• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mariju Žeželj smo zavoleli kao jutjuberku, a danas niže saradnje sa svetskim modnim i bjuti brendovima

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lepa Novosađanka osvajila je srca publike još 2014. godine

  • 0
Marija Žeželj Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Generacije koje su pratile "Jutjub" scenu u periodu od 2015. godine pa nadalje i te kako dobro znaju ko je Marija Žeželj.

Marija je sada jedna od traženijih manekenki u svetu, a lepa Novosađanka je svoj put ka saradnjama sa velikim brendovima gradila na društvenim mrežama.

Počela je kao bjuti influenserka, publiku osvojila milim glasom i nežnim licem, zanimljivom obradom tema bliskih tinejdžerima, a kasnije i svojim pesmama i muzičkim spotovima.

"Jutjub" popularnost i lice godine

Marija Žeželj je rođena 20. novembra 1999. godine u Novom Sadu. Svoj prvi "Jutjub" kanal otvorila je 2014. godine.

Teme koje je tada obrađivala uglavnom su se ticale lepote i mode, snimala je vlogove i trendovske tematske videe. Kroz njen sadržaj publika se upoznavala sa njenim navikama, porodicom, životom prosečne tinejdžerke koja je, pored sveg vremena izdvojenog za vođenje društvenih mreža, ostala dobar đak.

Marija je napisala i knjigu "Moj slatki život", koja prati život tinejdžerke Nađe. Te 2016. godine javnost se polako navikavala na pojam "influenser" i shvatala šta zapravo znači biti osoba od uticaja. Marija je svoju stečenu popularnost pametno iskoristila za svoj lični razvoj i napredak i to na polju o kome je maštala. Saradnje sa brendovima donele su joj i veću vidljivost, a jedan poseban događaj na "Instagramu" doneo joj je medijsku pažnju.

Selfi koji je promenio sve

Marija je na svom "Instagram" profilu objavila selfi gde je u prvom planu crveni karmin brenda "Kylie Cosmetics", čija je osnivačica Kajli Džener. Objava je otišla viralno, što je tih godina bilo znatno teže nego danas, ali fotografiju je primetila i sama Kajli i postavila na svoj profil.

Ubrzo nakon toga, već sledećeg meseca te godine, Marija Žeželj proglašena je za najlepše lice sveta, dobivši međunarodno modno priznanje TLY Beauty Award 2016, na takmičenju "Lice godine sveta 2016" (The Look Of The Year 2016), održanom na Siciliji.

Polovinom 2017. godine je u saradnji s producentskom kućom "Universal Music Serbia" snimila svoju prvu pesmu pod naslovom "Dance Like Nobody's Watching". Usledilo je još nekoliko hitova, a spotove za te pesme Marija je postavila na svoj novi, striktno muzički kanal.

U spotu za pesmu "Louder than a drum", zajedno sa svojom ćerkom, našla se i Ana Đurić Konstrakta, pobednica domaćeg izbora za pesmu Evrovizije 2022. Devojčica je u to vreme bila oduševljena Marijom, a kako su Mariji bila potrebna lica svih godina, i majka i ćerka su dobile uloge u spotu.

Novi život u Americi

Marija se pre pet godina preselila u Ameriku, kako bi se ozbiljnije posvetila svojoj manekenskoj karijeri. U to vreme trudila se da svoju publiku izveštava o novim stvarima i dešavanjima u životu i davala uvid u to kako je početi sasvim novi život u Njujorku.

Bila je angažovana kao model na revijama brendova poput "Dolce & Gabbana", "Elizabeta Franchi", "Emporio Armani".

I u Srbiji je nastavila da bude i te kako vidljiva, kada je 2018. godine u saradnji sa "Aurom" lansirala svoju mejkap paletu za konturisanje i hajlajtovanje.

A onda, prošle godine, desilo se da je dobila i priliku da bude fotografisana za brend "Fenty Beauty" i da se njen lik nađe na reklamama za bronzer, hajlajter i ruž.

Ove godine šetala je modnom pismom na Nedelji mode u Milanu, slikala se i za nama dobro poznati brend "Pull and bear", a pre samo nekoliko dana na "TikToku" se pojavio video sa jednog fotošutinga za brend "Talentless", Skota Disika, bivšeg muža Kortni Kardašijan. Lično Disik je fotografisao Mariju i još jednu manekenku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Marija Žeželj otkriva kako se bori sa popularnošću

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona