• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Monika je jedina misica koja nema oko: Najbolji spas od raka je bio da joj ga uklone, drugo jedva sačuvali

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Monika je rekla da je u svet izbor za Mis ušla sa čvrstom rešenošću da bude glas mnogih mladih žena koje žive u situacijama sličnim njenoj i da pokaže da je prava lepota u različitostima

  • 0

Monika Leguizamon, 23-godišnja manekenka i TikTokerka iz Paragvaja, osvojila je ogromnu publiku svojom jedinstvenom privlačnošću i kreativnim sadržajem. Otkako je pokrenula svoj "TikTok" kanal u julu 2020, Monika je prikupila preko dva miliona pratilaca koji prate njen sadržaj, a posebno se dive tome što Monika otvoreno govori o tome zašto nema jedno oko.

Njena popularnost je porasla nakon video snimka, koji je sakupio preko 25 miliona pregleda, razotkrivajući zabludu da prikriva oko šminkom zbog pregleda.

- Počela sam u svetu manekenstva sa 17 godina, a u svet takmičenja lepote ušla sam tek prošle godine, preko prijateljice koja mi je rekla da se prijavim. Kada sam se razbolela, rekla sam da ću da uradim nešto u vezi sa svim što mi se desilo, učiniću nešto dobro za društvo i neka vide da više ne postoji granice ili barijere koje mogu da spreče nečije snove, ili da budemo ko god želimo da budemo - objasnila je Monika.

Monikina platforma se proteže dalje od zabave; ona je koristi da se bavi ozbiljnim ličnim pitanjima. Primetno je da je u decembru 2021. podelila dirljivu objavu o depresiji. Ta objava je istakla njenu spremnost da koristi svoju platformu za podizanje svesti i povezivanje sa drugima koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

Monika je rekla da je u svet izbor za Mis ušla sa čvrstom rešenošću da bude glas mnogih mladih žena koje žive u situacijama sličnim njenoj i da pokaže da je prava lepota u različitostima.

- Moj cilj je da potpuno "raskinem" sa bilo kojim prototipom ili standardom lepote, bez ograničenja. Želim da jasno stavim do znanja da je svako od nas sposoban da postigne velike stvari i da samo mi sami postavljamo svoje granice i ciljeve - rekla je ona.

Na isti način je ispričala i svoju situaciju, odnosno po čemu se razlikuje i kako je ostala bez oka.

- Sa 13 godina dijagnostikovan mi je tumor iza orbite, iza oka, za koji se ispostavilo da je maligno, a pošto je tumor bio neistražen, u to vreme, u Latinskoj Americi, nije bilo mnogo informacija o tome kako se boriti protiv njega, pa je jedino rešenje bilo uklanjanje oka i tumora zajedno. Bilo je tu meseci i meseci borbe kroz koju sam prošla zajedno sa mojom porodicom i najbližim prijateljima. Operisali su me u inostranstvu, pošto mi ovde u mojoj zemlji nisu dali nadu u život. Da budem slepa ili ništa. Sa 13 godina zadali su mi onaj snažan životni udarac zbog kog sam, da budem iskrena, odlučila, zahvaljujući svojoj porodici i svima koji su me pratili, odlučila da nastavim - rekla je ona.

Leguizamon je sa 14 godina je podvrgnuta operaciji i jedno oko joj je uklonjeno da bi ostala živa. Ona je otputovala tada u Argentinu na lečenje, jer joj je rečeno da mora da ostane bez oba oka da bi spasila život. Uprkos ovoj dijagnozi, nada je pobedila nedaće i danas je primer vere u život.

Ova 23-godišnjakinja će biti prva žena sa invaliditetom koja će se pojaviti na nacionalnom takmičenju u Paragvaju i po svemu sudeći, vrata u svet profesionalnog manekenstva od sada će početi mnogo više da joj se otvaraju.

- Moje težnje su jasne i moji ciljevi dobro definisani. Trudim se da se usavršavam svaki dan, stalno se pripremajući da ostvarim svoje snove. Moj cilj prevazilazi lična dostignuća. Čeznem da donesem inspirativnu poruku svim ljudima. Čvrsto verujem da se barijere nameću samo nama samima i posvećena sam razbijanju tih ograničenja kako bih dostigla svoj puni potencijal - zaključila je ona, kako prenosi "epa!".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prva izjava nove Mis Srbije: Nisam očekivala pobedu, ali sam se nadala

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona