• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brižna i požrtvovana: Majka Kejt Midlton odrasla u domu, želela da bude učiteljica, pa pokrenula svoj biznis

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tašta budućeg kralja Engleske imala je jako težak život

  • 0
Carole Middleton Foto: Andrew Parsons / Zuma Press / Profimedia

Buduća kraljica Engleske Kejt Midlton (41) smatra se za ikonu stila u svetu plave krvi.

Ipak, iako ona ima stručnog savetnika i naučena je kako da se ponaša u javnosti, evidentno je da joj je urođena elokventnost i šarmantnost. A ona je, možemo to slobodno reći, nasledila od majke Kerol.

Kerol Midlton (68) je pravo oličenje kako jedna preduzetnica treba da se ponaša među svetom. Živi na visokoj nozi i redovna je gošća raznih događaja koje organizuje kraljevska porodica, ali istina je da je nije život mnogo mazio.

Teško detinjstvo

Rođena je u Perivalu, ali je odrasla u Londonu. Otac joj je bio građevinski radnik, a majka je radila u zlatari sa pola radnog vremena.

Kako je izjavila u jednom intervjuu 2018. godine, provela je određeno vreme u nekoj vrsti dečjeg doma koji je Vlada izgradila za radničku klasu. Njeni roditelji nisu mogli da joj priušte fakultet, pa je zato bila u tom domu. Želela je da postane učiteljica, ali joj se taj san nije ostvario.

Nažalost, već sa 16 godina je morala da napusti školu i zaposlila se u vazduhoplovnoj kompaniji gde je radila kao stjuardesa. Upravo tokom tog rada, upoznala je supruga Majkla Midltona.

Želela je da započnu život van male sredine, ali su ipak zajedno odlučili da ostanu u industrijskoj zoni nedaleko od aerodroma Hitrou i sreću su pronašli na selu.

Razvijanje biznisa

Malo pre petog rođendana ćerke Kejt, ona je odlučila da želi da ide u preduzetnike. Naime, dok je kupovala dekoraciju za žurku ćerke, sinula joj je ideja da otvori kompaniju koja će se baviti upravo time: proizvoditi potrebni materijal za zabave i rođendane.

Kada je napravila prototipe svega što je zamislila i odnela nekim trgovcima - odbili su je. Zbog toga je počela sama da izrađuje sve, a posao se pokrenuo tek kada je počela da plaća reklamu u dečjim časopisima.

Posle izvesnog vremena počela je i da prodaje preko interneta. Danas, njena kompanija vredi oko 40 miliona dolara, piše "Mirror".

Koliko je bila uspešna govori i podatak da je njen suprug dao otkaz kako bi joj pomogao.

Porodica

Kerol i Majkl imaju troje dece - Kejt, Pipu i sina Džejmsa.

Uspeli su da sve troje dece izvedu na pravi put i iškoluju ih na prestižnom univerzitetu Marlborou, na kom jedna godina košta 37.000 evra!

Kada ne prisustvuje glamuroznim događajima, ona vodi jedan sasvim normalan život.

- Kao porodica, trudimo se da imamo što više zajedničkih obroka jer se tada razgovara i zabavlja - rekla je Kerol, piše "Thelist".

Kako je Kejt jednom izjavila, njena deca, Džordž, Šarlota i Luis, vole da dođu kod babe i dede koji im ispunjavaju želje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: I vojvotkinje nose nošeno: Kejt Midlton prošetala crvenim tepihom haljinu staru 8 godina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona