• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Balkanska glumica i filmska producentkinja osvojila je Holivud: Leonardo Dikaprio joj je promenio život

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lepotica Dajana Gudić o svoma uspehu u filmskoj industriji u Americi

  • 1
dajana gudic Foto: instagram.com/dajanagudic/

Ona je američka glumica poreklom iz Bosne i Hercegovine. Prelepa Dajana Gudić koja je ovih dana privukla pažnju domaćih medija premijerom američkog akcionog filma "Impuls", koji je producirala i u kome glumi glavnu ulogu, rođena je u Sarajevu, a već sa 15 godina počela je da se bavi modelingom i glumom.

Danas živi u Los Anđelesu, gde je izgradila uspešan producentski posao i glumačku karijeru, sa nekoliko holivudskih naslova iza sebe. Diplomirana novinarka po vokaciji, kako prenose domaći mediji u Americi, druži se sa Leonardom Dikaprijem, Šer, Evom Longorijom i rado posećuje žurke na koje dolaze Bijonse, Rijana i drugi. Njen "Instagram" nalog je pravi hit, i prati ga više od 700 hiljada ljudi, a njena atraktivna pojava zaista pleni pažnju.

U Holivud je otišla kao tinejdžerka kako bi završila školovanje, period razdvajanja od roditelja i prijatelja, pamti kao izuzetno teško. Kako je ispričala za grand.nova.rs, plan je bio da sa roditeljima zajedno ode u Ameriku još kao veoma mala, ali su se oni razveli, nakon čega je njen otac sam napustio zemlju, kao izbeglica iz BiH. Godinu dana kasnije, roditelji su odlučili da se Dajana pridruži tati, kako bi završila osnovnu školu u Americi, ne bi li na taj način stekla više prilika za uspeh.

- Otišla sam isključivo zbog školovanja. U međuvremenu je mama dobila ćerku, a ja sestru i bilo mi je jako teško da ih ostavim. Bile smo kao tim, svakodnevno smo bile zajedno i odjednom se sa njima čujem samo na deset minuta jednom nedeljno. To mi je bilo jako teško - ispričala je Dajana i dodala da se u Americi suočila sa mnogim izazovima: - Nisu me odmah prihvatili. Iako su Amerikanci navikli na strance, ja nisam dobro pričala engleski na početku i dešavalo mi se da me ismevaju. Bila sam nesrećna prvih nekoliko godina i bilo mi je jako teško, ali sam u međuvremenu sazrela i očvsrnula.

Odluka da se sa 23 godine preseli u Los Anđeles je bila presudna za njen uspeh.

- Nakon završetka žurnalistike preselila sam se u Los Anđeles i počela da se bavim modelingom. Tu sam upoznala mnoge ljude iz svetskog džet seta. Kroz posao i žurke desilo se i poznanstvo sa mnogim pripadnicima svetskog džet seta. Već nakon pet dan u LA upoznala sam Leonarda Dikaprija i preko njega još mnoge poznate ljude koji su mi kasnije pomogli i sa kojima sam radila mnoge projekte. Taj krug poznatih je jako mali i kad vide da nisi fan, da ih ne slikaš, prihvate te i postaneš deo njihove grupe - otkriva holivudska lepotica.

Glumačku karijeru započela je zahvaljujući kontaktu sa producentom Tejlor Činom, a glumila je i u filmu Džejmija Foksa „All Star Weekend“, u kojoj igraju mnoge velike holivudske zvezde.

U Beogradu je juče predstavila film "Impuls" u  kojem glumi ulogu Sofije, novinarke koja radi u Los Anđelesu i koja želi da se ostvari u ovom svetu.

Uvučena u globalnu zaveru čiji su akteri medijski moguli, političari i holivudska elita, njen lik zadaje sebi nemogući zadatak, rešena da ih sve raskrinka.- Napisala sam priču za film Impuls i posle toga sam počela da radim sa producentom koji je ujedno i pisac i koji je dalje razvio scenario za film. Neki bi je nazvali teorijom zavere, ali to je istina, surova istina kao i nešto što se zaista događa - otkrila je glumica, u kojem pored nje uloge tumače još i Miraj Grbić, poznati glumac sa naših prostora, kao i američki poznati glumac i reditelj Nik Kasavetes (The Notebook).

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Brana

    29. avgust 2024. | 16:34

    Ih što ja volim gudeee....a i da gudim....

    Podelite komentar