• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

Život Emili Ratajkovski, najzgodnijeg tela Holivuda: Traumu je pretvorila u svoje najjače oružje

Vreme čitanja: oko 4 min.

Uprkos tome što je mnogi definišu kao jednu od najatraktivnijih žena na svetu, Emrata je mnogo više od toga

  • 1
Emily Ratajkowski, Emili Ratajkovski Foto: John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Žena krupnih čarnih očiju, izraženih crta lica, punih sočnih usana i nestvarnog tela grčke boginje, Emili Ratajkovski uzdigla se u Holivudu brzinom jonosferske munje.

Iako je priželjkivala karijeru glumice, njena savršena simetrija lica i retko atraktivne prirodne obline odvele su je putem modelinga, gde je zablistala i preko noći ostvarila enorman uspeh. Mnogi su je kritikovali zbog prezasićenosti nagim sadržajem na kom je gradila karijeru, ali ona čvrsto stoji iza svog rada, te je i autobiografiju nazvala " Moje Telo".

- Sve smo mi više od tela, ali to ne znači da treba da ga se stidimo. Nema ništa loše u privlačnoj spoljašnjosti. Žena može da privlači pažnju svojim izgledom i da istovremeno ima šta da kaže, te dve stvari nisu međusobno isključive - isticala je Emili, a prenosi "AZquotes".

I zaista, ova žena jeste više od onog kako je mediji predstavljaju; ona je iskrena, osvešćena, posvećena zdravom životu i svom detetu.

Odrastanje i svet modelinga

Emili O'Hara Ratajkovski je rođena u Londonu, kao jedino dete školskih nastavnika Ketlin En Balgli i Džona Dejvida Ratajkovskog. Porodica se ubrzo preselila u San Dijego, gde je manekenka odrasla.

Kao mala bavila se fudbalom, baletom i glumom; pohađala je i fakultet godinu dana pre nego je odustala kako bi se stoprocentno posvetila karijeri modela.


- Postoji ta kultura nagog muškog tela koja je normalna, ali kad je u pitanju žena svi su nešto uvređeni. Ja se nikad nisam tako osećala - isticala je.

Prvi ugovor potpisala je kad je imala 14 godina sa jednom od najprestižnijih modnih agencija "Ford". Agenti su je slali na kastinge za Dizni uloge, ali većeg proboja nije bilo.

Potom je Emili krenula da pozira za magazine za odrasle, što je privuklo pažnju velikih zverki šou-biza, te je 2012. godine angažovana za sport kultne grupe Maroon 5 "Love somebody", kao i pesmu Robina Tika "Blurred Lines". Tada je planeta poludela za njom.

Kontroverza koju je "Blurred lines" podigla donela joj je svetsku slavu i verne pratioce. Iako je samo umetničko delo negativno okarakterisano, Emili je žustro stala u odbranu istog.

- Ovo je dokaz da Amerika nije ni blizu napredna kao što se predstavlja. Društvo potiskuje atraktivan fizički izgled kod individue, čak i u pop kulturi. Društvo objektizuje umetnost - govorila je.

Nekoliko godina kasnije u svojim memoarima povukla je podršku koju je nesebično pružala pevaču, te je otkrila kako ju je ponizio na setu, "stavljajući joj ruke na poprsje".

- Tim jednim gestom, gospodin Robin dokazao je da sve za šta se zalaže, "da žene povrate svoju moć kroz slobodu tela", nije istina. On je taj koji je imao moć i koristio ju je. Ja sam bila samo lutka čije je konce povlačio - navela je Emili.

Magazin "Esquire" proglasio ju je "ženom godine" zbog slobode izražavanja i nepokolebljivih stavova uprkos globalnom posramljivanju.

Od tada Emili je počela da krasi prestižne naslovnice, uključujući "GQ", "Rolling Stone", "Maxim", "Sports illustrated", "Vogue", "Cosmopolitan" i mnoge druge.

Proboj na filmsko platno i modnu pistu

Samo godinu dana posle eksplicitnog muzičkog video-klipa, Ratjakovski je dobila sporednu ulogu u holivudskom blokbasteru "Gone Girl" glumeći zajedno sa Ben Aflekom, gde je, između ostalog, imala scenu u toplesu. 

Godine 2015. igrala je rame uz rame sa Vensanom Kaselom u filmu "Entourage", a ujedno i sa Zek Efronom u filmu "We are your friends".

Na Nedelji mode u Njujorku debitovala je iste godine, šetajući za "Marc Jacobs" modnu kuću.

Od tada ponude nisu prestajale da se nižu. Od zaštitnog lica "Versace" brenda do reklama za "Super Bowl", ova žena bila je traženija od lica sa poternice.

Nedelja mode u Milanu, Emili Ratajkovski Foto: Profimedia/Tiziana FABI / AFP

No, gluma je i dalje bila njena opsesija.

Nakon još jednog promašaja, a govorimo o filmu "I feel pretty", otpustila je svoj tim navodeći "kako ne može da veruje nikom."

- Holivud je užasno mesto. Ja sam za njih samo komad mesa. Umorila sam se od pitanja "Ima li ona išta da pokaže sem svojih grudi?" - žalila se.

U oktobru 2022. manekenka je potpisala ugovor sa "Sony" produkcijskom kućom, u cilju osnivanja sopstvenog podkasta,  prenosi "Wikipedia".

O braku i traumi

Emrata, kako je mnogi zovu od milja, šokirala je svet kad se venčala sa svojim izabranikom Sebastijanom Meklardom, posle samo nekoliko nedelja zabavljanja.

Tri godine kasnije ona mu je podarila sina, a prošle godine zvanično je podnela papire za razvod braka.

Iako su je povezivali sa Bredom Pitom, Herijem Stajlsom i Pitom Dejvidsonom, Emili je žustro porekla glasine.

- Ja sam bila napastvovana kad sam imala 15 godina. Plašim se muškaraca. Privrženi sam monogamista i ne verujem u kratkoročne veze - istakla je, a prenosi "People".

Ova hrabra devojka otvoreno je govorila koliko joj je bilo teško da napusti bračnu zajednicu.

- Bila sam stvarno depresivna, ni lekovi nisu pomagali. U periodu kad sam dobila bebu imala sam samo 45 kilograma. Bila sam nesrećna. Vratila sam se sebi, i jesam umornija, ali i mnogo zadovoljnija - govorila je u svom podkastu "Going Mental".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marija Kilibarda za Ona.rs otkrila kako održava bujnu kosu i vitku liniju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Neso

    16. jul 2023. | 09:49

    Ja i ona se zabavljala dok smo bili mladi, ali se posvadjali nesto, zvala me Sakira da nas pomiri ali ja nisam hteo.

    Podelite komentar