• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najlepše oči među Viktorijinim anđelima: Mirandu Ker danas ispunjavaju majčinstvo, priroda i filantropija

Vreme čitanja: oko 4 min.

Za vreme najuspešnijih dana u modelingu diplomirala je na njujorškoj školi integrativne ishrane 2010. godine i postala sertifikovani zdravstveni trener

  • 0
Miranda Ker i Keti Peri Foto: Tanjug/AP

Miranda Ker, kao jedan od najlepših Viktorijinih anđela danas je asocijacija na sve što je u vezi sa velnesom. Njen holistički pristup lepoti, kao i majčinstvo jesu ono što je odvaja od identiteta koji je skrojen dok je ponosno nosila krila na mnogim modnim revijama.

Uvek je inspirišuće čuti kako su svoju slavu ikone modelinga iskoristile da utemelje i šire neke nove vrednosti.

Prvi anđeo Australije

Ona je rođena 20. aprila 1983. godine i odrasla je u malom seoskom mestu u Australiji. Okružena porodicom i plodnim zemljištem, njena ljubav prema prirodi i organskom životu postala je suštinski deo nje od malih nogu.

Najpoznatija po svojoj slavnoj manekenskoj karijeri, njeno uplovljavanje u svet mode došlo je neočekivano 1997. godine, kada ju je sa 13 godina prijatelj prijavio na takmičenje u modelingu. Miranda je potom pobedila, što je izazvalo značajnu pažnju medija i ubrzo je postala najtraženije novo lice u Australiji.

Svojom snažnom radnom etikom Miranda se ubrzo etablirala kao jedno od najtraženijih i najuticajnijih lica u svetu mode i lepote.

Nakon što je završila srednju školu i pre nego što je postala model, Miranda je studirala psihologiju ishrane i zdravlja na Akademiji prirodnog života u Australiji. Po završetku studija, Miranda se preselila u Njujork, radeći dosledno na modnim i kozmetičkim snimanjima, revijama na pisti i renomiranim kampanjama koje su utrle put ka statusu supermodela.

Te 2007. godine "Victoria's Secret" je uvrstio Mirandu u svoju anđeosku armiju, što je čini prvim i jedinim australijskim modelom koji je ikada imao tu priželjkivanu titulu. Miranda je nastavila da blisko sarađuje sa modnim titanima uključujući "Balensijagu", "Luj Viton", "Pradu", "Šanel", "Kristijana Dior", "Miu Miu", "Živanši" i "Stelu Mekartni".

Za to vreme, Miranda je proširila svoju strast za holističkim životom, diplomirala je na njujorškoj školi integrativne ishrane 2010. godine i postala sertifikovani zdravstveni trener.

Uspešna poslovna žena

Sa talentom za dizajn, umetnost i enterijere, Miranda je ostvarila nekoliko uspešnih kreativnih saradnja. Takođe je lansirala svoju prvu liniju kućnog nameštaja "Miranda Kerr Home". Miranda je dizajnirala i kapsula kolekciju sa "Mother Denim" i najprodavanu liniju nakita u saradnji sa brendom "Svarovski". U svim svojim saradnjama, Miranda nastoji da kreira i dizajnira proizvode sa pozitivnom namerom i značenjem.

Miranda je takođe osnivač i izvršni direktor vodećeg globalnog sertifikovanog brenda organske nege kože, "KORA Organics". Establiran kao pokret čiste, organske lepote, sa održivim efektima.

Mirandina želja da osnaži žene, navela ju je da objavi svoju debitantsku knjigu 2010. godine pod nazivom "Treasure Yourself". Izdanje je bilo na listi najprodavanijih u Australiji i od tada je prevedeno na 12 različitih jezika. Knjiga je 2011. godine izabranaza jednu od 50 najboljih knjiga u Australiji u okviru inicijative australijske vlade "Get Reading Initiative". Njena druga knjiga, "Empover Yourself", objavljena je u decembru 2013. godine.

Posvećeni je pristalica brojnih ciljeva koji se odnose na žene, decu, zdravlje i životnu sredinu. Ona nastavlja da koristi svoj glas i uticaj da napravi pozitivnu razliku u svetu. Miranda veruje da svaki pojedinac ima ulogu u zaštiti planete za buduće generacije i usvaja prakse održivosti. Ona je zagovornik prirodnog, zdravog i organskog načina života.

Miranda i njen muž su takođe donirali u ime svoje porodice raznim dobrotvornim organizacijama u Mirandinoj matičnoj zemlji Australiji kako bi pomogli u obnovi i oporavku od požara 2020. godine, a nedavno i dobrotvornim organizacijama koje pomažu onima najugroženijim i kojima je potrebna s obzirom na uticaj COVID-a. -19, stoji na zvaničnom Mirandinom sajtu.

Čeka četvrto dete

Evan Špigel i Miranda venčali su se 2017. godine i sada čekaju treće zajedničko dete. Manekenki je ovo četvrta trudnoća, ona ima sina iz prvog braka sa glumcem Orlandom Blumom. Njeni sinovi imaju dvanaest, pet i tri godine, a manekenka izbegava da ih previše eksponira u javnosti.

Na opšte oduševljenje zbog zdrave trudnoće u 40. godini, ova vest je odjeknula nakon što je Miranda iznela u javnost tu informaciju.

Trudnoća joj ne pada teško i pokušava da ostane što aktivnija, a vežbanja smanjuje srazmerno sa povećavanjem stomaka.

U razgovoru za "Vogue", bivša manekenka prošlog leta pričala je o života sa troje dece na relaciji Los Anđeles - Australija.

- Porodica mi je na prvom mestu, zatim posao, pa moja kompanija, koja je kao još jedna beba, pa, nažalost, prijatelji, neće tako biti zauvek. Ja jednostavno uživam u ulozi majke i uvek sam želela tri dečaka, tako da se osećam zaista blagosloveno što imam tri zdrava dečaka.

Još tada, Ker je istakla da nema ništa protiv proširenja porodice, te da će videti šta joj je Bog namenio.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Aleksandra svojom lepotom mami uzdahe: Otkrila je kako se neguje i koliko je posao manekenke težak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona