• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

7 pitanja koja se postavljaju u vezi sa snimkom Kejt Midlton: Da li ukazuju da je prste umešao AI?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Već nekoliko dana vest da je buduća kraljica obolela od raka jedna je od glavnih svetskih tema

  • 0
Kejt Midlton Printskrin: Tanjug

Princeza od Velsa Kejt Midlton definitivno je jedan od najtraženijih pojmova na internetu. Njen nestanak iz javnosti probudio je mnoge teorije o tome šta se zapravo dešava u kraljevskoj porodici.

Zvanično saopštenje jeste da je imala operaciju abdomena koja zahteva mirovanje, što će Kejt odvojiti od kraljevskih dužnosti do posle Uskrsa. Posle spekulacija i priča da je ipak u pitanju nešto drugo, "viđena je" u kupovini sa suprugom Vilijamom. Ipak, princeza Kejt je rešila da stane na put svim govorkanjima i javno na video-snimku objasni svoju trenutnu situaciju.  Rekla je da boluje od raka i da se podvrgla preventivnoj hemioterapiji.

Međutim, ni taj snimak "nije položio test" kod javnosti, pa su se potegla razna pitanja koja potvrđuju da je u pitanju AI snimak, odnosno da je odrađen uz pomoć veštačke inteligencije.

Koji su to kadrovi koji se navose kao problematični?

1. Prsten je čas tu, čas ga nema

Jedna od prvih stvari koje su gledaoci primetili na ovom snimku jeste da verenički prsten Kejt Midlton "ispari" u nekim trenucima snimka. Konkretno u delu između 1.18 i 1.22 minuta.

2. Da li je neko primetio pljuvačku?

Jedna korisnica društvene mreže "X" uočila je da tokom dva minuta snimka princeza Kejt nijednom nije progutala pljuvačku. To je mnoge vratilo da još jednom pregledaju snimak.

3. Mišići lica se ne mrdaju

Takođe, jedan od momenata oko kojih se diskutuje jeste nepomeranje mišića lica, što nije uobičajeno prilikom govora. Isto tako, nisu uočene njene smejalice, odnosno rupice na obrazu koje su prepoznatljive kod Kejt. Ovo je dodatno "potpalilo" masu javnosti da to zapravo i nije Kejt.

4. Različiti kapci

Istina je da, koliko god nam čudno zvučalo, naše lice nije simetrično i postoje minimalne nijanse u levoj i desnoj sferi lica. Tako je na ovom snimku uočena velika razlika njena dva očna kapka.To navodi ljude da pomisle da je jedno oko njeno, a drugo nije, odnosno da je snimak napravljen uz pomoć veštačke inteligencije.

5. Levo rame i kosa miruju

Jedna žena, stručnjak u mimici tela, navela je da je jako čudno da se levo rame Kejt Midlton uopšte ne pomera tokom snimka. Prosto nije moguće da je sve vreme fiksirano i da ne mrdne tokom dva minuta. Takođe, uzimajući u obzir da je snimak sniman na otvorenom, nemoguće da nijednom vetar nije "prozujao" baštom i da nijedan njen pramen kose nije reagovao. To navodi da je zapravo snimak napravljen u zatvorenom, sa dodatom pozadinom.

6. Promenljive senke

Promena senke je takođe jedna od tema. Oni koji su detaljnije proučavali video navode da je malo verovatno da tako sunce zađe i napravi senke na klupi. Posebno se taj detalj vidi na klupi sa naše leve strane, a sa desne strane Kejt Midlton.

7. Montirana je i klupa

Na društvenim mrežama osvanuo je i zaključak da su daske na naslonu klupe drugačije. Sa leve strane te daske su šire i ređe raspoređene u smislu da je razmak između njih veći, dok su sa desne strane te daščice nešto tanje i zbijenije, odnosno razmak između njih je manji. Dolazi se do zaključka do to nije ista klupa.

Koje je vaše mišljenje o ovom snimku? Verujete li da je napravljen putem Al?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona