• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princeza Eugenija je napravila presedan na kraljevskom venčanju i tako dala podršku svima koji imaju ožiljke

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je šesta unuka po redu pokojne kraljice Elizabete

  • 0
venčanje, princeza Eugenija i muž, princeza Eugenija Foto: Steve Parsons / AFP / Profimedia

Najpoznatiji članovi kraljevske britanske porodice su svakako kralj Čarls, kraljica Kamila, Vilijam i Kejt Midlton, ali ne treba zaboraviti i one "sporedne" članove, odnosno one ljude koji nisu direktni naslednici krune.

Jedna od njih je i princeza Eugenija, mlađa ćerka princa Endrua inače mlađeg brata kralja Čarlsa.

Eugenija je rođena 1990. godine u Londonu i trenutno je 11. u redu za krunu Velike Britanije. Šesta je unuka pokojne kraljice Elizabete, a bila je prva kraljevska beba koja je imala javno krštenje. Kada je imala šest godina, njeni roditelji su se razveli ali su oboje imali zajedničko starateljstvo.

Ona je pohađala studije engleske književnosti i istoriju umetnosti. Pre nego što je preuzela poziciju režije u umetničkoj galeriji, radila u aukcijskoj kući. Takođe, privatno radi sa brojnim dobrotvornim organizacijama.

Srećno udata

Princeza Eugenija se udala u dvorcu Vindzor za dugogodišnjeg partnera Džeka Bruksbenka 2018. godine i imaju dvojicu sinova - Augusta i Ernesta. Njih dvoje su se upoznali na skijanju u Švajcarskoj gde je on radila, a sedam godina su bili u vezi.

Ipak, pamti se jedan zanimljiv detalj sa njenog venčanja.


Naime, ona je sa 12 godina podvrgnuta operaciji kičme u Kraljevskoj nacionalnoj ortopedskoj bolnici u Londonu zbog ispravljanja skolioze. Ubačene su joj dve titanijumske šipke od tri centimetara i na svu sreću više nije imala potrebu da ide na dalje operacije.

Za venčanje se odlučila za venčanicu modnih dizajnera Britanca Pitera Pilotoa i Belgijanca Kristofera de Vosa i to sa otvorenim leđima. To je, razumljivo, pokazalo njen ožiljak duž cele kičme. Kada se posle ceremonije obratila novinarima, prvo što su je pitali jeste zašto se odlučila za takvu vrstu venčanice.

- Završila sam Oksford, odbranila sam doktorsku tezu iz tri različite oblasti. Znam pet jezika, a vi me pitate o ožiljcima i nedostacima koje imam od rođenja. Ako ste već imali zadatak da postavite takvo pitanje trebalo je da ga prećutite. Uradila sam ovo kako bi se zahvalila zdravstvenim radnicima i ohrabrila devojke da se ne stide bilo kakvih beestetskih ožiljaka na svom telu. Vaša istinska lepota treba da bude u vašem moralu, ljudskosti i dobroti - rekla je Eugenija, prenosi "BBC".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dolazak kralja Čarlsa i kraljice Kamile zlatnom kočijom u Vestminstersku opatiju na krunisanje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona