• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumica i manekenka konačno priznala da je nagluva: Dugo je krila invaliditet, rediteljima čitala sa usana

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon godina skrivanja svog pravog "ja", Mičam kaže da je spremna da prihvati svoje stanje

  • 1

Britanska glumica i manekenka koja se pojavila zajedno sa Gal Gado u "Čudesnoj ženi 1984" izjasnila se kao umereno gluva nakon što je svoj invaliditet držala u tajnosti u šou biznisu više od decenije.

Džordžija Mičam, koja se takođe pojavljivala na stranicama britanskog "Voga", kaže da je naučila da čita sa usana kako bi sledila uputstva snimatelja i filmskih reditelja.

- Skrivanje invaliditeta bila je jedna od najiscrpljujućih stvari koje sam ikada uradila, ali sam tako uzbuđena što ću započeti svoj novi život - rekla je 30-godišnjakinja za South West News Service u sredu.

Mičam koristi slušne aparate za oba uha od svoje 17. godine. U detinjstvu je bila samouverenija nego sada, nikada joj nije bio problem da u školu dođe sa ružičastim svetlucavim slušnim aparatima i nikada nije imala poriv da ih krije.

Međutim, kako je starila, nesigurnosti su počele da isplivavaju na površinu.

Kada je Džordžija pohađala Univerzitet Kraljica Meri u Londonu, krila je svoje slušne aparate kosom i uvek bi izbegavala teme vezane za invaliditet, piše "NY Post".

- Mrzela sam i pomisao da spomenem svoju gluvoću. Nisam znala kako da o tome razgovaram sa novim ljudima.

Verovala je da je najbolji način da se izbegne nelagodnost tako što će se udaljiti od svog invaliditeta.

Njena nesigurnost je pratila i u odrasloj dobi, a to je išlo toliko daleko da je prestala da nosi svoje slušne aparate na kastingima kada se pridružila modnoj industriji sa 18 godina.

- Manekenstvo je postalo novo poglavlje u mom životu, želela sam da se ponovo identifikujem sa nečim. Mislila sam da će me sakrivanje slušnih aparata učiniti uspešnijim modelom.

Radila je sa brendovima i poznatim ličnostima kao što su Stela Mekartni, Keren Milen, Ted Bejker i bendom "One Direction". Kako je njena karijera nastavila da cveta, pronašla je načine da se prilagodi životu bez svojih slušnih aparata, iako je to bio izazov.

- Na snimanjima, brzo bih izvadila svoje slušne aparate i bacila ih u torbu. Apsolutno sam ih mrzela. I bila sam u potpunom poricanju, zaista. Morala sam da pogođam sve vreme šta se govori na setu.

Kada je počela da se bavi glumom, dobila je uloge u "Bebi Bridžit Džouns" i "Čudesnoj ženi 1984". Nakon godina skrivanja svog pravog "ja", Mičam kaže da je spremna da prihvati svoje stanje.

- Ljudi me verovatno gledaju i misle "visoka plava manekenka koja nema nikakvih problema", ali želim da pokažem ljudima da invaliditet nema određeni izgled - rekla je ona.

Glumica sada planira da započne časove britanskog znakovnog jezika.

- Osećam se zaista odlučno da iskoristim svoju poziciju da govorim o zastupljenosti gluvih u mojim industrijama - zagovarala je ona.

Kaže da oseća olakšanje što sada može da podeli svoju istinu.

- Tako sam ponosna što se ponovo predstavljam kao model sa slušnim aparatima. Osećam se tako uzbuđeno što ću započeti ovo novo poglavlje kao neko ko prihvata svoj invaliditet.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kad se udaš onda si najsrećenija: Glumica stala na ludi kamen

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Zoran Vasiljevic

    10. maj 2024. | 10:19

    Nošenje aparata je invaliditet,a nošenje naočara nije, zanimljivo i nepravedno,u današnje vreme treba da bude i jedno i drugo normalno.

    Podelite komentar