• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko je Ćiska, ljubav Rafaela Nadala: Žena koja ga podržava i kad nije na tribinama i koja nema društvene mreže

Vreme čitanja: oko 3 min.

Špankinja odoleva svemu što prati život jedne poznate ličnosti

  • 1
Ćiska, žena Rafaela Nadala, Marija Fraciska Pereljo Foto: Ella Ling/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Španskog tenisera Rafaela Nadala odlično znamo sa teniskih terena kao rivala našeg Novaka Đokovića. Na njegovim mečevima često smo mogli da vidimo i njegovu lepšu polovinu, Mariju Francisku Pereljo, poznatiju kao Ćisku, kako i ona sama traži da je zovu.

Ko je Ćiska?

Gospođa Nadal rođena je 1988. godine u mestu Manakor, na Balearskim ostrvima, odakle je i sam Rafael Nadal. Njih dvoje su se upoznali preko prijatelja, u srednjoj školi 2005. godine otkada i traje njihova ljubav.

Ona je pokazivala ambicioznost od malih nogu, piše "The famous people". Posle završetka osnovne škole, upisala je studije poslovnog menadžmenta u Londonu, što je značilo da će morati da se odvoji od Rafaela. I ta odvojenost nije uticala na njihovu snažnu ljubav.

Rafael Nadal, Ćiska Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Po završetku studija, počela je da radi za sportsku kampanju koja je podržavala njenog dečka u uspesima. Ipak, ona je na ovom radnom mestu imala poteškoća, pa čak i neprijateljski nastrojene osobe, te je odlučila da napusti ovaj posao. Okolina je smatrala da je dobila taj posao zahvaljujući tome što je devojka Rafaela Nadala, a ne zbog znanja i iskustva koje je posedovala, pa je Ćiska bila primorana da da otkaz. Posle ovog neuspeha, vratila se na Majorku, gde je počela da radi za osiguravajuću kompaniju.

Kako je vreme odmicalo, počela je raste popularnost Rafaela Nadala, samim tim i njena, a ona je osoba koja ne voli pažnju javnosti. O tome govori i podatak da Ćiska nema profile ni na jednoj društvenoj mreži.

Na Nadalovim konferencijama su ga često pitali o ljubavnom životu, ali je on uporno odbijao poštujući njenu želju da se ne eksponira previše. Njegova porodica ju je prihvatila, što govori i informacija da je po povratku iz inostranstva počela da živi sa njegovom sestrom, a svojom budućom zaovom, sa kojom se i družila.

Teniska zvezda je 2008. godine pokrenula "Fondacija Rafael Nadal" koja pomaže socijalno ugroženim osobama i u kojoj je Ćiska postala direktorka svih projekata, što je i dan-danas. Pokazala je prema zaposlenima svoju dobrodušnost, a u kombinaciji sa njenim poslovnim duhom vrlo brzo je poprimila simpatije u kompaniji.

Kako je ona jednom izjavila, trudi se da ne prati muža na teniskim turnirima i da je to obostrana odluka. Razlog je da bi se Nadalu dao prostor dok se takmiči i da se ona ne bi umorila bodreći ga po stadionima. To je i ključ njihove uspešne veze, danas braka.

- Potreban mu je prostor kada se takmiči, a sama ideja da se motam okolo i čekam na njegove potrebe ceo dan me umara. To bi me ugušilo, a onda bi morao da brine za mene. Ne, ako bih ga pratila svuda, mislim da postoji rizik da bismo mogli da prestanemo da se slažemo - rekla je pre izvesnog vremena Ćiska, piše "People".

Franciska Ćiska Pereljo Foto: Shutterstock

Posle 14 godina veze, u januaru 2019. godine "pala" je veridba u romantičnom Rimu, a u oktobru naredne godine su stali na "ludi kamen" i to u njihovom rodnom mestu. U oktobru 2022. godine Ćiska je na svet donela i prvo dete, Rafael Mlađi. Prema pisanju "Wiki bio", Ćiska je agnostik.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Udoban, moderan, poslovni stajling Jelene Đoković: Može poneti svaka žena a da ne potroši bogadstvo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    23. januar 2024. | 18:33

    da li je Marija Franciska Pereljo ili je Maria Francisca Perello = Maria Fransiska Perejo ispravno na španskom jeziku

    Podelite komentar