• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sreli se najniža žena i najviši muškarac na svetu: Nju znate iz serije, jedva je duža od njegove cipele

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duo se poslednji put sreo 2018. godine kada su posetili Egipat

  • 0
Sultan Kosen, Jyoti Amge Foto: Mehmet Veysi Bora / AFP / Profimedia

Najviši muškarac i najniža žena na svetu doručkovali su zajedno u ponedeljak u Kaliforniji, šest godina nakon što su se prvi put sreli na fotografisanju u Egiptu.

Postoji više od 180 centimetara razlike u visini između Sultana Kosena iz Turske i Indijke Jioti Amge.

On je visok 248 centimetara, a ona 62 centimetra.

Kosen (41), koji drži Ginisov svetski rekord za najvišeg živog čoveka, i Amge (30), najniža živa žena, osim doručka pozirali su i za set fotografija. Na jednoj od fotografija se jasno vidi da je Amge jedva duža od cipela koje nosi Sultan Kosen. I čak i kada on sedi, a ona pozira na stolici blizu njega, jedva mu dopire do ramena.

Fotografije sa sastanka objavila je turska novinska agencija Anadolu. Anadolu je izvestio da je par otputovao u Los Anđeles na poziv neimenovanog američkog producenta, koji je takođe planirao da snimi njihov sastanak.

Duo se poslednji put sreo 2018. godine kada su posetili Egipat, pozirajući pored Velike Sfinge u Gizi. Sfinga takođe drži Ginisovu knjigu rekorda - zvanično je najveća monolitna skulptura na svetu.

Kosen je zvanično postao najviši čovek na svetu 2009. godine. On takođe drži rekord za najveću ruku na svetu. Njegova visina je rezultat medicinskog stanja zvanog gigantizam hipofize koje uzrokuje da njegove kosti i delovi tela rastu mnogo brže nego kod većine ljudi.

Kosen je rastao prosečnom brzinom do 10. godine, kada je tumor doveo do njegovog zdravstvenog stanja, što je izazvalo dramatičan nalet rasta.

Ranije je govorio za Ginisovu knjigu rekorda o tome kako je biti tako visok, kao jednu od prednosti navodi mogućnost da pomogne svojoj majci u poslovima kao što su menjanje pokvarene sijalice i kačenje zavesa, dok nedostaci uključuju druge svakodnevne stvari - nalaženje garderobe, vožnju automobilom, probijanje kroz gužvu...

Amge je dobila titulu najniže žene na svetu 2011. godine nakon što je ranije držala rekord najniže tinejdžerke na svetu. Njena mala visina je rezultat oblika patuljastog rasta zvanog ahondroplazija. Ako vam je njen lik poznat, to je zato što se 2014. našla u ulozi Ma Petit u četvrtoj sezoni serije "Američka horor priča".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona je preniska, on je previsok: Evo kako njihova ljubav funkcioniše

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona