• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Debitovale su u glumi još kao bebe, a danas su modne dizajnerke: Ko su tinejdž-zvezde, bliznakinje Olsen?

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako su rođene u Americi, one poreklo vuku iz Norveške

  • 0
Meri-Kejt i Ešli Olsen Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Mer-Kejt i Ešli Olsen su bile prave tinejdž zvezde i stičemo utisak da nije postojao film u kom se nisu pojavile. Sestre bliznakinje su rođene 1986. godine, danas se pored glume bave i modnim dizajnom.

Rođene su u Kaliforniji i imaju starijeg brata i mlađu sestru, takođe glumicu, a i mlađu polusestru i polubrata. Nikada nisu krile da imaju norveško poreklo.

One su pred kamerama debitovale kao devetomesečne bebe igrajući Mišel Taner u televizijskoj seriji "Puna kuća". Da bi se pridržavali zakona o dečijem radu koji postavlja stroga ograničenja koliko dugo dete-glumac može da radi, sestre su se smenjivale u ovoj ulozi. Kako je "trener glumaca" objasnila, Ešli je briljirala u scenama sa teškim dijalozima, dok je Meri-Kejt uživala u kadrovima sa više akcije.

Kada su imale samo šest godina, osnovale su kompaniju sa kojom su proizvodili sopstvene programe i filmove.

Kako ih je karijera navodila, počele su onda da igraju i u drugim formatima poput filmova i reklama. Toliko su bile angažovane da su postale ikone tinejdžera i neke od najbogatijih žena u industriji zabave za mlade, piše "Vikipedija".

Međutim, one su izašle iz sveta glume sredinom 2000-ih i tako uplovile u svet dizajna. Naravno, kako su sazrevale, one su pokazivale svoja sve veća interesovanja za modu, pa je tako "Njujork Tajms" Meri-Kejt proglasio modnom ikonom jedne godine.

Obe sestre promovišu izgled "beskućnika", kog novinari ponekad nazivaju "boemsko-buržoaski" izgled i sličan je boho-šik stilu koje su u Velikoj Britaniji popularizovale Kejt Mos i Sijena Miler. Taj izgled se sastoji od velikih sunčanih naočara, čizama, širokih džempera i lepršavih sukanja sa mešavinom skupih i jeftinih komada odeće.

Meri-Kejt i Ešli Olsen Foto: Warner Bros Collection / Everett / Profimedia

Osnovale su svoju modnu marku 2006. godine sa sedištem u Njujorku. Treba napomenuti da su osvojile nekoliko nagrada Saveta modnih dizajnera Amerike.

Ešli ima sina Ota.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Revija Bate Spasojevića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona