• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na današnji dan Marinko Madžgalj bi sa Slobodom slavio rođendan: Ljubav Anđelke i Safeta sa tužnim krajem

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sloboda je ranije izjavila da svake godine tog dana razmenjuje poruke sa njegovom majkom, ali i da se tada svi zajedno prisećaju Madžgalja i toga koliko im je značio

  • 0

Sloboda Mićalović, popularno i Boba, rođena je na današnji dan, 21. avgusta 1981. Dobila je epitet naše najlepše glumice i godinama već i dalje važi za ženu čija prirodna lepota pleni.

Na ovaj dan je rođen i njen veliki prijatelj, pokojni glumac Marinko Madžgalj.

Madžgalj je, nažalost, preminuo pre osam godina, a godinu nakon njegove smrti glumica je odlučila da preskoči slavlje svog rođendana, jer nije mogla da prihvati da joj prijatelja nema i da neće slaviti zajedno.

- Samo ove godine nisam ni želela da slavim rođendan jer je ovo, na žalost, prva godina kada se prekinula jedna tradicija. Moj jako dobar drug Marinko Madžgalj, moj Maki, i ja rođeni smo istog dana, i posle petnaest godina nismo razmenili poruke. Nismo bili zajedno. Nisam imala nikakvu potrebu da slavim taj dan, mislila sam na njega - rekla je tada Sloboda.

Posle teške borbe sa opakom bolešću, čuveni glumac napustio nas je 26. marta 2016. godine, u 38. godini života.

Sloboda je ranije izjavila da svake godine tog dana razmenjuje poruke sa njegovom majkom, ali i da se tada svi zajedno prisećaju Madžgalja i toga koliko im je značio.

Kako u privatnom životu, tako su se i na poslu, na zajedničkim projektima i na malim ekranima slagali. Njihova harmonična veza zauvek je ovekovečena u seriji "Ranjeni orao" - Marinko Madžgalj i Sloboda Mićalović kao Safet i njegova mala bela gospođica.

Safet i Anđelka - neuzvraćena ljubav

Ta dva lika su imala posebnu konekciju - oboje umetničke duše, oboje u potrazi za pravom, večnom ljubavi.

Ipak, Anđelka nije zavolela Safeta.

- Zašto ste došli ovamo? Zašto sam vas morao upoznati? Verujte, po celi dan mislim samo na Vas. Osluškujem Vaš glas, sviram vam na gitari, obožavam Vas mala bela gospođo. Molim Vas, nemojte mi zadavati bol - rekao je Safet.

- Ja mislim da ja Vama nisam dala nikakav povod da patite, hajte, molim Vas, to su mladalačke bolesti, to tako dolazi i prolazi - kazala je Anđelka.

- Niko Vas ne bi tako voleo. Ja Vas neću povrediti, ja Vas isuviše volim da bih Vas mogao povrediti - zaključio je Safetov lik u jednoj dirljivoj sceni.

Zbog njihovog ljubavnog zapleta nastala je i najlepša pesma, koja je obeležila seriju, a koju u originalu izvodi Željko Joksimović - "Idu dani", inspirisana Safetovim doživljajem Anđelke, male bele gospođe.

Uloga Safeta je posebno značajna za Marinkov rad s obzirom na to da mu je dala priliku da pokaže i svoj muzički talenat, što je posebno zapaženo u sceni kada Marinko, odnosno Safet, peva Anđelki pesmu "Kradem ti se u večeri".

Njegova ljubav, iako neuzvraćena, nije bila nimalo nesrećna, naprotiv, pokazala je ranjivu stranu jednog stamenog muškarca koji se nije plašio da voli i da riskira.

Scena u kojoj se Anđelka i Safet zauvek opraštaju mnogima je omiljena iz cele serije, bez obzira na to što njihova priča nije bila u fokusu, jer je dokaz kavaljerstva i manira koje su krasile muškarce toga vremena.

(Ona.rs / Republika / Nova S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo Slobodu da li bi sarađivala sa Kusturicom na novom filmu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona