• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tereza Kesovija iz bolnice objasnila tužan razlog zbog kog ne slavi rođendan: Tragedije su joj obeležile život

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Danas joj je 86. rođendan

  • 0

Pevačica Tereza Kesovija danas je napunila 86 godina, no, nažalost, ovaj rođendan neće proslaviti jer je završila u bolnici.

- Ja sam u bolnici. Žao mi je, nisam u stanju vam objašnjavati što mi se dogodilo. Pala sam, jako sam se udarila - jedva je izgovorila nekoliko reči za "Net.hr".

Dodala je kako joj trenutno nije važno gde se nalazi, te da o rođendanima i slavlju ne razmišlja.

- Tako mi je svejedno gde sam. Danas jesam, sutra nisam. Majku nisam ni upoznala, rodila me i brzo umrla. Meni je slavljenje rođendana smešno - zaključila je.

Prošle je godine kolima Hitne pomoći iz svog doma prevezena u zagrebačku bolnicu u Dubravi. Iako tada nije htela puno da govori o zdravstvenim problemima, naknadno je za "24 sata" otkrila da je doživela infarkt: "Da sam došla pola sata kasnije, ne bih bila živa".

Život Tereze Kesovije ispunjen je kako ljubavlju i slavom, tako i gubicima i lomovima

Rođena je na Hrvatskom primorju, tačnije u Dubrovniku, i unela je veliku radost u porodični dom, makar nakratko jer se samo mesec dana od njenog rođenja dogodila tragedija kada joj je preminula mama.

Nikada se nije saznao tačan uzrok smrti, a sumnjalo se na sepsu.

U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lekova protiv sepse i trovanja, pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svesna sopstvenog života, podelila je Tereza jednom prilikom svoju tužnu priču.

Veoma rano pevačica je shvatila šta će biti njen životni poziv. Pohađala je srednju muzičku školu na odseku flaute, da bi kasnije nastavila studije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tokom studija započela je i njena blistava karijera, a krajem šezdesetih godina preselila se u Francusku, gde je u to vreme bila jedna od najpopularnijih pevačica.

Preko posla upoznala je svog prvog muža Mira Ungara, s kojim je dobila sina Alana, koji je Terezino jedino dete.

Porodica je neko vreme živela u Parizu, no sreća nije potrajala pa se Kesovija sa naslednikom vratila u hrvatsku prestonicu nakon razvoda 1973. godine.

Godinu dana nakon što se rastala sa suprugom, saznaje da joj je poginuo rođeni brat u saobraćajnoj nesreći, a ubrzo nakon toga ostala je i bez žene koju je smatrala svojom majkom, jer je i njihova maćeha Jela preminula.

Život Tereze Kesovije obeležile su i njene najteže životne bitke. Tako je prvo saznala da boluje od raka bubrega nakon čega joj je isti i odstranjen. Imala i je dva tumora u uhu, a morala je i da operiše glasne žice.

Pokušala jesebi  da oduzme život

Na ovu temu pričala je samo jednom.

- Istina je, pokušala sam da se ubijem. Ne volim lagati nikada u životu. Ni kada sam bila mala nisam lagala za ocene i kada dobijem jedinicu. Dobro se čovek oseća kada govori istinu. To se desilo u Parizu, bilo mi je jako teško. Tada mi je dete imalo tri godine... Nisam imala neki preterani razlog da sebi skratim život, mislim da je bila 1967 godina. Ležala sam, gledala sam u svaku crticu na plafonu, tražila sam neku paučinu i sabirala svoje crne misli. Kao neki automat, kao robot, ja sam skočila i potražila lekove. Užasno sam bila glupa tada, sada mi je smešno... Moje je dete došlo na vrata sva sreća, ali ja sam već popila tablete. Brzo sam otišla u bolnicu ali bila je blizu na sreću... - govorila je Kesovija.

(Ona.rs/Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Emotivna Senidah pomenula porodicu, pa pokazala ka nebu: "Izašle su suzice, mislila sam razboleću se

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona