• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miriam ima 100 godina i odbija da se penzioniše: Ne bi joj smetalo da doživi sudbinu svoje majke

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova dama vozi, kuva, ide u nabavku i bavi se plivanjem

  • 0

Baka Miriam Tod oduševila je ljude širom sveta, kada je na "Fesjbuku" podeljen tračak njenog života. Većina nas, kada pomisli na "doživeti stotu", radni vek ostavlja po strani. Ali, Miriam, koja je napunila 100 godina, naprosto odbija da ode u penziju, te marljivo radi šest dana u nedelji, minimalno 50 sati u porodičnoj firmi nameštaja.

Firmu u kojoj radi "od svega pomalo", od knjigovođstva, preko usluživanja i pomaganja kupcima, osnovali su njeni roditelji 1929. godine u Nju Džerziju, prema objavi na "Fejsbuku".

Takođe, otkriveno je da ova dama ne odustaje ni od volana, tako da nastavlja da vozi i u 100. godini.

- Ne mogu reći da radim, kad uživam u tome. Nekako se osećam krivom kad ovo u čemu uživam nazivam poslom. Nije to za svakoga, ali u mom slučaju funkcioniše. Moja majka je bila ista. Štaviše, preminula je ovde u kancelariji, radeći svoj posao. Imala je više od 80 godina i preminulja je sedeći za radnim stolom. Tako sam i ja rekla, ako je to Božja volja za moj život, neka tako bude.

Miriam je rođena 11. juna 1924. godine i u poslovanju joj pomažu sin i unuci. Počela je da radi u firmi 1940-ih, a nakon udaje, bila je domaćica. Vratila se u firmu 1975. godine, kada je imala 51 godinu. Dok mnogi ne mogu da dočekaju penziju u 60-im godinama, Miriam nikad ranije nije ni maštala o tome.

- Moj muž je bio primoran da ode u invalidsku penziju, ali je obožavao tu slobodu. Koristio je svaki trenutak penzije. Ja ne bih bila srećna da sam kod kuće sve vreme. On je preminuo 1995. godine i bili smo 51 godinu u braku - navodi ona za "Today".

Nakon radnog vremena, gospođa Miriam seda u automobil i odlazi u nabavku, kako bi po povratku kući mogla da napravi ručak za sve. Živi sa svojim sinom poslednje dve godine. 

"Dobro jedem, dobro spavam, dobro živim!"

Superbakica navodi da je "blagoslovena" zdravljem i da nikada nije imala bilo kakve veće bolesti. Već tri godine nij bila kod lekara, osim kod očnog zbog oslabljenog vida.

Kako navodi, ima veoma zdrav način ishrane, kog se pridržava.

- Kada sam imala 90 i nešto, doktor je rekao da živim dugo zahvaljujući dobroj genetici. Odmah sam ga ispravila, jer to nije tačno. Ako truješ telo svakojakim tabletama, alkoholom, cigaretama, nećeš dugo živeti. Ja živim jednim zdravim životom. Ne jedem ni prženo - otkrila je.

Njen tanjir je uvek šaren i unosi samo namirnice koje su sveže, a ne prerađene.

Što se tiče slatkiša, Miriam ne može odoleti, a da ne pojede kockicu crne čokolade s vremena na vreme.

- Dobro jedem, dobro spavam, dobro živim! - govori ova baka.

Miriam obožava plivanje, pa tako, kad je lepo vreme, slobodno vreme provodi u bazenu kod kuće. Takođe je i vrlo aktivna na poslu, kada ide uz i niz stepenice, od prostorije do prostorije sa kupcima, pa nazad do svoje kancelarije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kung fu deda od stotinu leta: Ovo je njegov recept za dugovečnost

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona