• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olga je razbesnela muškarce na Instagramu: "Možda nemate biološki sat, ali imate finansijski"

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ako želite nekog vašeg godina, ta žena će očekivati da ste finansijski stabilni"

  • 2

Feminizam je preokrenuo položaj i uvažavanje žene u društvu, donevši nam pravo glasa, rada i pojedine sistemske jednakosti. I, koliko god da je pojam žene dobio uzvišeniji ton, poimanje ženskog roda kao objekta za reprodukciju sa rokom trajanja i dalje je izrazito utisnuto u kulturi sećanja, pogotovo ako govorimo o muškarcima.

Pojam "biološkog sata" je oruđe kojim se zastrašivaju ili degradiraju žene. Međutim, čini se da su muškarci zaboravili na svoje "obaveze" koje su njihovi preci poštovali.

Influenserka i glumica Olga Safari, poznata po svojim kontroverznim video-klipovima u kojima deli mišljenje o muško-ženskim odnosima, objavila je na svom profilu, koji broji skoro pola miliona pratilaca, teoriju o "muškom finansijskom satu".

- Ako ste muškarac u kasnim dvadesetim i želite samo da se zabavljate i partijate, tešeći se da nemate biološki sat, i jurite mlađe devojke, i to izrazito lepe koje čine samo 3 odsto, ne razumete da one imaju puno opcija i neće se zabavljati sa muškarcem koji ima potencijal ali ne i vidljive rezultate - govori Olga i dodaje:

- A ako želite nekog vašeg godina, ta žena će očekivati da ste finansijski stabilni kako biste mogli da priuštite brak i potomstvo. Tako da imajte to na umu, možda nemate biološki sat, ali imate "finansijski".

Većina žena u komentarima se složila sa Olgom, podsetivši je da i muškarci imaju "biološki sat", o čemu smo već pisali, čineći situaciju još apsurdnijom  - po muškarce, naravno.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hristina Cvetinčanin Knežević o teoriji i praksi feminizma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Taki

    19. avgust 2024. | 18:27

    Tako je! San svake mlađe devojke i žene je da se osigura udajom za nekog bogatog starca i da nasledi njegove pare i nekretnine! A onda da nađe nekog za one druge stvari! To što je nekad bilo sramota danas je ultra moderno.

    Podelite komentar

  • Sreća

    19. avgust 2024. | 17:57

    Pa nije Olga Piknik,mada i ovo Safari,šta reći.

    Podelite komentar