• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najmoćnija žena indijskih medija: Počela je kao učiteljica, a sada za sari i set za čaj izdvaja vrtoglavu sumu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa svojom novom titulom, Nita Ambani je postala najmoćnija žena u indijskom sektoru medija i zabave, koji vredi više od 25 milijardi dolara i brzo raste

  • 0
Nita Mukesh Ambani Foto: Indranil MUKHERJEE / AFP / Profimedia

Krajem prošle godine, Nita Ambani se udaljila od primarnog posla i fokusirala se na filantropiju. Međutim, supruga najbogatijeg čoveka Azije ubrzo se vratila sa najvećim poslom u žestoko konkurentnom svetu indijskih medija.

Ona će biti predsednica biznisa vrednog 8,5 milijardi dolara koji će biti formiran spajanjem Diznijevih (DIS) medijskih interesa u Indiji i "Reliance Industries", poslovnog carstva koje kontroliše milijarder Mukeš Ambani.

Nova pozicija 60-godišnjakinje dolazi manje od dve godine nakon što je njen suprug pokrenuo plan sukcesije za konglomerat vredan 236 milijardi dolara, koji obuhvata maloprodaju, tehnologiju i obnovljivu energiju.

Planirano je da carstvo kasnije bude predato u ruke njihove dece.

Nita Ambani neće sama voditi medijskog giganta. Udaj Šankar, bivši predsednik Diznijeve azijsko-pacifičke jedinice, biće potpredsednik zajedničkog preduzeća i pružaće strateške smernice, piše "CNN".

Sa svojom novom titulom, Nita Ambani je postala najmoćnija žena u indijskom sektoru medija i zabave, koji vredi više od 25 milijardi dolara i brzo raste.

Očekuje se da će zajedničko preduzeće dostići domaću publiku od preko 750 miliona gledalaca.

Ko je najmoćnija žena u Indiji?

Nita Ambani je rođena u Mumbaju 1. novembra 1963. godine. Ambani ima komercijalne interese u sportu i suvlasnik je uspešnog kriket tima Mumbai Indians.

Nita je udata za milijardera Mukeša Ambanija, koji je predsednik i vlasnik Reliance Industries. Reliance Industries je 1958. osnovao Mukešov otac Dhirubhai, a kompanija će ostati u porodici.

Pre braka, Nita je bila učiteljica.

Pre udaje za Mukeša Ambanija, njena karijera u prosveti donosila joj je skromnu mesečnu zaradu.

Čak i nakon udaje, Nita je nastavila da radi kao učiteljica nekoliko godina, što je bio uslov koji je sama postavila. Uprkos porodičnim obavezama, Nita je ostala posvećena svom profesionalnom razvoju. Ona je diplomirala trgovinu na Narsee Monjee College of Commerce and Economics.

Raskoš u svakom smislu

Raskošan način života Nite Ambani ilustruje njen status jedne od najbogatijih i najuticajnijih ličnosti Indije, pri čemu svaka stvar koju poseduje odražava njen jedinstveni ukus. Nitina riznica dragulj uključuje dijamantske ogrlice, tradicionalne zlatne komade i dragulje vredne milione.

Nita Ambani poseduje mnogo neverovatnih i skupih sarija. Među njenom kolekcijom je sari vredan 44.000 evra, sa ručno tkanom umetnošću, pravim dijamantima, zlatom i retkim dragim kamenjem, sa bluzom izvezenom slikovitim prikazom Hare Krišne, piše "DNA India".

Udubljujući se u svet lepote, Nita Ambani ima neke od najskupljih ruževa na svetu. Skrojeni da odgovaraju njenoj odeći, ovi personalizovani ruževi, upakovani u srebro i zlato, priča se da koštaju takođe oko 40.000 evra.

U svet finih čajeva uvela je njena snaja Šloka Mehta, ljubav Nite Ambani prema čaju kulminira u setu za čaj Noritakea, najstarijeg japanskog brenda posuđa, vrednog oko 170.000 evra.

Bilo za svakodnevnu upotrebu ili za posebne prilike, Ambani uživa u svom čaju u neuporedivom luksuzu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pokojnom suprugu podigla hram: Kako li mu je tek bilo za života, kada je i mrtav ovako obožavan

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona