• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sofi Tarner je odrastala dok je snimala "Igru prestola": Ambicioznost i stremljenje ka zvezdama ne jenjava

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pojavila se u 59 epizoda osam sezona serije od 2011. do 2019. godine

  • 0
Emi nagrade, dodela Emi nagrada Foto: Tanjug/AP

Od svoje 13. godine glumica Sofi Tarner osvaja Holivud. Od svog debija u ulozi Sanse Stark u globalnom fenomenu "Igra prestola", do statusa modne ikone, aktivističkih i filantropskih angažmana, muzičkih spotova i nagrađivanih uloga, Sofi Tarner se pokazala kao inspirativna i talentovana glumica.

Glumu voli od detinjstva

Ona je rođena 21. februara 1996. u Nortemptonu, Engleska. Njena majka Sali je vaspitačica u vrtiću, dok njen otac Endru radi u kompaniji za distribuciju paleta. Kada je Tarner napunila dve godine, preselila se sa porodicom u Česterton u Vorvikširu.

Ima dva brata, od kojih je jedan njen blizanac. Odrastajući, Sofi je imala afinitet prema umetnosti, nastupajući u predstavama i mjuziklima od malih nogu. Sa tri godine bila je primećena od strane Pozorišta mladih glumaca u Mančesteru, a sa pet godina je već glumila profesionalno.

Tarner je dobila debitantsku ulogu Sanse Stark u "Igri prestola". Dobila je ulogu u avgustu 2009, a snimanje je počelo  2010. kada je imala 14 godina. Međutim, prva sezona serije emitovana je 2011. Pojavila se u 59 epizoda osam sezona serije od 2011. do 2019. godine.

Nakon uspeha u "Igri prestola", Sofi Tarner je postala poznato ime u Holivudu. Od tada se pojavila u brojnim popularnim filmovima i televizijskim serijama, uključujući "X-Men: Apocalipse", "Dark Phoenix" i "Survive". Takođe je glumila u muzičkom spotu za pesmu "You Need to Calm Down" pevačice Tejlor Svift i dala glas liku u animiranom filmu "The Thinning: New World Order".

Multimedijalna ličnost

Sofin glumački talenat nije prošao nezapaženo. Nominovana je za nekoliko nagrada, uključujući nagradu Emi za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji za ulogu u "Igri prestola". Takođe je osvojila nagradu "Scream" 2017. i nagradu "Saturn" 2019.

Pored glumačke karijere, Tarner je aktivan filantrop i aktivista. Ona je ambasador Međunarodnog komiteta spasavanja i radila je sa brojnim dobrotvornim organizacijama, uključujući UNICEF. Turner je takođe otvoreni zagovornik svesti o mentalnom zdravlju i glasno je govorila o sopstvenoj borbi sa anksioznošću i depresijom.

Pored svog glumačkog i filantropskog rada, Sofi Tarner je i modna ikona. Često se pojavljuje na crvenom tepihu u zadivljujućem dizajnerskom izgledu i čak je prošetala pistama za "Louis Vuitton". Tarner je čest saradnik sa brendovima kao što su "Bulgari", "Wella" i "Adidas".

Takođe se pojavljivala u brojnim muzičkim spotovima. Glumila je u muzičkom spotu braće Jonas "Sucker", a takođe je sarađivala sa svojim sada već bivšim suprugom Džoom Džonasom na spotu za njegovu pesmu "What A Man Gotta Do".

Pored svojih uloga u muzičkim spotovima, Tarner je takođe bila zaštitno lice mnogih brendova visokog profila. Podržala je brojne proizvode, bila zaštitno lice, a takođe se pojavila u reklamnoj kampanji za "Bulgari" i reklami za "Xfiniy".

Razvod godine

Džo Džonas i Sofi Tarner su 6. septembra izdali zajedničko saopštenje za štampu o svom razvodu nakon što su internetom počele da kruže glasine o prevari i nekim skandalima. Dok se razvode nakon četiri godine braka i dvoje dece, mnogo se priča o tome šta je moglo poći naopako u njihovoj vezi.

Iako su oboje uspešni u svojim karijerama pojedinačno, to ne dolazi bez žrtve. Oni provode dosta vremena odvojeno zbog svog radnog rasporeda.

Mediji su izveštavali uglavnom ono što bi njenom bivšem suprugu išlo u korist. Oni tvrde da dok je Sofi Tarner bila zauzeta snimanjem i žurkama, Džo je bio ostavljen da brine o njihovoj deci. Ovo bi zvučalo potpuno normalno da je muškarac taj koji provodi više vremena van kuće, pa se javnost protivila medijskoj slici koja se stvara o Sofi. Mnogi su stali na njenu stranu jer je predstavljena kao loša majka.

Ovaj vid njihove organizacije porodičnog života traje već neko vreme, ali mu se na kraju to "nije dopalo", pa je zato podneo zahtev za razvod "jer zamišljaju život drugačije". Takođe, postoje izveštaji da je Džo video ili čuo nešto na njihovoj kućnoj kameri što mu se nije dopalo i zbog toga je shvatio da je njihov brak "gotov".

Par u javnosti tvrdi da je ovo jedinstvena odluka i da je sve prijateljski.

Njih dvoje su imali venčanje iz snova 2019. godine u Francuskoj. Godine 2020. dobili su prvo dete, ćerku po imenu Vila, a ubrzo su dobili još jednu ćerkicu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kada ženiš Sansu Stark, venčava te Elivs Prisli

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona