• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avionska kompanija ženama nudi opciju da ne sede pored muškaraca: Vraćanje tradiciji ili okoreli feminizam?

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Važno je ohrabriti, ali i zaštititi žene"

  • 0
Vožnja avionom Foto: Shutterstock

Žene sada mogu da izbegnu da sede pored muškaraca na letovima najveće indijske avio-kompanije, zahvaljujući novoj funkciji rezervacije.

Dok putuju sa "IndiGo" kompanijom, ženama će se tokom onlajn prijavljivanja prikazivati ružičaste ikone koje pokazuju gde sede druge žene. Kao rezultat toga, one mogu da prilagode svoj izbor sedišta kako bi izbegle da sede pored muškarca.

Ova karakteristika je vidljiva samo ženskim putnicima.

Izvršni direktor kompanije "IndiGo", Piter Elbers rekao je da je program zasnovan na povratnim informacijama kupaca, kao i na novoj tehnologiji koja omogućava da ova funkcija postane stvarnost.

- Deo naše filozofije je zaista ljubazna usluga bez problema. Probali smo to kao test, a zapravo je odjeknulo veoma, veoma dobro. Ideja je da učinimo iskustvo putovanja ugodnijim za naše putnice. Važno je ohrabriti, ali i zaštititi žene.

- Napadač najčešće sedi neposredno pored žrtve i koristi tu blizinu. Žrtve verovatno sede na srednjem ili prozorskom sedištu, sa počiniocem bliže ili na prolazu, efektivno je zabarikadirajući tako da mora da prođe pored počinioca da bi izašla - govori specijalni agent Ves Bruker, a prenosi "Fortune".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hristina Cvetinčanin Knežević o teoriji i praksi feminizma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona