacije o svojim budućim projektima.

Nina ima istančan i pretežno klasičan ukus za modu, a svaku savršenu fotografiju krasi njen neodoljiv osmeh, po kome je najprepoznatljivija.

Život u Italiji

Nina Seničar je rođena u Novom Sadu 1985. godine. Glumom je počela da se bavi sa 14 godina u pozorišnoj grupi Sonja Marinković. Nina je bila član dramske sekcije do odlaska u Italiju, gde je uz punu stipendiju studirala na prestižnom Univerzitetu Luiđi Bokoni u Milanu. Pre toga, zapažen iskorak u javni život ostvarila je kada je 2001. godine postala mis Vojvodine. Ipak, umesto nastavka takmičenja odabrala je da ode na studije.

- Nije se takmičila za Miss Srbije, a verovatno bi pobedila. Složila sam se sa njom da je opcija Milano i studije u Italiji - dobitna kombinacija, a upis je bio pre izbora Miss Srbije. Uvek glasam za obrazovanje. Nina je donela dobru odluku, završila studije i postala novinar i TV voditelj i zvezda u Italiji. Sada živi i radi u LA. Karijera joj raste! Nina Seničar je ličnost kojom se ponosimo - napisala je Vesna de Vinča u okviru svoje objave na "Instagramu", ističući važnost obrazovanja.

Nakon pet godina studija, Nina je magistrirala ekonomiju i menadžment u kulturi, medijima i umetnosti. Tri godine kasnije je postala zaštitno lice kompanije "Bugatti".

Međutim, i u Italiji su prepoznali njen šarm. Bila je zaštitno lice raznih poznatih modnih kreatora i robnih marki. Veliku popularnost je stekla u Italiji kada je učestovala u rijalitiju "Ostrvo zvezda", što je italijanska verzija popularnog rijalitija "Survivor". Posle toga oprobala se i kao voditeljka na Italijanskoj nacionalnoj televiziji i učestvovala u još nekoliko raznih šou-programa, a avgusta 2010. godine je izabrana da bude zaštitno lice fudbalskog kluba "Udineze", a posle i "Intera".

Kao već zapažena javna ličnost dobila je priliku da glumi u nekoliko filmova, televizijskih serija i reklama. Manekenka se oprobala i kao glumica u italijanskom saj-faj filmu "Volume O", kao i u filmu "Napoletans" i "Tutto molto bello", a godine 2011. dobila je nagradu filmskog festivala u Milanu za najbolju mladu glumicu.

Nakon uspeha u Evropi Nina se preselila u Njujork da pohađa školu glume kod renomiranog glumačkog trenera Suzan Betson, nakon čega se 2012. preselila u Los Anđeles.

Put u Holivud

Preselila u Los Anđeles 2012. godine, a dve godine kasnije igrala je u italijanskom filmu "Tutto molto bello" i seriji "The Downside of Bliss". Tih godina je život vodila na relaciji Italija - SAD - Srbija.

Tumačila je Teresu u televizijskoj seriji "Match", pa Izabelu u seriji "The Librarians". Usledile su uloge u italijanskom filmu "Una noble causa" i domaćoj seriji "Andrija i Anđelka". Ožiivela je lik Džesike u psihološkom trileru "Shortwave" i Lili u horor drami "Compulsion". Reditelj Džo Linč joj je poverio ulogu Tese u akcijskoj komediji "Mayhem".

Pojavila se u kratkom filmu "La Gamba", a potom je tumačila lik Nine u drami "Driver X".

Sa Srđanom Žikom Todorovićem 2017. godine snimila je akcijsku komediju "Prokleti pas". Iste godine je snimila kratki film "Written on My Skin". Tokom naredne godine pojavila se u trileru "Do", akcijskoj komediji "Aigaio SOS", kao i srpskoj seriji "Urgentni centar".

Pozajmila je glas za animirani film "Arctic Dogs", koji se u bioskopima pojavio 2019. godine. Pripala joj je jedna od glavnih uloga u akcijskom trileru "At the Frontera", koji je premijerno prikazan 2020. godine. Pojavila se u epizodnim ulogama u serijama "Strike Back" i "Better Things".

Tumačila je Nikol u četiri epizode serije "Park Acrobats". U kriminalističkoj seriji "Deadline" koja se emituje od 2022. godine Seničar tumači lik Vere. Na domaću televizijsku scenu se vratila iste, 2022. godine, glavnom ulogom u humorističnoj seriji "Popadija". Sa Neletom Karajlićem i Nenadom Okanovićem je neko vreme vodila kviz "Ja volim Srbiju", koji se prikazuje na prvom kanalu RTS-a. Njenu ulogu je kasnije nasledila Dragana Kosjerina, piše "Biografija.org".

Možda najvažnija stvar koju je Nina naučila u Americi jeste da glumac mora da kreira sopstvene projekte, da otvori sebi vrata i da koristi svoju kreativnost ne samo kroz glumu, već i kroz pisanje, režiju i produkciju, pa je zato 2020. godine završila studije pisanja i režije na Univerzitetu UCLA sa završnim studentskim filmom pod nazivom "Amore" koji je producirala, napisala i režirala.

Aktivizam i "Zvezda Slavica"

Kada nije na snimanju ili fotografisanju, Seničar posvećuje vreme humanitarnim organizacijama kao što su amfAR i Međunarodni medicinski korpus. Nakon što je izgubila majku od raka grlića materice, takođe je osnovala kampanju pod nazivom "Ja brinem o sebi" kako bi podigla svest o toj bolesti. Kampanja "Ja brinem o sebi" ticala se podizanja svesti o važnosti redovnih ginekoloških pregleda koji uključuju PAPA test kako bi se na vreme otkrio rak grlića materice.

Kada je postala roditelj, imala je običaj da svojoj sada trogodišnjoj devojčici svako veče čita knjige na srpskom i engleskom, odakle se i stvorila ideja da i sama napiše nešto što će njenom detetu ukoreniti neke drugačije vrednosti, stavove i pravac u kom treba da razmišlja,

- Želela sam da njoj i svoj drugoj deci prenesem neku poruku ohrabrenja - izjavila je Nina o ideji kojom se vodila tokom pisanja svoje knjige "Zvezda Slavica".

Knjiga prati tri devojčice koje znaju šta bi htele da budu kad porastu, ali sumnjaju u svoje sposobnosti. One sebe zamišljaju u nestereotipno ženskim profesijama. Srećom, tu je jedna zvezda da ih ohrabri, da im ulije samopouzdanje. Radi se o slikovnici za decu i roditelje.

- Ta poruka da uz dovoljno rada i truda možeš da postigneš šta god poželiš je meni zaista jako, jako bitna, ako ne i najbitnija u odrastanju moje ćerke. Mislim da je to jako bitno za svu decu, tačnije, ne samo za decu, već i za tinejdžere, pa i za ostale ljude.

- Sada, kada jedna devojčica ovo pročita sa pet godina, posle sa deset kaže: "Ja hoću da vozim avion, ja hoću da budem pilotkinja, hajde da vidimo koji su koraci da ja do toga dođem, to je moj san". A ne da bude - ne, ne, to je nemoguće, nađi posao, što bi naši roditelji rekli "pravi posao", nešto od 09-17, gde dobiješ sigurnu platu, makar to bio neki minimalac. To je bila moja ideja, da ne izgubimo da sanjamo te neke snove, ali ne samo da ih sanjamo, nego da zaista radimo na njima, korak po korak i uz takav pristup mislim da je stvarno sve moguće - zaključila je Nina u podkastu "Tampon zona".

Brak sa Džejem Elisom

Džej Elis i Seničar su se prvi put sreli u baru u Los Anđelesu 2015. godine, nakon što ih je upoznao zajednički prijatelj. Par je 30. oktobra 2015. debitovao na društvenim mrežama nakon što je Seničar objavila snimak njih dvoje iz akcije prikupljanja sredstava na amfAR-u.

Uprkos tome što su vezu ozvaničil na "Instagramu", Elis i Seničar su većinu detalja o svojoj romansi držali u tajnosti tokom ranih faza.

Venčanje je održano prošlog jula, u dvorcu u Toskani, u čuvenom zdanju "Villa Mangiacane", a lokaciju je odabrala upravo Nina, koja je oduvek maštala da se uda na mestu kao što je ovo.

Seničar i Elis su pre zvaničnog stupanja u brak, 11. novembra 2019. dočekali svoje prvo dete, devojčicu po imenu Nora Grejs, istog dana kada je Seničar napunila 34 godine. Glumica je tu vest proslavila snimkom Elisa i sebe kako ljulja noge njihove ćerkice uz napis: "I baš tako naši životi dobijaju potpuno novi smisao. Dobro došla, Nora Grejs Elis ♥ 8.11.2019."

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona