• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sećate li se Rosalinde? Jedan grad slavi njen nacionalni dan i smatra se "kraljicom latino popa"

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Talija se danas manje bavi glumom, a sve više preduzetništvom

  • 0
Talija Foto: Instagram/thalia

Pre nekih 20 godina jako su popularne bile latinoameričke telenovele, pa nije bilo doma u kom ukućani nisu sedeli pred televizorom i čekali uzbudljive epizode.

Jedna od onih najpoznatijih telenovela bila je i "Rosalinda" u kojoj je glavnu ulogu imala Talija, poznata meksička glumica i pevačica.

Ona je rođena 1971. godine pod imenom Arijadna, ali je odabrala srednje ime Talija radi lakšeg prepoznavanja. Najmlađa je od pet sestara u porodici. Sa samo godinu dana je prvi put stala pred kamere snimivši prvu reklamu, da bi sa četiri godine počela da pohađa časove baleta i klavira.

Prvu filmsku ulogu imala je sa samo pet godina. Sa šest godina ostaje bez oca, što je ona kasnije isticala kao veliku traumu, a tome je svedočilo i njeno gubljenje glasa na godinu dana. Nažalost, tada joj je dijagnostikovan dezintegrativni poremećaj u detinjstvu, koji pripada nizu razvojnih poremećaja povezanih sa spektrom autizma, piše "Vikipedija".

Ulazak u svet telenovela i bavljenje muzikom

Godine 1986. godine prvi put dobija ulogu u telenovelama, a prva joj je bila "Sirota gospođica Limantur" i već tada se mogao naslutiti njen talenat. Morala je još šest godina da bude strpljiva pošto je 1992. dobila prvu glavnu ulogu u filmu "Marija Mercedes" za koju je i dobila nagradu za najbolju mladu glumicu. Ipak, nama je najpoznatija po ulozi Marimar (1994) i Rosalinda (1999) što joj je donelo neverovatnu popularnost širom sveta.

Prvi solo album je izdala 1990. godine pod nazivom "Thalia" i koji je doživeo veliku popularnost. Ukupno je objavila 12 studijskih albuma.

U to vreme se polako okretala i preduzetništvu, pa je lansirala liniju ženskog donjeg veša (1995), a 2002. godine je počela da radi i na kolekciji odeće za dame kao i proizvoda za kuću.

- Moja kolekcija je ostvarenje sna. Srećna sam što sam lansirala liniju odeće inspirisanu kulturom koja obuhvata i veliki deo mog ličnog stila - rekla je Talija. Poslednje u šta se upustila jeste i proizvodnja naočara.

Interesantno je da je prva Meksikanka koja je pokrenula brend odeće u Sjedinjenim Američkim Državama. Zbog velike popularnosti u ovoj državi, 1997. godine je vlada Los Anđelesa uvela 25. april ka "Talijin nacionalni dan", piše "Journey to Mexico".

Smatra se jednom od najuspešnijih i najuticajnijih meksičkih umetnica, pa su je nazivali i "kraljica latino popa", a zašto? Zato što je prodala oko 20 miliona ploča širom sveta i jedna je od najprodavanijih latino diva svih vremena.

Ljubavni život i udaja za starijeg čoveka

Talija je bila godinu dana u vezi sa jednim od najpoželjnijih latino glumaca – Fernandom Kolungom, ali veza nije potrala. Ubrzo je Talija uplovila u vezu sa muzičkim direktnorom Tomijem Motolom, za koga se i udala. Dobili su dvoje dece, ćerku i sina, a ono što je mnogima glavna tema jeste razlika u godinama - 23 godina je stariji Tomi od Talije.

Pre 11 godina dobila je svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih zbog dostignuća u svetu muzike. Osim pevanja i glume, zanima se i za novinarstvo, pa je na radiju imala sopstvenu emisiju na nacionalnom nivou, a i autorka je čak četiri knjige, jedna od njih su njeni memoari. U njima je opisala i loš odnos koji ima sa sestrama, ali i to kako je preživela lajmsku bolest, zbog koje je bila prikovana za krevet.

Ambasadorka je UNICEF-a i uključena je u brojne humanitarne akcije.

Mora se priznati da se gotovo ništa nije promenila i da ste je lako prepoznali.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Mitić je zasijala u dve kombinacije: Modni editorijal bogatiji je za još jednu lepoticu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona