• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznata Tiktokerka postala monahinja: Presela joj slava, spas potražila u veri

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U jeku uspeha, Elena je najavila povlačenje sa društvenih mreža i podvrgla se monaškom postrigu

  • 0

Elena Mazlu, poznata grčka influenserka koja na Tik Toku ima skoro pola miliona pratilaca, donela je odluku da svoj život posveti veri i duhovnom miru. Malo je reći da je ova neočekivana odluka izazavala burne reakcije na društvenim mrežama.

Ona je iznenadila javnost svojom odlukom da se zamonaši, i to u trenutku kada su njeni snimci o svakodnevnim temama poput mode, lepote i mladalačkog života privlačili na stotine hiljada pregleda.

U jeku uspeha, Elena je najavila povlačenje sa društvenih mreža i podvrgla se monaškom postrigu, uzimajući ime Ipomoni.

Iako su njeni pratioci iznenađeni, ona je otkrila da je u potaji već duže vreme osećala unutrašnji poziv da se odrekne slave i ispraznog publiciteta, tražeći dublji smisao i mir. Ovaj put, koji je izabrala, započeo je dubokim duhovnim traganjem, koje ju je odvelo daleko od svetla reflektora u tišinu manastirskog života.

Na društvenim mrežama, gde je do tada bila simbol mladalačke energije i kreativnosti, njena transformacija izazvala je različite reakcije.

Dok su jedni izražavali divljenje i podršku njenoj hrabroj odluci, drugi su ostali zatečeni time što je tako mlada i uspešna devojka, koja je imala veliki potencijal, odlučila da napusti sve i posveti se monaštvu.

No, kako je sama Elena rekla, njen cilj sada je usmeren ka unutrašnjem miru i ljubavi prema Bogu.

- Čovek u svom telu je kao upaljena sveća. Sveća je predodređena da se topi, a čoveku da umre. Njegova duša je, međutim, besmrtna, zbog čega naša briga treba da bude više za dušu nego za telo - napisala je nedavno u jednoj od svojih poslednjih objava na Instagramu, pre nego što se zamonašila, a potom je uklonila sve fotografije i video zapise koje je ranije delila sa svojim pratiocima.

U istoj objavi, Elena je citirala i Jevanđelje po Mateju: "Kakva korist čoveku ako sav svet dobije, a dušu svoju izgubi? ili šta će čovek dati za dušu svoju."

Promena u njenom životu bila je naglašena i kroz uklanjanje svih prethodnih objava sa njenih naloga, a novi sadržaj posvećen je hrišćanskim vrednostima. Poslednji njen video, koji je izazvao buru među hrišćanskom zajednicom, bila je kritika performansa na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, u kojem su mnogi prepoznali neprimerene aluzije na Tajnu večeru.

(Ona.rs/fimes.gr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ova ikona je mnogima ispunila želje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona