• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Holivud na srpski način: Naše glumačke dive su sinoć pokorile crveni tepih, ali i osvojile Srce Sarajeva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olga, Jasna i Kris - bravo!

  • 2
Jasna Đuričić i Olga Odanović, Kris gavric Foto: instagram.com/krisgavric/,Tanjug/AP,Nikola Tomić

Na sinoćnjoj svečanoj ceremoniji dodele nagrada u okviru Sarajevo Film Festivala nagrađene su srpske glumice, koje su svojim maestralnim izvedbama privukle pažnju čitavog regiona.

Nagrade Srce Sarajevaa za glavnu žensku ulogu dodelila je glumica Jovana Stojiljković, koja je trenutno u drugom stanju. Olga Odanović je dobila nagradu za komediju i primila priznanje koje je posthumno dobio glumac Žarko Laušević, dok je glumica Jasna Đuričić nagrađena kao najbolja glavna glumica. Kris Gavrić, koju znamo iz serije "Radio Mileva", osvojila je nagradu za zvezde u usponu.

Jasna Đuričić nagrađena je za ulogu inspektorke Nevene Murtezić u "Znam kako dišeš", a na ceremoniju je stigla u vrlo elegantnom izdanju.

Jasna se odlučila za crnu haljinu sa zlatnim detaljima, koja se sastoji iz dva dela - prozirnim sa rukavima i kragnom i crnom uskom haljinom bez bretela. Duž cele kreacije, ispod prozirnog dela, uz mešanje sa svetlima reflektora presijavali su se zlatni detalji u obliku listova. Jasna je svoje izdanje upotpunila niskom punđom, a u stilu zaštitne boje festivala ponela je crveni karmin.

A kada je u pitanju omiljena "baka" sa ekrana, Olga Odanović je posebno sinoć bila srećna što je prvi put na Festivalu i što je koračala crvenim tepihom sa kolegama iz Sarajeva. Nagrade ovog tipa su sjajna prilika da serijski program u regionu dobije neophodnu vidljivost i validaciju.

Glumica je za ovu priliku odabrala lepršavu crnu, plisiranu haljinu. Kosa joj je ležerno padala, a ono što je izazvalo salve pohvala jeste da je Olga bila bez šminke.

Kris Gavrić, Milevina unuka Sonja, osvojila je Srce Sarajeva u kategoriji Zvezda u usponu. Ona se pojavila u crnoj balon haljini, a glamurozni kroj i boju ukombinovala je sa kratkom frizurom stilizovanom u blage lokne.

Kris je uloga Sonja nesumnjivo promenila život, te otvorila vrata glumačkog sveta i dala joj priliku da se bavi poslom za koji se školovala.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Uliks Fehmiju gost Sarajevo film festivala

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Rile

    19. avgust 2024. | 11:49

    Hvala Sarajevu što siri ljubav.

    Podelite komentar

  • Lale

    19. avgust 2024. | 12:21

    Baš velike dive našeg glumišta!

    Podelite komentar