• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Anđelina Džoli za "Vog": "Spaslo me je to što imam decu i naučilo me da budem drugačija u ovom svetu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

O majčinstvu, novom modnom poduhvatu, večnom samopronalaženju

  • 1
Angelina Jolie, Anđelina Džoli Foto: TatianaK/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia

Anđelina Džoli je uzbuđena što će zakoračiti u svet mode iako to nije prostor u kome se ikada prvobitno videla. Upravo će se ona, tim povodom, naći na "Vogue" digitalnoj naslovnici. Atelje Džoli je njen mali modni poduhvat koji će obuhvatati atelje sa uslugama krojenja i recikliranja komada, ali i galerijski prostor za lokalne dizajnere koji će dobiti priliku da pokažu svoj rad.

- Ne želim da budem veliki modni dizajner. Želim da izgradim prostor za druge ljude koji će to postati - jasna je glumica o pozadini svog novog projekta.

- Upoznala sam mnogo zanatlija tokom godina, veoma sposobnih, talentovanih ljudi i volela bih da ih vidim kako rastu - nastavila je ona.

Međutim, glumica je rekla da sve to ne bi mogla da ostvari bez pomoći svoje dece, od kojih su neka igrala glavne uloge u nastanku Ateljea Džoli. Rekla je da je Paks (19) pomogao da se osmisli logo Ateljea Džoli, koji je sprejom naslikan na vrhu vrata.

U međuvremenu, njena najstarija ćerka Zahara (18) takođe je bila u velikoj meri uključena u Atelje Džoli pored studiranja na Spelman koledžu u Atlanti. Rekla je da joj je Zahara čak pomogla da izabere najbolju lokaciju za poslovni prostor.

Humanitarka lansira svoj ekološki osvešćen projekat sa istorijskog imanja na Menhetnu: njujorški stan i studio umetnika Žana-Mišela Baskijata i Endija Vorhola.

- Osećam se pomalo utučeno ovih dana. Ne osećam se svojom već deceniju, na način u koji ne želim da ulazim. Još uvek sam u procesu shvatanja toga ko sam sa 48 godina. Pretpostavljam da sam u tranziciji kao osoba.

U intervjuu se, većim delom, osvrnula na majčinstvo.

- Imala sam 26 godina kada sam postala majka - počela je oskarovka, koja sa bivšim mužem Bredom Pitom (59) ima tri ćerke i tri sina. Anđelina je svoje najstarije dete, 22-godišnjeg Medoksa, sama usvojila u 2002.

- Ceo moj život se promenio. Spaslo me je to što imam decu i naučilo me da budem drugačija u ovom svetu.

Anđelina je rekla za "Vogue" da joj je uloga majke pomogla da prođe kroz teške trenutke u životu. Zvezda možda aludira na pravnu bitku sa Bredom oko njihovog francuskog vinograda i starateljstva nad njihovom decom.

Džoli je tokom svoje duge javne karijere imala mnogo životnih uloga, uključujući uzimanje učešća u aktivizmu za međunarodna prava žena, glumi, majčinstvu, filantropiji i još mnogo toga. Više puta se iznova "rađala", uključujući svoj stilski prelaz iz mlađih godina u značajno drugačiji stilski pravac sada.

- Moja deca bi prevrnula očima da su ovde. Bila sam prilično mračna kada sam bila mlada. Bila sam pankerka, a ne popularno dete, išla sam u prodavnice, sekla stvari, pravila male rupe od cigareta na stvarima: to sam bila ja kao tinejdžerka, i ne bih to menjala za ceo svet. Možda taj deo mene želi da se povuče.

- Nadam se da ću promeniti mnoge aspekte svog života. A ovo je onaj koji je okrenut napred - zaključuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Ezra

    29. septembar 2023. | 09:23

    Ajdeeeeeeeeeee

    Podelite komentar