• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ester Vilijams: Bila je "sirena od milion dolara", silovana u detinjstvu, a branili joj da živi sa decom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američka plivačica i glumica ostavila je dubok trag

  • 1

Ester Vilijams je bila američka plivačica i glumica.

Ona je rođena kao peto i najmlađe dete u porodici. Kada je imala 16 godina priznala je u svojoj biografskoj knjizi da ju je jedan rođak silovao pošto je stanovao jedno vreme kod njih. Bila je uplašena, pa je tek posle dve godine rekla roditeljima koji su tog rođaka proterali iz kuće.

Pre dvadesete godine postavila nekoliko nacionalnih rekorda u plivanju takmičeći se za klub iz Los Anđelesa. Pošto nije mogla da se takmiči na Letnjim olimpijskim igrama 1940. zbog izbijanja Drugog svetskog rata, preuzela je ulogu u San Francisku. Za to vreme provela je pet meseci plivajući sa osvajačem olimpijske zlatne medalje i zvezdom Džonijem Vajsmilerom. Tada je Ester privukla pažnju izviđača "Metro Goldvin Majer" za koje je kasnije snimila akva-mjuzikle. Posle raskida ugovora snima nekoliko neuspešnih projekata, pa odlučuje da se povuče sa filma.

Otpočela je karijeru poslovne žene tako što je pozajmila ime liniji kupaćih kostima i bazena i snimala kratke filmove učeći decu da plivaju.

U razmaku od 1945. do 1949. godine Ester je imala najmanje jedan među 20 filmova sa najvećom zaradom godine. Godine 1952. ona se pojavila u jedinoj biografskoj ulozi, kao australijska plivačka zvezda Anet Kelerman u "Sirena od milion dolara", što je kasnije postalo njen nadimak.

Ona se udavala četiri puta, a sa drugim mužem je dobila troje dece. U trećem braku je bila totalno podređena mužu koji joj nije dozvoljavao da bude to što jeste, a nije dozvolio ni da njena deca žive sa njom.

I pored toga je ostala sa njim u braku sve do njegove smrti.

Ester Vilijams umrla je u snu 2013. godine prirodnom smrću, u Los Anđelesu. Kremirana je, a njen pepeo je posut po Tihom okeanu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U zdravom telu zdrav duh: Sinhrone plivačice oduševile videom koji su podelile na profil svog kluba

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Ilija

    12. avgust 2023. | 20:34

    Sta je ovo sve glumice silovane u detinstvu..

    Podelite komentar