• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kraljica Kamila sva u dijamantima slavi 77. rođendan: Čestitala joj i Kejt fotografijom koju je sama uslikala!

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kejt Midlton i princ Vilijam takođe su poslali Kamili rođendanske želje i na "Instagramu"

  • 1
Kamila Foto: Stephen Lock/WPA Pool/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljica Kamila danas slavi 77. rođendan!

Ne možete birati kada vam pada rođendan, a ponekad, kao što je toga kraljica Kamila danas svesna, dužnost zove.

Kraljica, koja slavi svoj 77. rođendan, barem je mogla da nosi najsvečaniju odeću - uključujući dijamantsku dijademsku tijaru iz kraljevske kolekcije, dok je jutros stajala uz kralja na državnom otvaranju parlamenta u Vestminsteru.

Kraljica je obukla elegantnu maksi belu haljinu i uklopila kraljevsku tijaru sa parom spektakularnih minđuša i ogrlicom od 28 dijamanata pokojne kraljice Elizabete II, za koju se procenjuje da vredi oko 72.000 funti.

Kamila je zaokružila izgled srebrnom torbom i odgovarajućim cipelama sa niskom potpeticom; Kamila još uvek leči povredu skočnog zgloba zadobijenu prvog dana kraljevske turneje kralja i kraljice na Kanarskim ostrvima ove nedelje.

Kasnije je Kamila takođe nosila grimizni državni ogrtač, koji je napravljen za krunisanje Elizabete II 1953. godine.

Dijademska tijara se retko viđa na glavama članica kraljevske porodice, ali se pojavljuje za državne prilike, a Njeno Veličanstvo kraljica Kamila je peta kraljica supruga koja nosi krunu koja je prvobitno stvorena za kralja - Džordža IV. Sa 1333 dijamanta i 169 bisera, uska traka tijare je sa obe strane oivičena biserima, a nadvišena je sa četiri krsta-pateta, prednji krst je ukrašen četvorokaratnim bledo žutim brilijantnim dijamantom iz Brazila. Između svakog krsta nalaze se dijamantski nacionalni amblemi Engleske, Irske i Škotske: ruže, deteline i čička.

Ogrlica za krunisanje ima jednako uzbudljivu pozadinu; prvobitno je napravljena za kraljicu Viktoriju 1858. godine i sastojala se od 28 dijamanata, uključujući privezak sa dragim kamenom "Lahore Diamond" od 22,48 karata, koji je kraljica Kamila namenila za današnju priliku.

Kako su joj čestitali

Kralj Čarls i Bakingemska palata odali su počast kraljici na njen poseban dan podelivši slatku fotografiju kraljice koja pozira na balkonu tokom njihovog putovanja na ostrvo Gernzi dan ranije.

- Želimo Njenom Veličanstvu Kraljici veoma srećan rođendan danas! -  napisano je na "X" nalogu kraljevske porodice.

Nalog kraljevske porodice je zatim na "Instagramu" podelio još jednu fotografiju na kojoj se Kamila smeje, a objavljen je i slatki snimak na kojem joj serenadu pevaju učenici iz škole Sark.

Kejt Midlton i princ Vilijam takođe su poslali Kamili rođendanske želje na svojim "Instagram" pričama.

- Želimo Njenom Veličanstvu srećan rođendan -napisali su uz fotografiju na kojoj Kamila pozira u bledo plavoj haljini i kardiganu, držeći korpu sa cvećem.

Fotografiju je snimila princeza Kejt za Kamilinu naslovnu stranu britanskog magazina "Country Life" 2022. godine, prikazujući je kako se opušta u bašti svog doma Rejmil u Viltširu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kralj Čarls i kraljica Kamila dva puta izlazili na balkon Bakingemske palate

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Vodolijax

    17. jul 2024. | 18:47

    Onaj Hari je pravi sin......jedini on istinski žali za majkom......ovog starijeg zanima samo kruna ..........zato se i uvlači ocu i maćehi.........

    Podelite komentar