• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proglašena je za najlepšu ženu sveta, osigurala je grudi, prešla u budiste: Buran život Ornele Muti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prelepa Italijanka oduvek je bila zanimljiva medijima

  • 0
Ornella Muti Foto: Maurizio D'Avanzo/ipa-agency n / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ornela Muti je glumica koja i u 68. godini pokazuje sve čari jedne žene iz Italije i koju su kroz život pratile razne priče i ljubavne afere.

Rođena kao Frančeska Romana Riveli u Rimu, ona vuče korene sa očeve strane naravno sa Apenina, ali joj je majka Estonka poreklom iz Lenjingrada i odrasla je uz stariju sestru Klaudiju. Sa samo 10 godina ostaje bez oca.

Na filmu je debitovala 1970. godine u "Najlepšoj, ženi" kada je imala 14 godina, a da li je naziv bio slučajnost - ne zna se, pošto su je 1994. godine proglasili za najlepšu ženu sveta. Igrala je u komedijama, ali pretežno je bila angažovana na filmovima erotske tematike, pa zato majci nije smela da kaže da se slika i snima razgolićena. Može se pohvaliti da je jedna od retkih italijanskih glumica koja je ostvarila međunarodnu karijeru, piše "Vikipedija".

Udavala se dva puta, ali nijedan brak nije potrajao duže od nekoliko godina. Iz drugog braka ima sina i ćerku dok otac najstarije ćerke, iz prvog braka, nije poznat, pa ona nosi prezime majke. Od njih troje ima četvoro unučića.

Ornella Muti Foto: Publicity Still / United Archives / Profimedia

Pre 24 godine ona je rešila da preduzme tada pomalo neobičan potez - a to je da osigura svoje grudi na čak 350.000 dolara, dok je 2008. godine predstavila sopstvenu liniju nakita, pa je i širom sveta otvorila nekoliko radnji.

Interesatno je da je 2010. godine trebalo da igra pozorišnu predstavu uz honorar od 24.000 evra, ali je bila bolesna, čak je i predala lekarsko uverenje da ima temperaturu, kašalj i akutni laringotraheitis i preporučeno joj je da pet dana ne koristi glas. Ipak, sve je to bila njena lična predstava, jer se posle par dana pojavila na dobrotvornoj svečanosti u Sankt Peterburgu na koju ju je predsednik Rusije Vladimir Putin nekoliko meseci ranije pozvao. Zbog tog lažiranja je kažnjena sa 30.000 evra odštete pozorištu.

Od 1994. godine je stanovnica Monaka, a priznala je da je prošlog februara podnela zahtev za rusko državljanstvo.

Ornella Muti Foto: Universal Pictures / Hollywood Archive / Profimedia

- Bilo bi lepo jer je to deo moje kulture koja se vezuje za moju majku. Pošto je umrla, ovo bi moglo da bude moj poklon njoj - rekla je ona.

Prošlog leta je ponovo došla u žižu javnosti nakon što je javno podržala legalizaciju kanabisa u Italiji, ali u medicinske svrhe. Izjašnjava se kao budista.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Isidora Građanin: Sledi svoje snove, oni znaju put

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona