• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sultanije Hatidže i Mahidevran se u stvarnom životu i dalje druže: Jedna ima i pravo osmansko carsko poreklo

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je serija davno završena, njih dve su ostale najbolje prijateljice

  • 0

Svi se dive uzornom prijateljstvu glumica Nur Fetaholu (43) i Selme Ergeč (45), čiji su se putevi ukrstili u TV seriji "Sulejman Veličanstveni" i nikada se više nisu raspleli!

Prijateljstvo između Nur Fetahoglu, koju smo gledali kao Mahidevran i Selme Ergeč, koja je tumačila ulogu Hatidže sultanije, prešla je sa ekranizovane istorijske drame u realni svet.

Iako je serija davno završena, njih dve su ostale najbolje prijateljice.

Bilo da je u pitanju poseban dan, obična kafa ili putovanje, na njihovim društvenim mrežama ih često možemo videti zajedno. Turski mediji stalno prenose vesti o njihovim zajedničkim izlascima i susretima a sa njima je često viđena i Džansu Dere koja je tumačila ulogu Firuze, a koju smo zavoleli u seriji "Ezel".

Nur je inače jedna od najzaposlenijih turskih glumica, glumila je u gotovo svim hit serijama, a karijerni put joj je bio trnovit. Glumicu Nur Fetaholu publika je upoznala kao Mahidevran sultaniju, a tumačenje uloga žena sa teškom sudbinom joj je postao karijerni pravac. Međutim, jednom je u intervjuu za turske medije izjavila kako bi volela da joj neka buduća uloga bude ona koja veliča žensku snagu u prvom planu.

Nur Fetahoglu rođena je u nemačkom gradu Duisburgu 1980. godine, gde su se njeni roditelji preselili iz Turske. Malo je poznato da njena majka potiče s Kosova i Metohije i da glumica ima albanske korene.

Lepa Nur glumom se bavi od 2006. godine, iako ima diplomu modne dizajnerke i voditeljsko iskustvo, a pokazala se izvanredno. U dobijanju uloga pomogla joj je prirodna lepota, koja joj pomaže da se izdvaja na audicijama.

Njena drugarica Selma se isprva bavila modelingom i to od 2000. godine. To joj je otvorilo vrata filmskog i televizijskog sveta.

Lik nežne i emotivne sultanije Hatidže otvorio joj je vrata slave i pretvorio je u zvezdu, iako na to nije ni pomišljala. Na trećoj godini medicine privukla je pažnju jedne manekenske agencije, pa joj je ponuđen nastup na reviji. Prihvatila je zbog džeparca. Zbog svoje lepote i naočitosti i mladalačkog izgleda ponudili su joj ulogu 16-godišnjakinje. Dobila je ulogu Defne u "Asi", što je bila odskočna daska za "Sulejmana".

U jednom intervjuu je izjavila da njena porodica po ocu potiče iz loze Mahmuda II, sultana Osmanskog carstva, što znači da ona zaista ima plemićko poreklo.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sloboda Mićalović: Ivan i ja smo sazreli kao glumci u odnosu na prošlu saradnju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona