• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

14 inspirativnih misli Tine Tarner koje su "jednostavno najbolje": Tajna uspeha je - hrabrost da budeš svoj

M. M.

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Moje nasleđe je da sam ostala na svom kursu... od početka do kraja jer sam verovala u nešto u sebi."

  • 0
Tina Tarner, Tina Turner Foto: Tanjug/AP/Ray Stubblebine

Ona je bila američka zabavljačica koja je stekla međunarodnu slavu svojim zadivljujućim nastupima uživo, hit pesmama i legendarnom pojavom.

Pravo ime Tine Tarner bilo je Ana Mej Bulok. Njena majka ju je napustila sa 11 godina. Postavila je Ginisov svetski rekord za najprodavaniji koncer koji je izveo solo izvođač 1988. godine, kada je prodala 180.000 karata u Brazilu.

Jednom rečju, ona je bila oličenje "američkog sna". Njena priča je podstakla bezbroj drugih da se bave onim što vole. Njen početak je bio skroman, u ruralnom Tenesiju gde je preživela porodično nasilje u kući i majka koja ju je napustila.

Lavovski se borila da živi svoj san i nikada se nije osvrnula.

I njen brak i veza sa nasilnim partnerom Ajkom Tarnerom je dobro poznat. Njen muž nikako nije želeo da Tina uspe bez njega, uprkos njenom vanserijskom talentu. Zato ju je fizički i verbalno maltretirao dugi niz godina sve dok joj nije bilo dosta i dok se nije razvela se od njega. Njegove su bile njene šezdesete godine, ali se sredinom sedamdesetih oslobodila okova i upustila u solo karijeru.

Kao solo izvođač, prodala je preko dvesta miliona ploča širom sveta. Čak dva puta je primljena u Kuću slavnih rokenrola.  Jednom za njen rad u duetu Ajk i Tina Turner, i ponovo - sama. Osvojila je brojna priznanja, oborila nekoliko rekorda i dobila dvanaest Gremi nagrada.

Tina Turner je živela lepim životom, ali je imala zdravstvenih problema. Godine 2013. doživela je moždani udar i morala je ponovo da uči da hoda. Tokom 2016. godine dijagnostikovan joj je rak creva.

Više je volela homeopatske lekove i imala je izvesnog uspeha u lečenju, ali je takođe pretrpela oštećenje i otkazivanje bubrega. Njen suprug Ervin Bah donirao joj je jedan od svojih bubrega 2017.

Preminula je na današnji dan od ovih zdravstvenih komplikacija pre tačno godinu dana.

Malo umetnika koji mogu da se pohvale boljim pevačkim glasom od Tine. Mnogima je dovoljno samo da čuju njen glas i da shvate zašto je ona neizbrisiva, nezaboravna i pravo muzičko blago.

Imala je mnogo toga da kaže u svojim pesmama, ali šta je Tina Tarnem mislila o svom životu, karijeri, nasleđu, životu i ljubavi. Bez daljeg odlaganja, u čast ove neverovatne dive, zaronimo u njenih 14 najboljih citata.

"Ponekad morate sve da pustite – očistite se. Ako niste zadovoljni nečim... šta god da vas obara, rešite se toga. Jer ćete otkriti da kada ste slobodni, vaša prava kreativnost, vaše pravo ja izlazi na videlo."

"Moje nasleđe je da sam ostala na svom kursu... od početka do kraja jer sam verovala u nešto u sebi."

"Nikada se neću predati starosti dok ne ostarim. A ja još nisam stara!"

"Verujem da ako samo ustaneš i kreneš, život će ti se otvoriti."

"Moja najveća tajna lepote je da sam zadovoljna sobom. Ne koristim posebne kreme ili tretmane — koristiću sve po malo. Pogrešno je misliti da ste ono što stavljate na sebe. Verujem da mnogo toga kako izgledaš ima veze sa tim kako se osećaš o sebi i svom životu. Sreća je najveća tajna lepote."

"Ljudi misle da je moj život bio težak, ali ja mislim da je to bilo divno putovanje. Što ste stariji, sve više shvatate da nije važno šta se dešava, već kako se nosite sa tim."

"Ja sam samostalna. Uvek sam želela da budem bolji čovek, jer nisam bila obrazovana. Ali to je bio moj san - da budem klasa."

"Fizička snaga u ženi - to sam ja."

"Više ne mrzim sebe. Nekada sam mrzela svoj rad, tu seksi predstavu, mrzela sam te slike mene na sceni, mrzela sam tu veliku raskalašnu osobu. Na sceni, glumim sve vreme. Čim izađem iz tih pesama, opet sam Tina“.

"Nisam mudra, ali početak mudrosti je tu; to je opuštanje i prihvatanje stvari."

"Želim da kažem ljudima kako da žive duhovno. Nakon što ste kupili sve za svoju kuću i svu odeću, onda želite nešto veće."

"Nikada nisam mnogo volela sebe zbog moje veze sa Ajkom. Bila sam samo srećna kada sam počela da se sviđam sama sebi - tek kada sam se razvela i preuzela kontrolu nad svojim životom."

"Svoje probleme nosite Bogu, ali ono što vam je zaista potrebno je da vas Bog odvede u vas same."

"Nisam imala nikog, zaista. Nikakvu osnovu u životu. Pa sam morala sama da se probijem. Uvek, od početka. Morala sam da izađem u svet i postanem jaka, da otkrijem svoju misiju u životu“.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Odlazak kraljice rokenrola: Buran život i karijera od 60 godina Tine Tarner

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona