• 1

Vreme čitanja: oko 4 min.

Megan Markl danas slavi 42. rođendan: Od relativno poznate glumice do vojvotkinje od Saseksa

Vreme čitanja: oko 4 min.

Meganino i Harijevo venčanje iz bajke u maju 2018. održano je u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor i pokojna kraljica Elizabeta II im je dodelila titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa

  • 1
Meghan Markle, Megan Markl Foto: Tanjug/AP

Za samo pet godina od kada se udala za člana britanske kraljevske porodice 2018. godine, Megan Markl je od relativno poznate glumice, postala jedna od najpoznatijih i najprimećenijih žena na svetu. Zajedno sa svojim suprugom, princem Harijem, Megan je izazvala iznenađenje za iznenađenjem, kako unutar kraljevske porodice, tako i van nje.

Odnosi sa porodicom

Ali mnogo pre nego što je postala predmet intenzivne medijske kritike, Meganini počeci bili su relativno skromni. Ona je rođena na današnji dan, 1981. godine, u porodici koja je bila u svetu filma. Njena majka je Afroamerikanka, dok je njen otac belac, a ona se identifikuje kao "polucrna i polubela".

Njeni roditelji su se razdvojili kada je imala dve godine, ali su nastavili da zajedno budu uz nju. Megan je rekla da će živeti sa majkom tokom nedelje, a vikende provoditi sa ocem, kao i da je bila tatina devojčica celog svog života.

Po ocu, Megan ima stariju polusestru Samantu i polubrata Tomasa mlađeg. Oni su 17, odnosno 15 godina stariji od Megan. Njena veza sa njima nije bliska, jer je 2021. rekla Opri Vinfri da je bila jedino dete i da je videla Samantu samo nekoliko puta. U međuvremenu, Samanta je tvrdila da je praktično odgajila Megan - što je vojvotkinja negirala u svom dokumentarcu.

Megan je trenutno otuđena od oca, brata i sestre, ali je i dalje bliska majci.

Htela je da bude više od lepe devojke

Meganino interesovanje za socijalnu pravdu i feminizam počelo je kada je bila dete. Sa 11 godina, ona i njeni drugovi iz razreda su pisali jednoj kompaniji da mora da promeni slogan namenjen reklamiranju jednog proizvoda. Sporni slogan za deterdžent za pranje sudova targetirao je samo žene kao kupce i korisnike. U intervjuu za "Nik Njuz" u to vreme, Megan je rekla da ne misli da je ispravno da deca odrastaju verujući da samo majke treba da rade kućne poslove. Njeno pismo dovelo je do toga da je kompanija promenila svoj slogan sa "žene" na "ljudi".

Njena glumačka karijera započela je kratkim pojavljivanjima na malom ekranu, u serijama poput "CSI: NY" i "Century City". Takođe je radila nekoliko manekenskih i ugovornih glumačkih poslova; od 2006. do 2007. Kasnije je rekla da je napustila šou jer nije volela da se oseća prinuđeno da bude samo lepa devojka koja nema šta da kaže. Kasnije je stigla na velika platna, ali njene uloge su i dalje bile male u filmovima "Get Him to the Greek" i "Horrible Bosses".

Konačno je dobila veliku šansu u seriji "Suits", hit pravnom dramom koja je trajala devet sezona. U njemu je igrala Rejčel Zejn, pomoćnicu koja ostvaruje svoju ambiciju da postane advokat i ima romantičnu vezu sa glavnim likom, Majkom Rosom (kojeg glumi Patrik Džej Adams). Pojavila se u 108 epizoda emisije, otišla je na kraju sedme sezone, koja je emitovana 2018.

Ona i princ

Megan je prvi put lično upoznala princa Harija na sastanku na slepo nakon što im je namestio zajednički prijatelj 2016. godine, ali su se pre toga dopisivali preko "Instagrama". Megan se prisetila da je Hari zakasnio na njihov sastanak, što ju je zamalo odbilo, ali princ ju je osvojio nakon što se pojavio kao "vruća, znojava neuredna crvena lopta".

Ljubavna priča para je poznata nadaleko. Meganino i Harijevo venčanje iz bajke u maju 2018. održano je u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor i pokojna kraljica Elizabeta II im je dodelila titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa. Širom Velike Britanije, svi su pratili venčanje, a "Sun" ga je pozdravio kao "istorijsku promenu za monarhiju". Veruje se da je Megan postala prva obojena žena koja se udala u britansku kraljevsku porodicu od 18. veka.

Od tada, par je dobio dvoje dece, Arčija i Lilibet, i nakon "raskola" nastanili se u Montesitu u Kaliforniji. Uprkos tome što više ne igra istaknutu ulogu u kraljevskoj porodici, par je nastavio da ih šokira i utiče na njih. Njihov  intervju sa Oprom Vinfri 2021. godine otkrio je niz šokantnih situacija, uključujući optužbe za rasizam ili nesvesnu pristrasnost i nedostatak brige za Meganine samoubilačke misli dok je bila trudna sa Arčijem.

Intervju je izazvao podelu među kraljevskim posmatračima, pri čemu je polovina žestoko branila kraljevske porodice, a druga polovina navijala za njih dvoje.

Danas je Megan i dalje vruća tema dnevne štampe. Uprkos stalnim apelima da žele privatnost, javni interes ostaje značajan i svaki njihov potez stavlja se pod mikroskop. Ali, kao što sugeriše nedavna izjava njenog tima, Megan "živi u sadašnjosti" i nastaviće sa svojim humanitarnim i medijskim radom kako joj odgovara, piše "Independent".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Kod muškaraca "mrtva trka"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Aca

    4. avgust 2023. | 13:16

    Srecan rodjendan,hvala na pozivu ali ipak ne mogu da stignem da dodjem jer su mi malopre stigla drva. Nadam se da se ne ljutis. Cujemo se...pozdrav.

    Podelite komentar