• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mejmi Ven Doren (93) se pojavila kada i Merilin Monro: Zavela je Holivud, od Džejmsa Dina do Sinatre

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ven Doren je stekla slavu 1950-ih glumeći u filmovima "Teacher's Pet", "All American", kao i u tinejdžerskim filmovima "Untamed Youth", "Girls Town" i "High School Confidential"

  • 0
Mamie Van Doren Foto: Everett Collection / Everett / Profimedia

Tokom 1950-ih, Mejmi Ven Doren je bila jedna od članica "sastava" kojeg je štampa prozvala "Tri M": Mejmi, Merilin i Mensfild. Dok je Merilin Monro bila najveća zvezda trija, Ven Doren i Džejn Mensfild su takođe bile popularne plavuše tog vremena i pojavljivale su se u mnogim filmovima.

Ven Doren je jedina preostala od ove trojke i ove godine je napunila 93, 6. februara.

Ven Doren je stekla slavu 1950-ih glumeći u filmovima "Teacher's Pet", "All American", kao i u tinejdžerskim filmovima "Untamed Youth", "Girls Town" i "High School Confidential".

Nastavila je da glumi tokom 1960, a 1970-ih godina njena glumačka karijera je usporila i na kraju se udaljila od Holivuda da bi se fokusirala na svoj porodični život.

Između se povremeno vraćala glumi, a bavila se i muzikom i izdala nekoliko ploča.

Njeno poslednje pojavljivanje u dugometražnom filmu bila je mala uloga u komediji "Slackers" iz 2002. Neke od njenih drugih uloga nakon 50-ih i 60-ih uključuju gostovanja na "Fantasy Island" i "L.A. Law".

Ven Doren je 2021. rekla za "Closer Weekly" da je smatrala da joj je bombastičan izgled koristio, ali da ju je možda i sputavao u određenim ulogama.

- To je definitivno pomoglo mojoj karijeri. Ali takođe sam osećala da mogu da radim i druge stvari osim da budem glupa plavuša. Htela sam da igram uloge Džin Harlou.

Ipak, buran ljubavni život je ono o čemu se najviše pisalo.

Ven Doren se udavala pet puta i 1956. godine sa svojim drugim mužem, vođom benda Rejem Entonijem, dobila sina Perija Reja Entonija.

@onceuponatime713 ✨MAMIE VAN DOREN✨ #hollywood #actress #50s #60s #marilynmonroe #fyp #fypシ #parati #pourtoi #neiperte #mamievandoren ♬ original sound - historyintime

- Dani plavuša počeli su da se približavaju kraju nakon što je Merilin umrla, a zatim je Džejn Mensfild umrla pet godina kasnije. Ostala sam samo ja. Imala sam sina koji je odrastao i bilo je mnogo droge u Holivudu. Nisam želela da Peri tako odrasta.

Mamie Van Doren Foto: Alberto E. Rodriguez / Getty images / Profimedia

Od 1979. Van Doren je udata za svog petog muža, Tomasa Diksona, a sa njim je i dalje u braku - preko 40 godina. Osim svojih pet brakova (svi osim poslednjeg bili su kratkotrajni i prilično nesrećni), glumica je imala veze sa dugom listom zavodnika iz industrije zabave, od Frenka Sinatre, Elvisa Prislija, Džonija Karsona, Klarka Gejbla, Džejmsa Dina do Henrija Kisindžera.

Ven Doren je i dalje prilično aktivna na društvenim mrežama. Takođe se ne plaši da objavi svoje fotografije u toplesu. Često daje intervjue i objavljuje na svom blogu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Koju srpsku glumicu biste voleli da vidite u reklami za veš?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona