• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Elena Paparicu: Evrovizija joj je bila prekretnica, živela kod rođaka, srećom život nije izgubila u požaru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevačica je živela na relaciji Grčka - Švedska

  • 2
Helena Paparizou Foto: ULRICH PERREY / AFP / Profimedia

Elena Paparicu (41) je švedsko-grčka pevačica koja je nekoliko puta predstavljala Grčku na Pesmi Evrovizije, odakle je najviše i znamo.

Interesanto je da joj je pravo ime Nektraija, ali se predstavlja kao Elena. Rođena i odrasla u Švedskoj, kod roditelja Grka, kao najmlađe od troje dece. Kada je bila mala, vratili su se u Grčku jer je Elena imala astmu, pa joj nije prijala skandinavska klima. Sa porodicom je živela u to vreme kod rođaka, ali posle dve godine, kada joj se stanje popravilo, ponovo su se preselili u Švedsku, ali se Elena nije sprijateljila sa tamošnjom decom, već je stvorila prijatelje dok je bila u domovini. Ona još uvek ima disajne probleme i često na nastupima nosi inhalator, piše "Wikipedia".

Prvi nastup je imala sa 11 godina, a već dve godine kasnije znala je da će biti pevačica, pa je učila grčke pesme. U 14. godini je osnovala i grupu sa prijateljima, međutim nije potrajala ali je uvek bila okružena muzikalnim ljudima.

Davne 1998. godine sa prijateljima je trebala da nastupa u jednom klubu u Geteborgu na hip-hop zabavi, ali majka joj nije dala da izađe u klub. Ispostaviće se da je to bila odluka života, jer je tokom nastupa izbio požar u kom su poginule 63 osobe, a među njima i 13 njenih prijatelja. Taj događaj ju je naterao da se odrekne muzike.

Upisala je studije pozorišta, glume, režije i televizije.

Godinu dana nakon požara, ona se vraća muzici i postaje član dua "Antikue", sa kojim je zapravo i nastupala 2001. godine na najvećem evropskom muzičkom takmičenju.

Dve godine kasnije se duo raspao, a ona je objavila debitantski singl "Anapandites Kliseis" koji se dugo nalazio u vrhu slušanja.

Ponovo je okušala sreću na Evroviziji sa pesmom "My number one" ,koja se i dan danas sluša u Srbiji. U to vreme je bila idol devojčicama u Grčkoj.

Bila je u dugogodišnjoj vezi sa Tonijem Mavridisom, koji je bio 11 godina stariji od nje. U međuvremenu je postao i njen menadžer, živeli su zajedno. Nažalost, posle 12 godina oni su raskinuli i raskid nije prošao lepo. Nisu mogli da se dogovore oko podele imovine, pa su i advokati umešali svoje prste.

Posle njega uplovila je u vezu sa građevinskim inženjerom i tajno su se venčali u Atini i imaju dvoje dece. Menjala je veru, jedno vreme je bila budista, ali se posle okrenula pravoslavlju jer joj - više odgovara.

Godine 2010. Forbs je Elenu naveo kao 21. najmoćniju i najuticajniju slavnu ličnost u Grčkoj.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tamara Klarić za Ona.rs: "Ako promeniš samo jedan život, promenio si svet zauvek"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari