• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Šta se desilo sa Amandom Bajns, tinejdžerskom zvezdom? Nakon burne decenije vraća se u javnost sa podkastom

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bajns je najavila da se povlači iz glume nakon premijere filma "Easy A", napisavši tvit: "Biti glumica nije tako zabavno kao što se čini. Ako nešto više ne volim, prestajem to da radim... Znam da je to što imam 24 godine premalo godina za penziju, ali vi to prvi saznajete - otišla sam u penziju"

  • 0
Amanda Bynes Bajns Foto: PLANET PHOTOS / Planet, Shelly Patch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Teška decenija je iza glumice Amande Bajns, tinejdžerske zvezde. Nakon filma "Easy A" 2010. godine, njen put je krenuo nizbrdo, a njeno ponašanje i izgled bili su komentarisani u medijima i na društvenim mrežama, na ne baš lep način.

Ali nešto više od 13 godina kasnije, život glumice se vratio u normalu i spremna je za nove pobede. Ona se vraća u javnost, ali ovoga puta kao voditeljka podkasta.

Nedavno je dospela na naslovne strane nakon što je objavljeno da se prijavila u psihijatrijsku ustanovu nakon što je doživela uznemirujuću psihološku epizodu i pronađena kako hoda ulicama u svoj kraju, naga. Bajns ima bipolarni poremećaj, piše "Stuff.co.nz". Ona je devet godina bila pod zakonskim starateljstvom svojih roditelja, koje je prekinuto u martu ove godine.

Ona je stavljena pod privremeni nadzor 2013. godine nakon niza problema sa mentalnim zdravljem i zloupotrebom supstanci.

Kako je Amanda odustala od glume i šta se dešava 13 godina kasnije

Bajns je najavila da se povlači iz glume nakon premijere filma "Easy A", napisavši tvit: "Biti glumica nije tako zabavno kao što se čini. Ako nešto više ne volim, prestajem to da radim... Znam da je to što imam 24 godine premalo godina za penziju, ali vi to prvi saznajete - otišla sam u penziju".

Kasnije je za "Paper Magazine" rekla da se njena odluka da se povuče sa javne scene na kraju svela na nesigurnost.

- Bukvalno nisam mogla da podnesem svoj nastup u tom filmu i nije mi se dopao moj nastup. Bila sam apsolutno ubeđena da moram da prestanem da glumim nakon što sam to videla. Konzumirala sam marihuanu kada sam to videla, ali iz nekog razloga je to stvarno počelo da me pogađa... Bila sam ubeđen da nikada više ne treba da budem pred kamerama i zvanično sam se povukla na "Tviteru", što je, znate, takođe bilo glupo - izjavila je 2018. godine.

Iako je tada najavila da se povlači, Bajns nije odmah prestala da radi. Bila je već ranije angažovana i morala je da se pojavi u filmu "Hall Pass", u kojem je trebalo da igra dadilju koja brine o deci lika kojeg tumači Oven Vilson. Ali kada je na snimanju počela da pokazuje nestabilno i paranoično ponašanje, Aleksandra Dadario je dovedena kao njena zamena.

Nedugo zatim, 2012. godine, glumica je upadala u više nemilih situacija koje su dospele u javnost - vožnja u pijanom stanju, dva sudara i bekstvo i vožnja sa suspendovanom dozvolom. Ukupno, Bajns je učestvovala u sedam saobraćajnih nesreća u 2012. godini.

Takođe je beležila svoj život i mračne unutrašnje misli na "Tviteru" u to vreme.

U seriji sada izbrisanih tvitova, Bajns je pisala objave u kojima je bila okrutna prema slavnim ličnostima, uključujući Majli Sajrus i Zaka ​​Efrona, koje je nazvala "ružnim", a imala je i rasističke komentare vezane za Rijanu.

- Zaista me je sramota zbog stvari koje sam rekla. Ne mogu da vratim vreme, ali da mogu, uradila bih drugačije. I tako mi je žao onih koje sam povredila i koga god sam lagala, jer me to zaista izjeda.

Pet godina nakon njenog izvinjenja fanovima i onima koje je maltretirala, Bajns se vraća u centar pažnje sa novim podkastom, Amanda Bajns i Pol Sijeminski: "The Podcast", prenosi "Mamamia.com.au".

Podkast, dostupan i u video-formatu, predstavlja prvi projekat pred kamerama za glumicu još od 2010. godine. Najavila je svoj novi podkast u oktobru, rekavši fanovima da je bilo uzbudljivo raditi sa svojim suvoditeljem.

Bivša tinejdžerska zvezda objavila je u novembru da ona i Pol rade na podkastu, rekavši na "Instagramu": "Prvo ćemo intervjuisati naše prijatelje, a onda se nadamo da ćemo to uzeti u obzir i intervjuisati poznate ličnosti i umetnike". Njen povratak u centar pažnje od pokretanja novog projekta obožavaoci su dobro prihvatili.

Bajns je u utorak primetila komentare fanova i medijske izveštaje i odvojila vreme da se pozabavi glasinama o svom novom izgledu. Ona sada ima izblajhanu plavu kosu, plave obrve i priznala da je imala operaciju očiju - blefaroplastiku na prevojima kapka i u uglovima očiju.

Glumica je rekla da se nikada nije osećala bolje zbog prizora koji svakoga dana viđa u ogledalu.

- To je bila jedna od najboljih stvari koje sam ikada mogla da uradim za svoje samopouzdanje. I zbog toga se osećam mnogo bolje u svojoj koži - tvrdi Bajns.

Takođe, glumica ima i malo srce istetovirano na obrazu.

Filmovi u kojima smo je obožavali

Iako nije imala filmske ili TV uloge više od decenije, glumica je postala slavna kasnih 90-ih kao dečija zvezda u "Nikelodeon" sitkomu "All That" pre nego što je dobila sopstvenu seriju "The Amanda Show", koja se sastojala od serije skečeva.

Bajns je napustila "The Amanda Show" 2002. godine, a oba sitkoma su joj doneli ogromno priznanje i poštovanje. Osvojila je i nagradu "Kids' Choice Award" 2000. za "All That" i četiri nominacije za "The Amanda Show".

Iste te 2002. godine je debitovala u filmu "Veliki debeli lažov", igrajući sporednu ulogu. Iste godine dobila je glavnu ulogu u sitkomu "Šta mi se sviđa kod tebe", gde je glumila sa Dženi Gart sve do poslednje epizode ​​koja je emitovana u martu 2006.

Ostale značajne zasluge uključuju romantičnu komedije "Šta devojka želi" (2003), "Love Wrecked" (2005), "Ona je muško" (2006), "Lak za kosu" (2007), "Sidni Vajt" (2007) i "Easy A" (2010), koja je trenutno njena poslednja poznata filmska uloga.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Isidora Građanin: Sledi svoje snove, oni znaju put

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona