• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepotica iz serije koju pamti Jugoslavija sa strpljenjem je išla ka uspehu: Priča Gejl Hanikat

Vreme čitanja: oko 2 min.

Talenat i lepota govorili su umesto ove dame zavidnog stasa i bogatog uma

  • 0
Gayle Hunnicutt Gejl Hanikat Foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Bivša Jugoslavija pamti periode vanvremenskih filmova i serija, kako domaćih, tako i stranih. Među njima se u sećanje mnogih urezala i poznata sapunica "Dalas", u kojoj je zablistala i poznata riđokosa glumica, svetlih očiju, Gejl Hanikat. 

Gejl je rođena u Teksasu 6. februara 1943. godine u porodici Hanikat.

Lepotica koja je kasnije zavodila Holivud od malih nogu je gajila ljubav prema glumi i estradnom životu.

Ipak, znala je da je put do tog života popločan trudom i učenjem, ali i strpljenjem. Tako je Gejl uspela da dobije stipendiju i upiše studije Englesku literaturu i pozorište.

Već u godinama kada je postala pravi devojčurak, Gejl se vrlo lako našla u vodama modelinga, te je počela time da se bavi pored školovanja. Kasnije, na red je došao i početak njene glumačke karijere.

Tokom svoje filmske karijere, Hanikat je bila označena kao fatalna brineta. Već 1966. godine započinje glumu u serijama, a sa njenim izgledom i talentom kontakti velikih glumaca tog vremena su joj se sami ređali.

Igrala je sa Džejmsom Garnerom u detektivskom filmu "Marlou" iz 1969, u kome je njen lik bila glamurozna holivudska glumica. Godinu dana pre te uloge je upoznala svoju prvu i velik ljubav, Dejvida Hemingsa. Sa njime godinu dana kasnije odlazi u Englesu, gde se oprobala u nešto drugačijem glumačkom svetlu. Sa suprugom je glumila u dva horor filma ranih '70-ih.

Imala je istaknutu ulogu kao Šarlot Stant u televizijskoj adaptaciji Džeka Pulmana, romana Henrija Džejmsa "Zlatna činija".

Gejl se razvodi od supruga 1975. godine i nastavlja da brine o sinu, sada i glumcu, Nolanu Hemingsu. Tri godine kasnije, upoznaje novinara Sajmona Dženkinsa, koji je bio ludo zaljubljen u ovu lepoticu. Sa njim je živela u Londonu, gde je odrastao njihov sin Edvard.

Serija Printskrin: Youtube/TeeVees Greatest

Pojavila se kao Iren Adler, pored Džeremija Breta, u prvoj epizodi serije "Avanture Šerloka Holmsa" iz 1980-ih.

U Ameriku se vratila 1989. godine kako bi igrala ulogu Vanese Bomont u čuvenoj seriji "Dalas" do 1991. godine.  Te se tek 2012. godine pojavila u jednom manjem rijaliti šouu.

Jedno vreme se posvetila pisanju, kada je 1984. godine objavila knjigu "Zdravlje i lepota u majčinstvu", a drugu 2004. godine pod nazivom "Najdraža Virdžinija: Ljubavna pisma konjičkog oficira u južnom Pacifiku". Druga knjiga je posebna za Gejl, jer se radi o ljubavi njenih roditelja koja je ispisana na starim listovima hartije tokom Drugog svetskog rata.

Godine 2009. se razvodi od supruga, a samo godinu dana kasnije je počela da se viđa sa teniskim dopisnikom Ričardom Evansom.

Gejl je preminula 31. avgusta 2023. godine u 80. godini i iza sebe ostavila više od 30 uloga, u kojima je blistala, navodi "Wikipedia.org".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako izgleda trening na Adi veslačice Jovane Arsić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona