• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priča Else Pataki: Nosi bakino prezime, dobila imanje od dečka, a ona se udala za najpoželjnijeg glumca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rođena Madriđanka govori pet jezika i ima svoju liniju nakita

  • 0
Elsa Pataky Foto: Instagram/elsapataky

Elsa Pataki (47) rođena je u Madridu, otac joj je biohemičar, a majka rumunska publicistkinja. Ima mlađeg polubrata koji se bavi režijom.

Interesantno je da je njoj prezime Lafuente Medijanu, ali ona ipak koristi Pataki. Zašto? Tako joj se preziva baka po majci, Roza Pataki, koja ima mađarsko i rumunsko poreklo, pa je zato uzela njeno prezime u znak poštovanja.

Takođe, pored maternjeg španskog jezika, ona perfektno govori italijanski, rumunski, engleski i francuski.

Studirala je novinarstvo na Univerzitetu San Pablo, htela je da se bavi ovim poslom, ali ju je životni put odveo na drugu stranu. Ona je, dok je studirala, išla i na časove glume zbog koje je i odlučila da se ipak bavi ovom umetnošću.

Ubrzo je postala član madridske pozorišne trupe, ali je nažalost napustila studije kada je dobila svoju prvu ulogu u televizijskoj seriji "Al salir de clase" (1997. godine).

Bivši dečko joj poklonio imanje

Zbog burnog života, nije uspevala da održi duge veze. Ona je nakratko izlazila sa francuskim glumcem Majklom Janom (od 2005. do 2006.), a posle toga i sa američkim glumcem Adrijanom Brodijem (od 2006. do 2009.).

Na njen 31. rođendan, 2007. godine, Brodi joj je poklonio veliko imanje iz 19. veka u saveznoj državi Njujork. Sa ponosom su ga pokazivali u časopisu "Hello", ali su, nažalost, raskinuli dve godine kasnije.

Elsa Pataky Foto: Instagram/elsapataky

Ipak, početkom 2010. godine počela je da izlazi sa australijskim glumcem Krisom Hemsvortom, nakon što su ih upoznali zajednički prijatelji. Ubrzo, posle samo nekoliko meseci veze, venčali su se tokom božićnih praznika.

U srećnom su braku i imaju troje dece: ćerku Indiju i blizance Sašu i Tristana.

Iako ima dosta obaveza tokom snimanja, Elza je znala da je sada majka i supruga, pa je, naravno, sa suprugom donela odluku da sviju gnezdo u Australiji, rodnoj zemlji supruga Krisa. Tako su se 2015. preselili iz Los Anđelesa u Bajron Bej, gde i najviše vremena provode.

Da joj lepo ide, pokazuje i informacija da se nedavno pojavila u televizijskoj seriji "Zemlje oseke".

Zaštitno lice

Pre 13 godina, rođena Madrilenja, kako odmilošte sami sebe zovu rođeni Madriđani, postala je zaštitno lice prve kolekcije nakita "TimeForce2, a pojavljivala se u promotivnoj kampanji sa fudbalerom Kristijanom Ronaldom.

Elsa Pataky Foto: Instagram/elsapataky

Tužba i novac

Elsa je u septembru 2012. godine dobila 310.000 evra od Vrhovnog suda u Španiji od izdavačke kuće Ediciones Zeta. Naime, pet godina ranije u martu je jedan magazin objavio fotografije Else Pataki u toplesu snimljene iz daljine, dok se presvlačila za fotografisanje jednog poznatog časopisa.

Iako je ona taj novac dobila, kompanija u čijem je vlasništvu magazin rekla je da će se žaliti na tu odluku.

Jahanje joj je strast

Kada ima slobodno vreme, Elsa uživa u jahanju i ronjenju, a neretko i u fitnesu, koji je zavolela pored bake. O zdravoj praksi je čak i napisala knjigu, piše "Thefamouspeople.com".

Ljubitelj je tetovaža i ima ih nekoliko. Zagovornik je zaštite životinja i podržava razne inicijative za njihovo očuvanje. I sama je nekoliko puta učestvovala u njihovom spasavanju.

Takođe se, pored toga, zalaže i za prava žena, a za svoje humanitarne napore je dobila pohvale.

Elsa je takođe uspešna preduzetnica i poseduje svoju liniju nakita.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mirjana Kovač: Majčino mleko nije samo hrana, već i emocija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona