• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

One nisu sigurne da li žele decu: Holivudske lepotice na meti osude zbog otvorenih stavova

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njih tri otvoreno govore o temi prožetoj društvenom stigmom

  • 0
Zoe Kravitz Foto: Tanjug/AP

Iako mnogi veruju da je feminizam doneo jednakost, možda čak i takmičenje između ženskog i muškog roda, istina je malo drugačija - feminizam je doneo pravo žene na izbor.

Pravo da izaberemo da li želimo da budemo tradicionalna domaćica ili žena od karijere, da naš dom krasi petoro dece ili kućni ljubimci.

Međutim, čini se da društvo i dalje najveću "muku muči" sa ženama koje nisu sigurne da žele da se ostvare kao majke.

I to nije nova pojava. Podsetimo se koliko je Dženifer Aniston bila "kamenovana" kada je u javnost izašla informacija da ne želi da rodi decu Bredu Pitu.

Uzalud je ona objašnjavala kako "oseća da je bila majka u mnogim drugim životnim segmentima, da je to njeno telo i njen izbor". Javnost se i dalje, dve decenije posle, usuđuje da pita Džen "da li se kaje".

Nova generacija je mnogo oštrija i direktnija po tom pitanju, te tako imamo Majli Sajrus, Dakotu Džonson i Zoi Kravic koje otvoreno govore da ne znaju da li žele da preuzmu takvu odgovornost.

Majli Sajrus Foto: Valerie Macon / AFP / Profimedia

- Imam 31 godinu i još uvek ne znam da li želim da imam decu. Osećam kao da su fanovi moja deca. Ljudi su tako ljuti ako ne želiš da se "razmnožavaš", govore ti da ne znaš da voliš. Zašto smo vaspitavani da stavljamo drugo biće ispred sebe? - rekla je Majli, a prenosi "People".

Kris Martin i Dakota Džonson, navodno su, između ostalog, otkazali venčanje zbog glumičinog kolebanja oko širenja porodice.

Dakota Johnson,  Foto: Tanjug/AP

- Ne znam da li želim da se ostvarim kao majka. Ali iz nekog razloga, postoji stigma oko te teme. To ne treba da kažete naglas - govori Dakota, a prenosi "Cosmopolitan".

Zoi Kravic je već nekoliko godina u srećnom partnerstvu sa kolegom Čeningom Tejtunom, ali ne planira da se ostvari u ulozi majke.

- Dugo sam osećala kao da nešto nije u redu sa mnom. Čekala sam da se ovo "svetlo" ugasi u mojoj glavi, a nikad nije. Kad si mlađi, "vadiš" se na to da si premlad. Ali istina je da ne želim. Postoji veliki pritisak na žene da imaju decu, a ako ih nemaju - nemaju svrhu ovde - prenosi "People".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lijam Hemsvort je na originalan način otkrio istinu o njegovoj vezi sa Majli Sajrus

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona