• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Leticija Kasta: Slučajno ušla u modu, smatrana najlepšom na svetu, 10 godina bila na francuskim novčićima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa Francuskinja je ostavila dubok trag za sobom u svetu modelinga, a i dalje se time bavi

  • 0
Leticija Kasta Foto: Shutterstock

Leticija Kasta je francuski model i glumica.

Ona je rođena u Normandiji, odakle joj je majka, dok joj je otac sa Krozike; odrasla je sa bratom i sestrom.

Njena manekenska karijera je, navodno, počela kada ju je otkrio fotograf Frederik Kreso dok je bila na odmoru na Korzici, kada je imala samo 15 godina.

U prvom trenu njen otac nije to odobravao, međutim posle njegovog prihvatanja, karijera Leticije Kaste kreće uzlaznom putanjom. Do 16. godine se našla na tri naslovnice modnih časopisa, a ukupno je bilo više od  250 naslovnica popularnih časopisa; šetala je i raznim modnim pistama.

Ambasador je mnogih brendova i bila je poslednja muza modnog dizajnera Iv Sen Lorana, često mu je služila kao nevesta na revijama.

Časopis "Rolling Stone" proglasio ju je najzgodnijim modelom godine i postala je portparol kozmetičke kompanije "L'Oreal". Ali možda je najveću čast imala 1999. godine, kada su francuski gradonačelnici izabrali Leticiju da se deset godina pojavljuje na francuskim novčićima i markama, kao slika Marijane, oličenja Francuske Republike, na kojoj su poziciji ranije bile Brižit Bardo i Katarin Denev, piše "Hello magazine".

Može da se pohvali da je dve godine bila deo Viktorijinih anđela, ali je posle tvrdila da je ta karijera prekinuta jer je bila "previše buntovna". I iako nije toliko aktivna na pistama, ona se i dalje smatra "ikonom industrije".

Lepa manekenka je postala i glumica, pojavljujući se u nekoliko filmovima.

Kada je reč o emotivnom životu, Leticija iza sebe ima burnu prošlost. Naime, Francuskinja je bila u braku sa fotografom Stefanom Sednauijem, sa kojim je dobila ćerku 2001. godine. Posle toga je bila verena za italijanskog glumca Stefana Akorsija, sa kim ima dvoje dece, ali je rešila i da se treći put okuša u bračnim vodama, pa se tako 2017. godine udala za dugogodišnjeg dečka, francuskog glumca Luja Garela.

Četiri godine kasnije dobili su prvo zajedničko dete, a to je njeno četvrto.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona