• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je bugarska princeza Kalina mišićave građe? I o njenom nosu i operacijama se godinama vodi polemika

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kalina je svoj profesionalni život usmerila i na konjički sport i zato se dugi niz godina takmičila na državnim i međunarodnim prvenstvima, predstavljajući Bugarsku. Dugo je živela i u Maroku, a sada se konačno vratila rodnoj Bugarskoj

  • 2
Kalina od Bugarske Foto: Foto: Nikolay DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Ćerka Simeona II od Bugarske, princeza Kalina postala je viralna na društvenim mrežama zbog svoje impresivne atletske građe.

Jedna od najnepoznatijih i najmanje medijski eksponiranih evropskih kraljevskih porodica je svakako bugarska. Bilo je nekoliko prilika u kojima se o njima govorilo, posebno kada je Simeon II, poslednji kralj, postao premijer Bugarske 2001.

Sada je kraljevska porodica dospela u medije nakon što su svi prisustvovali jednom važnom događaju. Posmrtni ostaci kralja Ferdinanda I, koji je vladao između 1887. i 1918. godine, doneti su u Bugarsku 76 godina nakon njegove smrti u skladu sa odlukom koju je usvojio Savet ministara.

Mada, ono što je najviše privuklo pažnju, u tom simboličnom trenutku, bila je Kalina od Bugarske i njena haljina bez rukava. Ili ono što je izostanak rukava otkrio?

Ova 52-godišnja žena iznenadila je spektakularnom, mišićavom građom, a sve oči bile su uprte u njene muskularne ruke.

- Posvećena sam treninzima sa opterećenjem i zdravlju tela, ja sam sportista - objasnila je princeza za "El Mundo".

Ko je princeza mišićave građe?

Kalina, princeza Bugarske rođena je 19. januara 1972. godine u Madridu. Ona je jedina ćerka i peto dete kralja Simeona i kraljice Margarite. Krštena je po rimokatoličkom obredu. Završila je Francuski licej gde su prethodno studirali njen otac i četvorica braće. Zatim je nastavila studije na engleskom koledžu u glavnom gradu Španije.

Od ranog detinjstva, bila je veoma zainteresovana za umetnost i u Londonu se bavila restauracijom, primenjenom umetnošću i očuvanjem kulturno-istorijskog nasleđa. Stekla je sofisticiranu ekspertizu u proučavanju, identifikaciji i restauraciji određenih stilova nameštaja, umetničkih predmeta, rešenja enterijera i istorijskog dizajna. Princeza je snažno opčinjena bugarskim nacionalnim vezovima, kopčama, zanatima i nošnjama.

Princeza Kalina se 26. oktobra 2002. udala za Antonija Hosea (Kitina) Munjoza i Valkarsela, poznatog španskog pomorskog navigatora i istraživača, imenovanog za ambasadora dobre volje Uneska.

Pored toga, Kalina je svoj profesionalni život usmerila i na konjički sport i zato se dugi niz godina takmičila na državnim i međunarodnim prvenstvima, predstavljajući Bugarsku. Dugo je živela i u Maroku, a sada se konačno vratila rodnoj Bugarskoj.

Šta se desilo sa nosem?

Izmenjeni izgled nosa princeze Kaline, takođe primetan pored njene zapanjujuće građe, potiče od niza zdravstvenih problema, a ne zbog ispada sa estetskom hirurgijom.

Isprva je doživela naizgled lakšu povredu koja je dovela do polomljenih zuba od pada. Usled popravke zuba stvorila se opasna infekcija u njenoj vilici, koja je zahtevala produženo lečenje i složenu operaciju kako bi se sprečilo dalje širenje na druge delove tela.

Trajni uticaj ove infekcije značajno je uticao na izgled njenog nosa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hrabra Amerikanka menja sve standardne lepote: Ona je Diznijeva princeza bez ruke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • koko loko

    5. jun 2024. | 18:23

    Majko presveta, kuda plovi ova planeta?!

    Podelite komentar

  • DzoniDzanak

    5. jun 2024. | 18:13

    Balgarski tap gad

    Podelite komentar