• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rejčel Zegler, kontroverzna protagonistkinja filma "Snežana i 7 patuljaka": Od obećavajuće zvezde do skandala

Vreme čitanja: oko 2 min.

Maestralno glumačko umeće, izražena ambicija i smelost su tri reči koje krase ovu ženu, a koliko će joj to dobra doneti - ostaje da vidimo

  • 1
Dodela Oskara 2022 Foto: Tanjug/AP

Rejčel Zegler krenula je da gradi put ka prominentnoj glumačkoj zvezdi kad je sa samo 16 godina dobila ulogu u Spilbergovom remek-delu "West side story", za koji je osvojila nagradu Zlatni globus; zatim je glumila u "Shazam!Fury of the Gods", a trenutno je svi čekamo u ulozi u čuvenom Diznijevom klasiku "Snežana i sedam patuljaka".

Ova lepa glumica izraženog stava i oštrog karaktera, prvo je očarala, a potom razočarala većinski deo publike - a sve to zbog toga što se nije bojala da iskaže svoje mišljenje i viziju.

Stratosferski uspon u rekordnom roku

Rejčel je ime dobila po čuvenoj ulozi Dženifer Aniston koja glumi Rejčel Grin u seriji "Prijatelji".

Pohađala je srednju katoličku školu i uporedo glumila u mnogobrojnim mjuziklima poput "Lepotica i zver", "Mala sirena", "Plavuša sa Harvarda", Šrek", "42. ulica" .... za koje je dobila razne pohvale i nagrade.

U januaru 2018, reditelj Stiven Spilberg je objavio otvoren konkurs preko "Tvitera" za novu filmsku adaptaciju "West Side Story".

Zeglerova, koja je tada imala 16 godina, odgovorila je na tvit video-snimcima na kojima peva „Tonight” i „I Feel Pretty” i tada je izabrana za ulogu Marije u konkurenciji od skoro 30.000 prijavljenih, prenosi "Wikipedia".

Osvajanjem Zlatnog globusa za svoj prvi filmski debi postala je prva glumica kolumbijskog porekla koja je pobedila u toj kategoriji kao i najmlađi pobednik u toj kategoriji sa samo 20 godina.

Sve je izgledalo vrlo obećavajuće za ovu mladu zvezdu, a kad je dobila ulogu Snežane - nebo je bilo granica.

A onda su stvari krenule po zlu.

Skandal oko feminizma koji se nameće u Diznijevom klasiku

Cela planeta se radovala filmskoj verziji jednog od omiljenih crtanih filmova, a onda je Rejčel "otvorila usta" i sasula lavinu na originalnu priču.

- Originalna priča je nastala 1937. godine - što je i vrlo evidentno. Glavni fokus je na ljubavnoj priči i tipu koji je bukvalno uhodi (aludirajući na princa). To je čudno! Nećemo to raditi ovaj put - govorila je ona, a svet je "goreo".

Uprkos negativnim kritikama "zbog uništavanja originalnog umetničkog dela", Rejčel se nije pokelobala i nastavila je iznosi svoje mišljenje.

- Nije više 1937. godina, zato Snežana neće čekati da je neki princ spase i neće maštati o pravoj ljubavi. Ona mašta o tome da bude vođa, o tome kako želi da ispuni želje pokojnog oca i bude hrabra, pravedna i iskrena - pričala je Rejčel, a prenosi "Mirror". 

Sin pokojnog režisera čuvene bajke izjavio je kako je ovo što se čini sa filmom "sramota, jedna radikalna, užasna sramota".

- Moj pokojni otac i Volt Dizni se ne bi slagali sa ovim - žustro je odgovorio, a prenosi "Dexerto".

Rejčel je u četvorogodišnjoj vezi sa kolegom Džošom Riverom, što je dokaz da žena može da ima oba - bude vođa i uživa u pravoj ljubavi; pa se nameće pitanje zašto to isto želi da uskrati predstojećim generacijama devojčica?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Jelena

    23. avgust 2023. | 09:30

    S... mi se vise od ovih koje su se juče ispilile i propagiraju nešto u šta ni same nisu upućene kako i koliko treba.

    Podelite komentar