• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Anja Tejlor Džoj: Slučajno se rodila u Majamiju, a šetnja sa psom joj je promenila život i uvela u glumu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nama je najpoznatija po ulozi u filmu "Damin gambit"

  • 0
The Queen’s Gambit Anja Tejlor Džoj kao Bet Harmon / Printskrin: YouTube/Netflix

Ako ste gledali seriju "Damin gambit" onda nije mogla da vam promakne izvrsna gluma mlade Anje Tejlor Džoj koja je igrala glavnu ulogu.

Ko je Anja Tejlor Džoj?

Ona je rođena 1996. godine u Majamiju, kao najmlađe od šestoro dece. Interesantno je da joj je majka rođena i odrasla u Zambiji i da ima špansko i britansko poreklo. Otac joj je bio bankar, ali je u međuvremenu postao profesionalni trčak motornim čamcima. Njegova karijera je njega i celu porodicu odvela u Buenos Ajres što je omogućilo Anji i argentinsko državljanstvo još kao dete. Kako je istakla, ona se slučajno rodila u Majamiju, jer su u tom trenutku njeni roditelji bili na odmoru, što joj je donelo američko državljanstvo.

Do svoje šeste godine je živela u ovom gradu kada se preselila u London. Međutim, ona je to loše podnela, odbijala je da priča engleski ne bi li naterala roditelje da se vrate u Argentinu.

Detinjstva se seća kao loše iskustvo, jer je bila previše Argentinka da bi bila Britanka, previše Britanka da bi bila Argentinka, a malo i Amerikanka da bi bila bilo šta. Seća se da su je u školi teško prihvatili.

Kada je imala 14 godina preselila se u Njujork, a dve godine posle toga primetila ju je jedna modna agencija dok je šetala psa na ulici. To joj je bio početak uspešne karijere kao manekenke, da bi kasnije potpisala i ugovor sa agentom glume, piše "Vikipedija". Prvu ulogu je imala 2014. godine u horor komediji, mada je javnosti postala poznata po ulogama u seriji Atlantis (2015). Ipak, najveću slavu postigla je igrajući u pomenutom "Daminom gambitu" kao Bet Harmon, šahovsko čudo koje se bori sa zavisnošću.

O njenom ljubavnom životu se malo zna, osim da je otpočela vezu sa muzičarem Malkolmom Mekrejem sa kojim se i venčala prošle godine u Veroni.

Osim što se bavi glumom, ona je i manekenka, a do 15. godine je išla i na balet. Svira električnu gitaru i ukulele.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Film "Jorgovani" je satira situacije u kojoj se nalazimo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona