• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve životne bitke kroz koje je prošla Anastasija: Jedan od najjačih vokala skoro je u potpunosti izgubila glas

Vreme čitanja: oko 2 min.

Anastasija danas proslavlja 56. rođendan, a na životnom putu imala je bezbroj prepreka

  • 2
Anastacia Foto: Shutterstock

Ranih dvehiljaditih niste mogli da uključite radio, a da vas ne pozdravi Anastasijin soul vokal ili kultna pesma "I'm outta love". Ova žena je rođena u Ilinoisu 1968. godine, a sa samo 13 godina dijagnostikovana joj je teška autoimuna Kronova bolest. To je bila prva od mnogih zdravstvenih bitaka koje je pevačica pretrpela tokom svog života.

Ranije je govorila o tome kako je relativno kasno počela njena pop karijera, jer je bila u svojim tridesetim i čak je bila primorana da laže o svojim godinama kako bi učestvovala na MTV takmičenju talenata.

- Kada sam dobila ugovor o albumu, živela sam od naknade za nezaposlene. Nisam mislila da ću ikada uspeti. Sebe sam videla kao umetnika koji nikada neće doživeti uspeh. U ranim dvadesetim sam bila plesačica, a kad god bi neko čuo moj glas, govorio bi da je dobar ali ne i pogodan za industriju. Ne previše "beo", a ne previše ni "crn" - rekla je, aludirajući na rasizam.

Borba za život

Godine 2002. Anastasija je stekla svetsku slavu, ali je njena karijera iznenada stala kada joj je dijagnostikovan rak dojke.

- Pomislila sam kako nemam ništa. Bila sam u totalnom šoku i uverenju da ću umreti. A onda sam počela da se borim - izjavila je.

Zvezda je uzela dve godine pauze zbog naporne radioterapije, a kada se oporavila, vratila se sa pop-rok albumom na čelu sa singlom "Left Outside Alone", koji je bio veliki uspeh.

Njena zdravstvena borba inspirisala ju je na pisanje pesama, ali nažalost njen glas je izgubio snagu i nije mogla da snima muziku.

U dobi od 39 godina, Anastasiju je ponovo zadesila nesreća jer joj je dijagnostikovana superventrikularna tahikardija, koja uzrokuje iznenadni brži otkucaj srca od normalnog.

A onda se 2013. dogodilo najgore - vratio joj se rak dojke.  Tada je podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji, što ju je kako kaže "osnažilo".

Anastasija Foto: Shutterstock

- Bilo je to intenzivno putovanje, ali se osećam odlično i spremna sam da počnem sledeće poglavlje.

Kao priznanje za njene decenijske dobrotvorne napore u podizanju svesti o raku dojke, Anastasija je postala tek druga žena kojoj je dodeljena humanitarna nagrada na "GK" nagradama za muškarce godine.

- Moji ožiljci su deo mog putovanja i podsećanje na sve stvari kroz koje sam prošla sa mastektomijom - poentirala je.

Borba za povratak

Za samo par godina odsustva, cela muzička industrija se promenila. Tehnologija je uzela maha.

Pevačica je rekla je da je bila pod pritiskom da pređe na "R&B zvuk", da u svojim pesmama uključi repere i koristi autotjun , što je odbila, i to ju je koštalo karijere, ali je zadržala svoj integritet kao umetnik.

Anastasija je kao posledicu nastupa u televizijskom šou-programu, u kome je nosila teške kostime, stekla teško stanje kičme zbog kojeg je operisala dva kičmena diska, prenosi "Mirror".

Ali, ova hrabra žena ne odustaje. Svoju turneju započela je krajem prošle godine u čast 20 godina od izlaska njenog kultnog singla i odlučna je da joj nedaće ne oduzmu ono najlepše što ima - talenat.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona pita, Viktor Savić odgovara: "Ne bih igrao u projektu koji ide na štetu svog naroda i istorije"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • нс

    17. oktobar 2023. | 09:17

    Најбоља.Најлепша.

    Podelite komentar