• 2

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kejt Midlton će biti prva kraljica sa fakultetskom diplomom: Žena koja je impresionirala Elizabetu II

Vreme čitanja: oko 4 min.

Saveti kraljice Elizabete II vodili su je kroz život

  • 2
Kejt Midlton Foto: Tanjug/AP

Princeza Kejt Midlton je član britanske kraljevske porodice koji privlači posebnu pažnju javnosti. Mnogo je razloga za to, komentariše se njena prirodnost, odnos prema ljudima iz naroda, slika koju kreira o svojoj porodici, a posebna tema je to koliko je ona originalna kao ličnost i buduća kraljica.

Ova 41-godišnjakinja je prešla dug put otkako se udala za princa Vilijama, naslednika britanskog prestola, 2011 godine. Nakon smrti kraljice Elizabete II u septembru, nekoliko kraljevskih stručnjaka složilo se da je fokus bio na princezi jer ona podržava budućeg kralja.

- Kejt Midlton se uvek poredi sa princezom Dajanom, kraljicom Kamilom, čak i pokojnom kraljicom Elizabetom Drugom - izjavio je Kristofer Andersen, autor knjige „Kralj“ za "Foks njuz digital", prenosi "Foxnews.com". On je dodao: - Ali ljudi ne pridaju dovoljno priznanje Kejt da je pravi original.

Krunisanje kralja Čarlsa Foto: Tanjug/AP

- Ne zaboravite, sve te žene su rođene za kraljevsku porodicu - rekao je Andersen i dodao: - Dajana je bila Spenser, što je značilo da potiče iz duge loze moćnih i bogatih aristokrata. Kamila je unuka jednog barona. A od svoje 10 godina, Elizabet je znala da će jednog dana biti kraljica. Kejt je, međutim, potomak rudara uglja. Njena majka je odrasla u javnom stanovanju i radila je kao stjuardesa. Ne samo da će ona biti prva zaista "obična kraljica", već će biti i prva kraljica sa fakultetskom diplomom.

Princeza rođena kao Ketrin Elizabet Midlton pohađala je koledž Marlboro i bila je sjajna u sportu. Međutim, na Univerzitetu Sent Endruz u Škotskoj upoznala je Vilijama, starijeg sina princeze Dajane i bivšeg princa Čarlsa, danas kralja.

Prvo prijatelji, a zatim ukućani, zajedno sa još dva studenta, Vilijam i Midlton, postali su romantično povezani oko 2004. Nakon raskida i komentara medija, par se na kraju venčao 2011. godine.

Midlton je diplomirala istoriju umetnosti 2005. godine.

Kejt Midlton Foto: Tanjug/AP

Andersen je tvrdio da je Midlton iza vrata palate imao snažnog kritičara - a to nije bila kraljica.

- Kamila je stavila do znanja Čarlsu da ne misli da je Kejt prava za Vilijama - da oseća da je Kejt ispod Vilijema, a sigurno ne "kraljievski materijal"- tvrdi Andersen.

On kaže da je kraljica Elizabeta, s druge strane, bila impresionirana kako Kejt nikada nije dozvolila da bilo šta dođe do nje. Kejt je zadržala miran, skoro kraljevski osećaj dostojanstva. I kasnije je, kaže autor, van svake sumnje dokazala da će biti ogromna prednost za monarhiju.

Kejt Nikol, autorka tekstova i kraljevsooj porodici - prvobitno je u svojoj knjizi "Vilijam i Hari" tvrdila da je pokojna kraljica smetao broj odmora koje su Midlton i Vilijam proveli zajedno pre braka. Verovala je da je Midltonu potreban "odgovarajući posao" pre nego što zvanično uđe u kraljevsku porodicu. Iako se za Midltonovu govorilo da je "ubodena" kraljičinim rečima, ona je poslušala njen savet.

Kejt Midlton Foto: Profimedia

- Verujem da je pokojna kraljica, prilično oštro, pomogla Ketrin da shvati da što je zauzetija, to manje lične drame privlači - rekla je Kinsi Šofild, voditeljka podkasta „To Di For Daili“, za "Fok Njuz Digital" i dodala: - Kraljica Elizabeta je prilično rano savetovala Katarinu da pronađe hobi kojim bi se mogla baviti. Nova princeza od Velsa zaronila je u modu, fotografiju, pa čak i u posao planiranja zabave svoje majke… Imala je godine da razvije ono što će biti njena niša pre zvaničnog ulaska u kraljevsku porodicu.

Kristofer Andersen, je rekao da su se dve žene shvatile od samog početka“:

- Kad god su se sastajale, kraljica i Kejt su razmenjivale lukave poglede i kikotae se; uvek su bile oduševljene u društvu jedne druge.

Isto se, napominje, ne može reći za pokojnu kraljicu i njenu snaju Kamilu.

Tokom godina pod kraljevskim mikroskopom, Midlton je uglavnom izbegavao kritike, usvajajući kraljevsku maksimu „nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj“.

Ovo je bilo očigledno 2021. godine, kada je Megan Markl u svom televizijskom intervjuu sa Oprom Vinfri navela da ju je Midlton rasplakala tokom neslaganja oko haljina za cvetne devojke koje su vodile do njenog kraljevskog venčanja. Midlton i njena kancelarija su odgovorili ćutanjem.

Britanski stručnjak za kraljevske porodice Hilari Fordvič rekla je za "Foks Njuz Digital" da je kraljičina veza sa Midlton ojačala tokom njenih poslednjih godina.

- Skromna i poslušna, bila je odvažna za kraljicu, što je njeno veličanstvo toliko cenilo - rekla je Fordvič o princezi od Velsa.

Ona je dodala:

- Važno je da ona nije pokušala da oponaša kraljicu, već je stvorila svoj jedinstveni identitet, punu ulogu oslonca - rekla je Fordvič.

To je, kaže, dovelo do toga da je gledaju kao centralnog i kritičnog starijeg člana kraljevske porodice i da je prigrli javnost…

- Od smrti kraljice Elizabete, ogroman teret je pao direktno na Vilijamova i Kejtina ramena - težina je postala još teža bez Harija i Megan da dele posao - rekao je Kristofer Andersen i dodao: - Vilijam ponekad pokazuje naprezanje, ali Kejt nikada. Budućnost monarhije je u njihovim rukama, i oni to znaju.

Iskreno, to znaju i njihovi budući podanici - dodao je on.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dolazak princa Vilijama i princeze Kejt sa decom u Vestminstersku opatiju na ceremoniju krunisanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Goran

    4. septembar 2023. | 17:16

    Do nje su bile maksimum sa osnovnom !

    Podelite komentar

  • Privatni vakultet

    5. septembar 2023. | 16:02

    Lako se baskariti preko tuđih leđa , šta drugo radi sem sto se sredi i to ima poslugu gaće da joj oblaci ! A vakultet diploma od privatnog vakulteta ! Burzujci je među burzujce poslali a tamo unovcili ! Ako je čini srećnom pa nek oplete !

    Podelite komentar