• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najbolji glasovi Balkana su se povukli sa scene u jeku popularnosti: Gde su danas?

N. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najkvalitetnije pevačice našeg podneblja nisu izdržale pritisak slave

  • 0
Pevačice, Maja Marković, Ceca Slavković, Ksenija Mijatović, Vesna Pisarović, Madam Piano Foto-kolaž: Pixabay, Youtube

Ukoliko ste odrastali u vreme devedesetih ili ranih dvehiljaditih, zasigurno ste u svojoj sobi na kasetofonu puštali "Eternal love", "Da me ljubiš noćima", "Dlanom o dlan", "Da znaš" , "Da mi je, da mi je" ... a ukoliko čak i niste bili fan ovog žanra, nemoguće je da hitove ovih pevačica niste pratili na te-ve i radio stanicama.

One su važile za najveće glasove Balkana, žene kojima nije bio potreban plejbek, njihovi vokali su dodirivali nebeske visine, provokativan kostim ili ekstravagantan nastup - imale su kvalitet.

Ono što im je zajedničko jeste da su se povukle sa scene u vreme najveće slave, a hajde da vidimo ko je sve završio na ovoj listi i gde se nalazi danas.

1. Madam Piano

Madam Piano Printskrin: Youtube/ HI FI Centar Official

Ljiljana Rančić, poznatija kao Madam Piano, karijeru je započela 1991, objavila je tri studijska albuma, a pesma "Eternal love" koja je zapravo duet sa italijanskim pevačem Frankom Masijem, jedan je od njenih najvećih hitova i pesma koja je obeležila jednu eru.

Sa scene se povukla 2003. godine, a u međuvremenu se ostvarila kao majka dečaka po imenu Luka.

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je Ljiljana svoje ime promenila u "Nia" i danas se ozbiljno bavi astrologijom; naime, Rančićeva je završila astrološki institut  ''Johannes Kepler',  a početkom 2011. godine stekla je sertifikat međunarodnog profesionalnog astrologa.

2. Maja Marković

Maja Marković Printskrin: Youtube/Grupa Luna

Pevačica Maja Marković bila je glavni vokal u grupi "Luna" punih deset godina; pri izlasku iz grupe je pokušala solo karijeru, ali se ipak odlučila da napusti status pop ikone.

Uprkos prepoznatljivoj boji glasa, Maji nije prijala pažnja javnosti. Sa svojim suprugom Ludvigom otisnula se u zanimljivu životnu avanturu, te tako poslednjih nekoliko godina peva na prekookeanskim kruzerima - spajajući ljubav prema putovanju i muzici u jedno, dok je Ludvig prati na klaviru.

3. Ceca Slavković

Svetlana Ceca Slavković Printskrin: TV Pink

Iako je snimila samo dva studijska albuma, pesme ove "džepne Venere" se i dan-danas puštaju u klubovima i pevaju na svirkama. Ceca je bila poznata i po tome što je pevala na raznim albumima pevačica devedesetih, ne kao prateći već kao glavni vokal, dok su one samo "otvarale usta". Raskošni glas i svetla reflektora zamenila je za produkciju - te tako danas radi sa Markom Konom u muzičkom studiju.

4. Ksenija Mijatović

Ksenija Mijatović Printskrin: Youtube/TV Pink

Žena za kojom su ludeli žestoki momci iz devedesetih, atraktivna brineta mišićavog tela i "najdubljeg" glasa Srbije, takođe je izašla iz javnog života na vrhuncu slave.

U 38. godini je upisala psihologiju i masterirala je, a uporedo je završila i studije za integrativnu psihoterapiju. Danas se bavi istraživanjima i lajf koučingom.

5. Vesna Pisarović

Vesna Pisarović Printskrin: Youtube/Hit Records Official

Zelenooka diva iz Hrvatske sa glasom slavuja, zaludela je ceo Balkan i jedno vreme je važila za pravu pop princezu. Međutim, ljubav prema drugačijem žanru muzike je presudila.

Vesna je odmalena maštala da se bavi džez muzikom i da upiše Konzervatorijum, te se preselila u Berlin u potrazi za svojim snovima. Danas objavljuje albume džez muzike.

U galeriji ispod pogledajte kako neke od ovih diva izgledaju danas, a kako su izgledale nekad, i pišite nam u komentarima da li se sećate njihovih glasova i pesama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nikada nije bilo teže: Razgovarali samo sa Madam Piano, evo zašto je nije bilo skoro dve decenije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona