• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča sa dva kontinenta: Vera Farmiga želela da postane oftalmolog, pa otišla u glumice, a uzgaja i koze

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznata umetnica ima jako uzbudljivu životnu priču

  • 0
Vera Farmiga, glumica Foto: Shutterstock

Američka glumica Vera Farmiga (49) najpoznatija je po ulozi istražiteljke paranormalnih pojava Lorejn Voren u filmu "Prizivanje zla" koji se snimao u nastavcima, ali sve više postaje poznata i po drugim ostvarenjima.

Detinjstvo

Odrasla je u velikoj porodici. Ima starijeg brata i petoro mlađih braće i sestara. Iako vodi poreklo sa Starog kontinenta, sudbina ju je odvela preko Atlantika, gde je i rođena.

Ona je odrasla u izolovanoj ukrajinsko-američkoj zajednici u Irvingtonu, Nju Džersi, sa ukrajinskim kao maternjim jezikom. Njeni baka i deka su hteli da je nauče svojoj kulturi. Engleski nije naučila sve dok sa šest godina nije krenula u vrtić. Kada je imala 12 godina, porodica se preselila iz Irvingtona u stanicu Vajthaus u Nju Džersiju.

Tokom tinejdžerskih godina bavila se igrom i plesom, školovana je pijanistkinja. Interesantno je da je sa 20 godina počela da uči tajlandski boks.

Slučajno upisala glumu

Iako stidljivo dete, rano je otkrila svoju ljubav prema sceni i diplomirala je vizuelne i izvođačke umetnosti na „Sirakuza univerzitetu“ uprkos tome što joj je želja bila da postane oftamolog. Ubrzo nakon toga je započela svoju scensku karijeru i na kraju napredovala do televizijskih emisija.

Na jednoj fudbalskoj utakmici prijateljica ju je ubedila da ode na školsku audiciju "Vampira", gde je i dobila ulogu Ledi Margaret. Posle toga nastavila je sa studijama glume na Univerzitetu u Sirakuzi i diplomirala je 1995. godine. Ređale su se uloge, ali i nagrade i priznanja.

Dva braka iza sebe

Prvi brak sklopila je na Bahamima sa kolegom iz Francuske Sebastijanom Rošeom 1997. godine, ali je posle sedam godina on okončan. Sreću je pronašla pored muzičara Rena Hokija, kog je upoznala preko prijatelja. Venčali su se 2008. godine, kada je ona bila u petom mesecu trudnoće. Imaju sina Fina i ćerku Gitu.

Zanimljivo je da ne želi da živi u centru zbivanja, pa je sa suprugom kupila farmu dva sata severno od Njujorka, gde imaju i - koze, za koje kažu da su deo njihovog porodičnog života.

Zna sama da ih ošiša, pa se neretko u pauzama na snimanjima bavi i pletenjem vune kako bi sama napravila odeću. Kako je rekla, previše je vremena na snimanjima i ne želi da ga izgubi, pa je pronašla aktivnost koja je smiruje, piše "nickiswift".

Danas se bavi i režiranjem, nominovana je za Oskara u filmu "U vazduhu", ali i nagradu Emi za krimi dramu "Kada nas vide".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona