• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kris Džener slavi 68. rođendan: Svojim menadžerskim sposobnostima proslavila je celu porodicu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kada je Kris završila srednju školu Klermont, bila je mnogo više zainteresovana da postane porodična žena nego da ide na koledž

  • 1
Kris Jenner Foto: NJ / Backgrid UK / Profimedia

Sa biznis carstvom koje obuhvata linije odeće, kompaniju za šminkanje vrednu milijardu dolara i 14 uspešnih emisija, Kris Džener je postala više od matrijarha jedne od najuticajnijih porodica na svetu.

"Mamadžerka" Kardašijan-Džener je takođe "majka" nove ere ličnog brendiranja.

Znala je da želi da bude porodična žena

Džener je rođena kao Kristen Meri Hauton 5. novembra 1955. godine u San Dijegu, Kalifornija. Njen otac, Robert Hauton, bio je inženjer aviona. Džener ima jednu mlađu sestru po imenu Keren.

Kada su se njeni roditelji razveli 1962. godine, njena majka je prodala porodičnu kuću u oblasti Point Loma u San Dijegu. Kris, njena mama i sestra su se potom preselile u Klermont u Kaliforniji, gde je ona pohađala osnovnu školu Longfelou.

Godinu dana nakon razvoda njenih roditelja, Kris je dobila maligni tumor kostiju. Na sreću, rak se nije proširio. Nakon operacije bila je potpuno zdrava.

Nekoliko godina kasnije, njena majka se ponovo udala i to za biznismena Harija Šenona. Tri meseca nakon preseljenja u Oksnard u Kaliforniji, Šenonov poslovni partner je pobegao sa svim novcem kompanije. Kao rezultat toga, porodica se vratila u San Dijego.

Kada je Kris završila srednju školu Klermont, bila je mnogo više zainteresovana da postane porodična žena nego da ide na koledž.

Brak sa Robertom Kardašijanom

Kris se 8. jula 1978. godine udala za uspešnog advokata, Roberta Kardašijana, čiji je najbolji prijatelj bio sportista i glumac O. Džej Simpson. Kris je postala bliska prijateljica sa Simpsonovom ženom, Nikol Braun Simpson.

Kris i Robert Kardašijan u braku su dobili četvoro dece: tri ćerke Kortni, Kim i Kloe i sina Roberta. Par se razveo 1991. godine.

Tokom 1990-ih, Džener je bila devastirana kada je saznala da je Nikol Braun Simpson ubijena i da je Simpson optužen za njeno ubistvo. Kardašijan je stekao nacionalnu slavu kada je bio deo Simpsonovog tima odbrane tokom suđenja koje je bilo veoma popularno. Simpson je na kraju oslobođen krivičnih optužbi, ali je proglašen odgovornim u građanskom postupku koji je usledio.

Kardašijan je 2003. godine umro od raka jednjaka.

Brak sa Brusom Dženerom

Neposredno nakon što je njen razvod od Kardašijan finalizovan, Džener se 1991. udala za bivšeg desetobojca Brusa, osvajača zlatne olimpijske medalje. Kao rezultat toga, postala je maćeha Brusove dece iz njegova dva prethodna braka: Berta, Kejsija, Brendona i Brodija Dženera. Džener i Brus su takođe dobili dve sopstvene ćerke: Kendal i Kajli.

Kada se Džener udala za Brusa, postala je ne samo njegova žena već i menadžer. Uskoro je Džener pregovarao o svojim ugovorima i promovisao svoju karijeru kao vozač trkačkih automobila, pored toga što je vodio porodičnu franšizu.

Međutim, bilo je jasno da Džener i Brus imaju izazove u svom braku, kao što se dalo videti u emisiji "Keeping Up With Kardashians".

U junu 2013. par se razdvojio, a ubrzo nakon toga, usledio je razvod u decembru 2014. Realnost njihovog raskida je postala još jasnija kada se Brus deklarisao kao transrodna osoba u aprilu 2015. Te jeseni je zvanično promenio ime u Kejtlin i počeo da se identifikuje kao žensko. "E!" televizija je sa Kejtlin uradila seriju pod nazivom "Ja sam Kejt", koja je dokumentovala njenu rodnu tranziciju.

Rađanje "mamadžerke"

Kris se 2007. sastala sa producentom Rajanom Sikrestom; rezultat je bio veoma popularna rijaliti TV emisija, "Keeping Up With the Kardashians", u kojoj Kris Džener i njena porodica žive netipičnim svakodnevnim životom slavnih preduzetnika.

Emisija je od tada dovela do više nastavaka, uključujući "Kortney and Khloe Take Miami" (kasnije preimenovane u "Kourtney and Kim Take Miami"), "Kourtney and Kim Take NewYork", i "Khloe and Lamar". I najmlađe ćerke su takođe imale slične serijale.

Kao menadžer poslovnih poduhvata i javnih nastupa svoje dece, Džener je samoproglašena "mamadžerka" i sebi pripisuje zasluge za stvaranje ovog termina. Poslovni poduhvati koji se pripisuju porodičnoj franšizi obuhvataju sve, od odeće, nege kože i mirisnih linija, do autobiografskih knjiga.

Godine 2013, Džener je debitovala u sopstvenoj dnevnoj TV emisiji. Program, međutim, nije uspeo da privuče dovoljno publike da bi se obnovio.

Najnovija dokumentarna serija iz 2022. godine o klanu Kardašijan-Džener fokusira se na članove porodice koji razvijaju svoje poslove i upravljaju svojim životima kao hiper-javne ličnosti. Pored produkcije emisije, Kris se pojavljuje pred kamerom kako bi prikazala svoj život dok žonglira sa sopstvenim poslovima i projektima, projektima svoje dece i kako izgleda uz sve to biti brižna majka i baka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najmlađa Kardašijanka se pohvalila novim satom, cena - prava sitnica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Joksa

    5. novembar 2023. | 13:24

    Kao staro vina što starija to bolja mljac,odmah bi je oženio!

    Podelite komentar